מדד ניתוח טכני
צילום: Jason Briscoe, unsplash
ניתוח טכני

מהן רמות ההתנגדות שמחכות לגל ההתלהבות בשווקים?

אלו סימנים מעודדים יש כעת בשוק הקריפטו?
זיו סגל |

היום נתחיל את הניתוח הטכני עם מניית NKE. מדובר בעוד מניה של חברה אייקונית, רווחית, יציבה (יחסית), גלובאלית ובענף רלווטי עם עתיד. עובדה זו לא חסכה ממנה את ״שוט״ תיקון ה - 30% ולאחרונה החלה להתאושש. מניות כמו נייקי, דיסני, סטארבאקס, וול מארט, של חברות יסוד אמריקאיות, שיורדות ירידות חדות יכולות להיות הזדמנות למשקיעים סולידיים: מצד אחד יש הנחה טובה על מחירי השיא ומצד שני גם אם הן ירדו עוד ולא תמומש פקודת הגנה, עדיין תהיה איזה שהיא תחושה של ביטחון עסקי שיכולה להפחית חרדות ״סופניות״, חרדות שיכולות להיות לגבי חברות סיניות נניח (עליהן אדבר בראיון המצולם השבוע) או במניות של חברות קטנות ופחות מוכרות. גם נייקי עצמה מציינת את העובדה שיש לה עוד כמה עניינים עם המכירות בסין.

מבחינת הגרף נייקי יכולה לעלות עוד עד ההתנגדות החזקה ב - 140 דולר, כתיקון לירידה. לעבור את ה - 140 דולר זה כבר סיפור אחר. זכרו שני דברים. גם ג׳ים קריימר התייחס לזה לאחרונה. אנחנו אומנם במהלך עליות מלהיב אבל עדיין במסגרת של תיקון למגמת ירידה. קריימר התייחס לעובדה שלמשקיעים כדאי לשים לב למהלכים כאלו ולנסות להרוויח מהם. לכך התייחסנו בתקופה האחרונה במסגרת מה שכונה כאן ״פינת מציאות״. אני רוצה להזכיר שאם מדובר בתיקון, גל / גלי ירידות משמעותי/ים לפנינו ולכן רמות התנגדות הן מקום לחשוב על לקחת כסף מהשולחן.      נמשיך את המסע היום ל - VIX. חשוב לשים אליו לב לראות האם השווקים באמת נרגעים ומתי הרגיעה הזו מסתיימת. הגרף נמצא בנקודה מעניינת וחשובה.  שימו לב לשינוי המגמה של המדד. אומנם מגמה תנודתית מאוד אבל מגמת עליה. עכשיו הוא הגיע אל רמת התמיכה של מגמת העליה הזו שכוללת גם ממוצע נע וגם קו מגמה עולה. ביחד עם הקרבה של השווקים ומניות אל רמת התנגדות, זהו נתון שכדאי לקחת בחשבון בניהול סיכונים.     נמשיך עם עדכון קצרצר ל-S&P500. רמת ה-4600 חוזרת להיות משמעותית עבורנו כרמת התנגדות חשובה ביותר. הנאסד״ק עדיין חלש מה - S&P500 ועבורו נעקוב אחר פוטנציאל ההתנגדות באזור ה - 14500 פלוס מינוס. זהו אזור קרוב ומשמעותי.    

העוצמה של הקריפטו נמשכת את שאר המאמר נקדיש היום לקריפטו. בהמשך לאזכורים קודמים, נראה שהסקטור חוזר לעניינים. נעדכן את הניתוח הטכני של הביטקוין, האיתריום וקרנות סל מעניינות.   אם תסתכלו על הגרף של הביטקוין, תראו שהארכתי את קו המגמה העולה הירוק מהתרשים הקודם והוא ממשיך לתת לביטקוין את הכיוון. יתרה מכך, הביטקוין פרץ את קו המגמה היורד כלפי מעלה ולמעשה פרץ משולש קטן. עדיין יש לו אזור התנגדות לפרוץ אבל יש סיכויים לפריצה ואם תהיה כזו אז לעליה חדה.     האיתריום נראה קצת שונה על הגרף שכן קו התמיכה שלו הוא אופקי אבל גם הוא פרץ את קו המגמה היורד כך שמהלך עד 3400 , בתור התחלה, הוא סביר ביותר.     העובדה שמטבעות הקריפטו עולים כשיש אווירה נעימה בשווקים היא פחות חשובה. העובדה שהם לא התרסקו כאשר החלה המלחמה היא, כפי שציינתי כאן, היתה סימן מאוד חשוב למידת היותם ברי קיימא.     קרן הסל האחרונה שעדכנו לגביה מעולם טכנולוגיית הנכסים הדיגיטליים היא NFTZ. הקרן מטפסת יפה מהתמיכה שעמדה למבחן כמה פעמים, פרצה קו מגמה יורד וניתן גם  לראות שנפח המסחר מטפס בהדרגה. הקרן מתיימרת לגעת במרחב עולמות הנכסים ולכן התבייתה בשמה על NFT.     קרן מעניינת נוספת שהזכרנו בעבר הרחוק יותר היא CRPT. קרן מגוונת למניות מהסקטור ואפשר לראות על הגרף שלה את תבנית ה-W בתחתית ואת הפריצה של רמת ההתנגדות. סימו חיובי מאוד לבאות.

    ניתן לראות במקביל את התחזקות ענף הקריפטו בהשוואה ל-S&P500. זו עובדה מעניינת במיוחד שלגבי המשמעות שלה אני משאיר לכם להרהר לבד (כרגע לפחות.) מדוע המשקיעים יותר נחושים עכשיו ביחס לקריפטו מאשר ביחס למניות? האם זה אומר שיש סיכוי שהקריפטו יעלה גם אם המניות ירדו ויקבל אופי של נכס ניהול סיכונים? ימים יגידו.     המשך יבוא. בסופ״ש כאמור שיחה עם איתי על המצב של מניות וקרנות סיניות. שני ניערך לשבוע החדש.

כותב המאמר הינו זיו סגל ([email protected]) העוסק בתחום השווקים הפיננסיים, ניתוח טכני, מימון התנהגותי ואימון מנטלי, בעל עיסוקים מגוונים בתחום באקדמיה ובפרקטיקה.

*אין לראות באמור לעיל משום המלצה לביצוע פעולות ו/או ייעוץ השקעות ו/או שיווק השקעות ו/או ייעוץ מכל סוג שהוא. המידע המוצג הינו לידיעה בלבד ואינו מהווה תחליף לייעוץ המתחשב בנתונים ובצרכים המיוחדים של כל אדם. כל העושה במידע הנ"ל שימוש כלשהו - עושה זאת על דעתו בלבד ועל אחריותו הבלעדית. החברה ו/או הכותבים מחזיקים ו/או עלולים להחזיק חלק מן הניירות המוזכרים לעיל.

הגב לכתבה

השדות המסומנים ב-* הם שדות חובה