דירה חדשה
צילום: דאלי

כאן גרים בזול: איך תחסכו בהוצאות השכירות שלכם?

מחירי הדיור רק עולים, לקנות דירה זו אפילו לא שאלה בקרב צעירים ולשכור דירה זה גם לא זול; יש שמעדיפים להישאר לגור אצל ההורים ויש שמעדיפים לקחת את העניינים בידיים ולהילחם על מחירי השכירות; אספנו לכם מספר דרכים בהן תוכלו להוזיל את השכירות - הדרך האפקטיבית ביותר בסוף הכתבה

חיים בן הקון | (1)

בימים שבהם הכל יקר, כשמחיר החלב המפוקח עולה, מחיר הגבינה עולה, מחיר הנסיעות בתחבורה ציבורית עולה דרמטית, מחירי הדיור עולים, צריך למצוא פתרונות יצירתיים כדי להמשיך לחיות בכבוד ואפילו לשים בצד סכום נאה בכל חודש. לשלם מחיר מלא על שכירות זו כבר לא אפשרות ריאלית עבור חלק מהשוכרים. צריך למצוא פתרונות אחרים. שוק הנדל״ן הפך להיות ג׳ונגל לכל דבר, מי שיצירתי יותר, מהיר יותר ותחרותי יותר - מנצח. ובמשחק הזה, מי שלא מתעקש - מפסיד.


נכון לחודש אפריל, על פי נתוני הלמ״ס מדד מחירי הדירות עלה ב-7.5% בשנה האחרונה; יש קשר בין מחירי הדירות לעלויות השכירות, אותם הגורמים מביאים לעליה בשני המחירים - מחירי הדירות ועלויות השכירות.  בעיר תל אביב, ש-50% מהדירות בה מושכרות, עומד מחיר השכירות עבור דירה ממוצעת בת 4 על כ-9 אלף שקל. אם גרים בה שלושה אנשים בשותפות, כל אחד ישלם מחיר של כ- 3 אלף שקל לחדר אחד בלבד. 


יש פתרון: יש דרכים בהם ניתן להוריד את מחירי השכירות לפני החתימה על חוזה.


לנהל משא־ומתן עם המשכיר

בזמן שרוב הציבור משלם כמה מאות שקלים, ואפילו אלפים נוספים עם חידוש החוזה בתום תקופת חוזה השכירות, יש יקום מקביל בו אנשים מצליחים למשוך את המחירים לטובתם ולהוריד את מחיר השכירות בכמה מאות שקלים, ובדירות יוקרה אפשר להגיע להוזלה של אלפי שקלים. יש מספר רב של דרכים לנהל משא ומתן עם המשכיר, חלק ידרשו מכם לעשות כמה צעדים פשוטים וחלק ידרשו מכם להפשיל שרוולים ולעבוד קצת על הדירה. השיטות שפיתחו להם הישראלים הן בחלקן מרחיקות לכת, כי בג׳ונגל הנדל״ן כמו בג׳ונגל, החוקים נקבעים בשטח. הנה כמה שיטות שיעזרו לכם להוריד את מחירי השכירות:


לחכות לחורף 

בערים בהן ההיצע גובר על הביקוש, ושוק השכירות בהן הוא תחרותי במיוחד, יותר מבערים אחרות, משכירי הדירות יבקשו פחות עבור חוזה שכירות שנחתם בחורף על פני חוזה שיחתם בקיץ. ההבדל יכול להגיע עד ל-500 שקל לדירה רגילה, ול-1,000 שקל לקוטג׳ים, דופלקסים ופנטהאוזים.

לא ברור מה הסיבה לכך. ייתכן והסיבה טמונה בקשיים הלוגיסטיים הייחודיים לחורף, שמקשים על מעבר דירה. אף אחד לא היה רוצה לתזמן משאית הובלות לתאריך מסויים ובבוקר לגלות שיורד גשם. אז מחכים לקיץ כדי לעבור דירה. 


לבוא לפגישה נחרצים

אם תעשו שיעורי בית על הדירה לפני שאתם באים לפגישה עם המשכיר, ותבואו מוכנים לסגור עסקה עם פנקס צ׳קים בכיס, ותתעקשו על ׳הכל או כלום - ועכשיו׳, אז בעל הדירה יהיה מוכן לקפוץ על הזדמנות לסגור עסקה שתוזיל לכם את דמי השכירות. תוכלו לחסוך עם השיטה הזו 300 - 400 שקל בחודש, ואולי יותר. 


לשלם מראש

אם יש לכם כסף ששוכב בצד ואתם מוכנים לשלם חצי שנה או שנה מראש, האפשרות הזו היא פשוטה מאוד והיא יכולה לחסוך לכם עד 5% בדמי השכירות. אם השכירות שלכם היא 4,000 שקל, זה אומר לשלם על המקום סכום של 24 אלף עד 48 אלף שקל, לא סכום שכולם יכולים להרשות לעצמם לשלם במכה אחת. סטודנטים לרוב יאלצו לבחור באפשרות אחרת, שכוללת יותר מאמץ אישי ופחות כסף, לדוגמא:

קיראו עוד ב"נדל"ן"


שיפוצים תמורת שכירות

שיפוצים תמורת שכירות משמעותו להשביח את הנכס עבור המשכיר תמורת מגורים ׳בחינם׳ למשך תקופה מסויימת. השיטה הזו הופכת אתכם לסוג של קבלני שיפוצים. אם השכירות עולה 6,000 שקל בחודש ואתם מצליחים לסגור עם בעל הנכס שאתם צובעים לו את כל הנכס מחדש תמורת חודשיים בלי שכר דירה, מבחינתכם זה אומר לשלם פחות מאלף שקל על תשומות כגון מברשות, רולרים, צבע ואם הדירה באמת במצב לא טוב אז גם טיח או שפכטל, ואתם נשארים עם ׳רווח׳ של 11,000 שקל מעסקת החליפין הזו. זה טוב לבעל הבית כי לדייר הבא הוא יוכל להשכיר במחיר גבוה יותר. זה טוב לכם כי חסכתם בשכר הדירה.


אבל אם אין לכם את הזמן או הכישורים הנדרשים עבור עסקה כזו, יש עוד פתרון: אם אתם באים לשכור דירה חדשה יחסית, יש עליה אחריות קבלן למשך שנה. בדירות חדשות יש הרבה פעמים בעיות של רטיבות וכל מיני דפקטים שהקבלן השאיר לרוכש הדירה. במקרה כזה, אתם יכולים להציע לבעל הנכס שתעשו עבורו את הטלפונים הנדרשים בכדי שהקבלן יבוא לתקן את הנכס ובתמורה תקבלו שכירות מוזלת או כמה חודשים חינם. לכם זה משתלם, כי זה לא כאב ראש אבל זה שווה את הכסף, ולבעל הבית זה משתלם כי אין לו כח להתעסק עם טלפונים ופגישות בנכס שהוא לא נמצא בו תדיר. 


לדבר עם השכנים ועם דיירים קודמים

בהרבה מקרים, ייתכן מאוד ובעל הבית יבקש מכם סכום גבוה ביחס לדירות אחרות בבניין, גם אם דירות אחרות לא נופלות באיכותן מהדירה שאתם באים לשכור. אחת הסיבות לכך היא שמשכירים אוהבים לנצל חילופי דיירים בכדי להעלות מחירים. בשביל זה כדאי לדבר עם השכנים ולהבין כמה הם משלמים בדמי השכירות וכמו כן לדבר עם הדייר הקודם בכדי לקבל מחיר ׳עוגן׳ שלכיוונו תוכלו למשוך את בעל הבית. 


היו יצירתיים!

אם החלטתם להשתמש בשיטה אחת, זה לא אומר שלא תוכלו להשתמש בשיטות אחרות. למשל, אתם יכולים לעבור לגור בדירה חדשה בחורף ולהציע לבעל הבית שתשפצו את הנכס עבורו. או שתוכלו לדבר עם דיירים אחרים בבניין או הדייר הקודם בדירה, לשלם מראש ולבוא לפגישה הראשונה עם פנקס צ׳קים ולסגור עסקה על המקום. ככל שתשלבו יותר שיטות - שבסופו של דבר נועדו לדחוק במשא־ומתן את הצד השני - כך ייתכן ותוכלו להוזיל את דמי השכירות עוד ועוד.


לגור עם קשישים או בעלי מוגבלויות בתמורה לשירות


עוד אפשרות נפוצה, המתאימה במיוחד לסטודנטים ולרווקים, היא לקבל חדר בדירה של קשיש או אדם בעל מוגבלויות בתמורה לעזרה בעבודות הבית, דוגמת בישול ארוחות וניקיון שוטף. האפשרות הזו עלולה להיות לא נוחה עבור אנשים מסוימים, היא מביאה איתה אחריות נוספת והיא מגבילה את חופש הפעולה שלכם בדירה. ברוב המקרים לא תוכלו להביא חברים בשישי או לראות משחקי כדורגל בסלון ובמקום זאת תידרשו לאכול ארוחת שישי עם ה-׳בעל הבית׳ שלכם. 


אך אם האפשרות הזו כן מתאימה לכם, יש בה יתרון פיננסי עצום: בחלק מהמקרים הדייר הקבוע איתו אתם תגורו ישלם גם על המזון וגם על המגורים, כך שאת ההוצאות הגדולות שלכם אתם חוסכים מדי חודש בחודשו. הסדר כזה מאפשר לחסוך 75% ויותר מהמשכורת בכל חודש. הסדרים כאלו תוכלו למצוא לרוב בפייסבוק, אך גם בעיתונים ובמקומונים. יש עמותות העוסקות בטיפול באוכלוסיות הללו ותוכלו ליצור עמן קשר ולנסות את מזלכם. 


הכתבה נכתבה בשישי בבוקר 

תגובות לכתבה(1):

הגב לכתבה

השדות המסומנים ב-* הם שדות חובה
  • 1.
    המצב עגום (ל"ת)
    דודי 03/05/2025 13:42
    הגב לתגובה זו