
עובדי מעריב עתרו לביה"ד לעבודה: "מנע מבן צבי לבצע שינויים מבניים וארגוניים"
ארגון העיתונאים ו-ועד עיתונאי מעריב, הגישו היום (יום ב') לבית הדין האזורי לעבודה בתל אביב, בקשה למתן צו מניעה וקיום דיון דחוף. העובדים מבקשים מבית הדין להורות לבעלים של 'מעריב' ו'מקור ראשון', שלמה בן צבי, להימנע משינויים מבניים וארגוניים חד צדדיים בעיתון, להעביר לארגון את כל המידע הרלוונטי לגבי שינויים הצפויים להתבצע ב'מעריב', ולקיים עמם מו"מ קיבוצי. העתירה הוגשה באמצעות עו"ד אמיר בשה ממשרד בני כהן ושות' ועו"ד איריס ורדי, המייצגים את ארגון העיתונאים.
הבקשה הוגשה על רקע צעדים חד צדדיים שנוקט בן צבי, בין היתר בתכניתו לכאורה לאחד את מערכת 'מעריב' עם זו של 'מקור ראשון'. בארגון העיתונאים טוענים כי עובדים חוששים ממיקור חוץ, מעבר מקום מושבה של מערכת 'מעריב' מתל אביב, לראש העין או ירושלים, ודרישה מעיתונאים לבצע עבודות ללא תמורה עבור 'מקור ראשון'.
הארגון והעובדים טוענים כי כל האמור נעשה "בהתנהלות חד צדדית וחרף פניות חוזרות ונשנות מצד נציגות העובדים בבקשות להביא לידיעתם את מלוא המידע ובתוך כך, להיוועץ בהם ולנהל עמם משא ומתן, ללא הועיל". העובדים טוענים עוד כי נציגיהם מבקשים "בהצלחת המשיבה והבטחת מקור פרנסתם של העובדים - עיתון מעריב והיא כמובן תברך על כל שינוי שיש בו כדי להגשים מטרות אלה ואולם, היא לא תיתן את ידה להתנהלות חד צדדית של מעסיק המתעלם לחלוטין מנציגות העובדים ומעמד העבודה המאורגנת".
העובדים מודאגים מכך שייתכן ומטרתו של בן צבי הוא ליצור עובדות מוגמרות בשטח, לפגוע בעובדים לכאורה, ולפגוע במעמד ועד העובדים ובמעמד ארגון העובדים היציג. עם זאת, מדגישים נציגי העיתונאים כי "נציגות העובדים - ההסתדרות, ארגון העיתונאים וועד העיתונאים - נעדרת כל עמדה, בשלב זה, ובמלוא הזהירות לגבי השינויים המבניים מאחר והיא אינה מעורה בפרטים".
בעתירה מצוין עוד כי "תנאי למכירת 'מעריב' לידי המבקשת היה חתימה על הסכם קיבוצי עם המבקשת", וכן כי "על אף העובדה כי המשיבה קיבלה לידיה את מעריב באמצעות 'סרטיפקט' בדמות של הסכם קיבוצי עם נציגות העובדים - המשיבה אינה רואה עצמה מחויבת למערכת יחסי עבודה קיבוציים ומבחינתה, וזאת נוכח התעלמותה מפניות אליה בעניין, ארגון העובדים יציג הוא מעין מטרד ופניותיו אליה הם בבחינת "הכלבים נובחים והשיירה עוברת".
בהקשר זה טוענים העובדים בבקשה כי "עדות לחומרת התנהלותה החד צדדית של המשיבה עולה מהישיבות השבועיות שמתקיימות בין נציגי המשיבה לבין ועד העיתונאים בנושאים שוטפים ואולם, המשיבה מילאה את פיה מים וסירבה לגלות את שלל תוכניותיה לגבי עתיד מעריב".
לטענת העובדים, "המשיבה מפרה את חובות הגילוי, ההיוועצות והמו"מ", וכן כי "קביעת עובדות בשטח אגב יישום שינוי ארגוני בלא כל הידברות, וקל וחומר ללא הסכמה עם נציגות העובדים, אינה מתיישבת עם עקרונות היסוד של יחסי עבודה קיבוציים, המתנהלים על בסיס של שיתוף פעולה, היוועצות, מו"מ וכמובן הסכמות".
"אנחנו מוצאים את עצמנו מסכימים מאד עם דברים שאמר לאחרונה העורך הראשי והבעלים של מעריב, שלמה בן צבי", נכתב היום במכתב שנשלח על ידי ועד העובדים. "אנחנו מקווים שהנהלת החברה תפעל לאור דברים אלה של בן צבי, תשקיע בעובדיה, ותכבד אותנו ואת התארגנותנו".
כזכור, בפתח גיליון 'מעורבים' של יום שישי כתב בן צבי כי "חברות עסקיות בכל העולם יודעות היום כי ההשקעה הבטוחה, שמחזירה את עצמה בוודאות, היא ההשקעה בהון האנושי, בעובדים, באנשים שמאחורי המספרים ומאחורי ההצלחה".
מ'מעריב' טרם התקבלה תגובה.
- 1.יצחק 22/01/2013 11:02הגב לתגובה זושתמצאו מקום עבודה טוב יותר ואני מציע לכם: חפשו באינטנסיביות מקום עבודה אחר.