בנק ירושלים מעלה המלצה לדיסקונט - שימו לב לאפסייד
הבנקים פועלים, לאומי ודיסקונט פרסמו הבוקר את התוצאות לרבעון הרביעי של 2015 וסגרו את עונת הדוחות בבנקים. התוצאות שפרסמו שלושת הבנקים היו חלשות, אך סבלו מרשימה ארוכה של גורמים חד פעמיים, בראשם ירידת המדד והמע"מ. מאיר סלייטר מבנק ירושלים, העלה המלצה למניית דיסקונט, ומנגד חתף את מחיר היעד ללאומי ופועלים.
פועלים 2.62% רשם תשואה להון של 7.3% ב-2015, ולאחר שקלול השפעות המדד והמע"מ התשואה להון עמדה על 8.4%. מדובר בתשואה נמוכה יחסית לבנק, אשר מיוחסת לחולשה לאורך מרבית סעיפי הדו"ח, כמו: הפרשה גבוהה מהצפי להפסדי אשראי (0.21% מהאשראי), ירידה בעמלות ועלייה בהוצאות. העלייה בהוצאות נרשמה ללא שהבנק הגדיל את ההפרשה בגין חקירות המס בארה"ב.
לאומי 2.56% סיכם את הרבעון עם תשואה להון של 6.1% בלבד, אך הושפעה רבות מגורמים חד פעמיים רבים, ביניהם: מכירת בניין הסניף בניו-יורק, מכירת דרך ארץ, רישום הפסד של 280 מיליון שקל בגין קנון, הפרשה בגין סגירת סניפים בחו"ל ועוד. ללא השפעות אלו עמדה התשואה של לאומי על 7.6%, רמה קרובה לרמה הרגילה שמספק הבנק.
דיסקונט 2.34% דיסקונט רשם רווחיות נמוכה במיוחד, של 1.8% תשואה להון בלבד, אך גם הוא סבל מהשפעות חריגות רבות ביניהן: הפסד ממכירת מניות הבינלאומי וסגירת סניפים בחו"ל, אשר גרמו גם להענקת פיצויים מוגדלים. בנטרול השפעות אלו התשואה להון של דיסקונט עמדה על 5.9%, מעט פחות מהסביבה של 6%-6.5% שבירושלים צופים לבנק, בעיקר עקב הפרשה להפסדי אשראי גבוהה יחסית, 0.31% מהאשראי. מעבר לרווחיות השוטפת נרשמו מספר מגמות בתוצאות:
- דיסקונט מעניק לעסקים הקטנים ומשרתי המילואים עד 100% החזר על עמלות וריביות
- למרות הדוחות הטובים: למה מניית דיסקונט נופלת?
עלייה בהפסדי האשראי – למעט לאומי והבינלאומי, נרשמה בבנקים עלייה בהפסדי האשראי לרמה שלא ראינו במהלך השנתיים האחרונות, למעט הוראות רגולטוריות להגדלה טכנית של ההפרשות. במזרחי ההפרשות עלו ל- 0.19%, בפועלים ל- 0.21% ובדיסקונט ל-0.31%. לאור המשבר הדופק על דלתות כלכלות העולם, כדאי על פי סלייטר, לעקוב אחר ההשפעה על הבנקים המקומיים.
ירידה בעמלות – בכל הבנקים נרשמה ירידה בעמלות לעומת הרבעון הקודם. בחלקה, ירידה זו היא עונתית, בעיקר בכל הנוגע לעמלות מכרטיסי אשראי, אך הירידה בעמלות משוק ההון נמשכת, כמו גם בחלק מהמקרים בעמלות מדמי ניהול חשבון.
ירידה במספר המשרות – בפועלים ירד מספר המשרות לסוף שנה ב-753 (5.9%), בלאומי ב-363 (2.9%) ובדיסקונט ב-301 (3.2%). הירידה במספר העובדים בסקטור עשויה לסייע לו להמשיך ולהתייעל גם בשנה הקרובה.
- הרשות לני"ע הגישה כתב טענות נגד סמנכ"ל הכספים של עמיר שיווק
- מניית שמיים בשמיים, מזנקת ב-75%; מה מנכ"ל החברה אומר על זה?
- תוכן שיווקי "הקרנות הפאסיביות מהוות 60% מהענף"
הלימות ההון – בטווח נגיעה. דיסקונט (הלימות הון ליבה של 9.51%) והבינלאומי (9.81%) כבר עומדים ביעד הסופי מאז הרבעונים הקודמים. מזרחי (9.5%) נמצא בטווח נגיעה מהיעד, ושני הבנקים הגדולים - פועלים (9.63%) ולאומי (9.58%) נמצאים במגמת התקדמות. פעולותיו של לאומי בחודש האחרון צפויות להביא אותו לרמה הגבוהה מ-10% כבר ברבעון הבא, ופועלים צפוי להגיע ליעד על ידי רווחיותו השוטפת.
באופן כללי לדברי סלייטר, דו"חות הרבעון היו פושרים, עם אכזבה מסוימת בתוצאות של מזרחי ופועלים. החולשה בתוצאות פועלים נבעה ממספר גורמים, חלקם עונתיים, אך היא דורשת מעקב לקראת המשך השנה. לאור זאת, הורידו בירושלים את מחיר היעד לפועלים ל- 22 שקלים. מחיר שעדיין מגלם אפסייד של 14%, לצד ההמלצה 'תשואת יתר'.
לגבי דיסקונט, לאור התוצאות, סלייטר מעדכן את מחיר היעד למנייה ל-7.5 שקלים למניה - אפסייד של 19%. במקביל, לאור הירידה במנייה בחצי השנה האחרונה, סלייטר מעלה את ההמלצה ל'תשואת יתר'. ההמלצה ומחיר היעד ללאומי, מזרחי והבינלאומי נותרו ללא שינוי. אם כי בבנק מעדיפים את ההשקעה בבינלאומי על פני הבנקים האחרים.
- 1.בשער כזה גם אני בהחלט ממליץ (ל"ת)המומחה 29/02/2016 23:56הגב לתגובה זו