לארי לייבוביץ': "מכונות המסחר באות במקום עושי השוק של פעם, הן מגדילות נזילות ובפועל - מוזילות את העמלות"
שיתוף הפעולה בין הבורסת בתל אביב והבורסה הגדולה בניו יורק (NYSE) גדל משנה לשנה. יותר ויותר חברות ישראליות מצטרפות לבורסה הניו יורקית כשחלקן אף מבצעות רישום ראשוני בחו"ל ורק לאחר מכן נרשמות למסחר בת"א.
על רקע זה בכירי בורסת ניו יורק הגיעו השבוע לישראל מתוך מטרה לעודד חברות ישראליות לצאת לעולם הגדול. "העבודה שלנו לא עוסקת רק במסחר, אנחנו מביאים לקוחות לחברות שלנו ומנסים לקדם אותן", הסביר, לארי לייבוביץ', סמנכ"ל תפעול בבורסת ניו יורק, שמפעילה גם את בורסת ה-Euronext הפעילה בהולנד, בלגיה, צרפת , פורטוגל ולונדון.
ההצלחה האחרונה של NYSE בשוק הישראלי נרשמה עם המעבר של ענקית התרופות טבע מבורסת הנאסד"ק. "המעבר של טבע משקף את חוזק הקשרים שלנו עם השוק הישראלי", אמר לייבוביץ' והוסיף כי, "יש בצנרת כ-6 עד 7 חברות שבודקות את הרישום בבורסת ניו יורק".
לטענת לייבוביץ', החברות הישראליות ממהרות מדי למכור את עצמן - טענה שנשמעת גם בקרב הציבור הישראלי כנגד תרבות האקזיטים. "אין להן את הסבלנות להגיע עד להנפקה, המשקיעים רוצים תוצאות מיידיות". לדעתו, הממשלה הישראלית צריכה לתת תמריצים לפירמות כדי לגייס כסף בשוק ולוותר על מכירה מהירה לחברות זרות.
המשקיעים המקומיים רגילים לראות בעיקר חברות טכנולוגיה נרשמות בשווקי ארה"ב על מנת לזכות בגישה למימון זר, אולם לייבוביץ' מסביר כי הם דווקא רוצים בחברות מכל ענפי התעשייה. "יש הרבה חברות עם פעילות בינלאומית בישראל שיכולות ליהנות מגישה למשקיעים גלובליים". המנהל הבכיר אף התייחס לענף הגז נפט הפורח בבורסה המקומית ואמר כי ההתעניינות הגדולה בעולם במאגרים הישראלים יכולה להתאים לשותפויות המקומיות למרות שנראה כי הן לא סובלות מחוסר במשקיעים.
את מסע הגיוס עורכים בארץ לייבוביץ' ודידריק זנדסטרה, מנהל ההנפקות הבינלאומיות בבורסת ניו יורק, בצל פרשה כבדה שמרחפת מעל שוק ההנפקות - ההנפקה הכושלת של פייסבוק לפני קצת יותר מחודש. כזכור, פייסבוק שהונפקה בקול תרועה רמה בנאסד"ק הפכה כבר ביומה הראשון לפארסה ציבורית. זנדסטרה הסביר שלכולם יכולות להיות תקלות טכנולוגיות, אבל באותה נשימה תקף את אופן הטיפול במשבר וכינה אותו "לקוי ביותר". לדעתו, "היה צריך לעצור את המסחר במניה כבר עם הדיווחים הראשונים על פקודות שלא מולאו ולצאת בהודעות שמפחיתות את הפאניקה".
נושא נוסף שזוכה לתשומת לב מיוחדת בשנים האחרונות הוא פעילותן של מכונות המסחר וההאשמות כי הן מעיבות על השוק ומרחיקות משקיעים וסוחרים מה שמביא בהמשך להדלדלות המחזורים. "מכונות מסחר באות במקום עושי השוק של פעם", אמר לייבוביץ' בביטחון,"הן למעשה מגדילות את הנזילות".
"הבעיה של ירידת מחזורי המסחר בישראל היא תוצאה של מצב גיאופוליטי ואי ודאות יותר מאשר המכונות. המסחר כולו פועל באמצעות מחשבים ומכונות", אמר לייבוביץ' והדגים את ההשלכות, "פעם היינו משלמים על כל פעולת מסחר סכום גבוה, היום העמלות ירדו תודות לפעילות האלקטרונית. היחידים שנפגעים הם הסוחרים ולרובם יש מכונות, למשקיעים לטווח ארוך יותר המכונות לא ממש מפריעות".
"אצלנו בבורסת ניו יורק מבינים שאין ברירה אלא לקדם את פעילות המכונות, כי אנחנו מתחרים בבורסות אחרות".
- 6.סתם אחד 26/06/2012 13:59הגב לתגובה זווכמה סוחרים יומיים או של כמה ימים. אם לסוחרים יש נתח לא מבוטל אז ציךר להתחשב בהם אם לא אז לא
- 5.tomer 26/06/2012 12:04הגב לתגובה זוזמן ללמוד נגרות?
- 4.משה 26/06/2012 11:52הגב לתגובה זווכל הלופט גשפט האחרים שיעבדו על הגויים כי לנו כבר הוציאו את המיץ
- 3.lepxii 26/06/2012 11:51הגב לתגובה זוהמכונות תורמות רבות לשוק. ללא המכונות, הנזילות המעטה בתל-אביב שעוד נותרה לנו הייתה מתפוגגת. מי שמתלונן - אלו הגנבים שפעם יכלו לקחת ספרייד של 1% על מניות סחירות (ועשרות אחוזים על לא סחירות). היום - כל פעם שיש ספרייד גבוה, מכונות באות וסוגרות את הספרייד.
- 2.רוצים אמריקה 26/06/2012 11:30הגב לתגובה זוכל הגדולים באמת יבוא לקנות
- 1.איפיסי . (ל"ת)איפיסי 26/06/2012 11:16הגב לתגובה זו