"אני חושב שמתחילים להבין אותנו", כך אומר היום בראיון ל-Bizportal איל ולדמן, מייסד ומנכ"ל מלאנוקס, שצופה שמנועי הצמיחה של החברה ימשיכו להיות במסגרת ששת התחומים בהם פועלת החברה כבר היום - מחשבי על, ווב 2, מחשוב ענן, איחסון, מסדי נתונים ושירותים פיננסים.
מלאנוקס הצליחה להשאיר בשבוע שעבר את השוק פעור פה כשפירסמה את הדוחות הכספיים לרבעון הראשון שעקפו בגדול את התחזיות של החברה ושל השוק, ולאחר שפרסמה תחזית חזקה גם לרבעון השני. החברה זינקה מאז בכ-45% ומתחילת 2012 טסה בכ-80% והיא המניה שרשמה את התשואה הגבוהה ביותר בבורסה השנה ושוויה הגיע לכ-8.8 מיליארד שקל. לדוחות ולתחזיות
איזה מהתחומים נחשב לדעתך לבעל פוטנציאל מוביל? "בתחום מחשוב הענן אנחנו מספקים גם את הקישוריות בין המחשבים וגם את האיחסון ומדובר על מאות אלפי אם לא מיליוני סרברים שנשענים על מחשוב הענן, כך שבהחלט מדובר בפעילות חשובה של החברה. לגבי פעילות מחשוב הענן של אפל, ה-iCloud, בטח שאנחנו רוצים לשתף איתם פעולה אבל אנחנו עוד לא יכולים לדבר אם זה מתקדם לשם".
איך מתקדמת הפעילות שלכם עם חברת אורקל ולקוחותיה? "מה שקורה עם אורקל זה שאנחנו רואים שהם יכולים לקבל ביצועים פי 20 יותר טובים מרגע שהם משתמשים במלאנוקס. אחרי שהם ראו את הנתונים האלה הם החליטו לבסס את מרבית המוצרים העתידיים שלהם על הקישוריות של מלאנוקס. ההכנסות מהפעילות המשותפת עם אורקל גדלות וימשיכו לגדול ואנחנו מאוד מרוצים מהקשר איתם".
חברת אורקל היא גם שותפה אסטרטגית שלכם שיכולה לעזור לכם ליצור בלוק חוסם מפני השתלטות עויינת. מה המשמעות של זה מבחינתך? "נכון. מי שיש לו החזקה של מעל ל-10% יכול להטיל וטו במקרים של ניסיונות להשתלטות עוינת וזה מה שקורה לנו עם אורקל. מאד נוח לנו להיות במצב הזה שיש לנו גורילה ששומרת עלינו".
האם אתה מבסס את הצמיחה של החברה רק על גידול אורגני או שיש גם מקום מבחינתך לרכישות חדשות? "אנחנו נמשיך לגדול אורגנית, אבל אם נמצא חברות שיעניין אותנו לרכוש אנחנו נעשה גם את זה. הרכישה של וולטייר היתה מאד מוצלחת לדעתי".
תוך כמה זמן אתה מעריך שתגיעו למכירות של מיליארד דולר בשנה? "בעתיד", אך ולדמן רומז שזה לא יקח 5 שנים.
האם אתה לא חושש שהחברות יצמצמו את הוצאותיהן על רקע המשבר העולמי המתמשך? המשבר פגע בלא מעט חברות ברחבי העולם וברור שכיום החברות מנסות להתייעל, כלומר לעשות יותר בפחות, More for Less. אנחנו מאפשרים להם לעשות את זה ולכן אנחנו נהנים מצמיחה כמו זו שהצגנו בדוחות. אנחנו גם מגייסים אנשים בשביל זה. ברבעון הראשון גייסנו עוד 40 אנשים חדשים לחברה".
מה הסיכוי שעכשיו שגדלתם כל כך תקפצו מדרגה ותהפכו גם לבעלי מפעל לייצור שבבים משלכם? "אין סיכוי שנהפוך לחברה עם פאב, זה דורש השקעות של מיליארדי דולרים בכניסה לפעילות ייצור ואנחנו מעדיפים להתמקד בפיתוח המוצרים תוך שת"פים עם קבלני משנה בתחום הייצור. אנחנו נותנים עדיפות לייצור דרך קבלני משנה ליצרנים כחול לבן, למשל אנחנו מייצרים הרבה מהמוצרים שלנו בפלקסטרוניקס שבמגדל העמק".
למה התחזיות שלכם הן תמיד רק רבעון אחד קדימה ולא תחזיות שנתיות כמו שמספקות חברות רבות בעולם? "אנחנו נמנעים מלתת תחזיות לטווחים ארוכים יותר מעבר לרבעון הבא כי אין לנו ויזביליטי לטווחים ארוכים יותר".
איך אתה מסביר את הגידול המרשים שלכם? "השוק בו אנו פועלים צמח והגיע כבר ל-6 מיליארד דולר מרמה של 3 מיליארד דולר לפני כשנתיים. השוק שלנו גדל בעיקר בגלל שאנחנו גם מגדילים את המחיר הממוצע פר מוצר וגם בגלל שמספר המוצרים שלנו גדל. סביר להניח שנמשיך להצליח ולשמור על רמת הרווח השולי הגבוה כי אנשים נהנים מהערך המוסף הגבוה שהמוצרים שלנו נותנים להם ולכן מוכנים לשלם לנו בעבורם".
התחזיות שלכם לא שמרניות מדי? "אנחנו בסה"כ מנסים לשקף את הצפי שלנו לפעילות באופן שמרני. אנחנו חברה ציבורית כבר 5 שנים ותמיד עמדנו בתחזיות שלנו וזה מה שחשוב. לדעתי זה לא יהיה חכם להיות פחות שמרניים".