דונלד טראמפ
צילום: רשתות חברתיות סעיף 27

המשקיעים ינטשו את ארה"ב, או שהראלי יחזור?

החלטותיו האחרונות של טראמפ, בייחוד בתחום הסחר וההגירה, יוצרות אי-ודאות משמעותית בשוק המניות האמריקאי. מדיניות המכסים החדשה וההגבלות על הגירה מעוררות חששות בקרב משקיעים, מפני שהן עשויות להביא לעלייה
באינפלציה ולהשפיע על שרשראות האספקה הגלובליות. 
אסטרטגים בכירים בוול סטריט מאמינים שהמגמה הזו לא תימשך לאורך זמן

עוזי גרסטמן | (2)

למרות ההאטה האחרונה בביצועי שוק המניות בארה"ב, אסטרטגים בכירים בוול סטריט מאמינים שהמגמה הזו לא תימשך לאורך זמן. בבנקים גדולים כמו מורגן סטנלי וג'יי.פי. מורגן טוענים כי הכלכלה האמריקאית ממשיכה להציג נתוני צמיחה מרשימים, והחברות הגדולות עדיין מציגות רווחיות גבוהה יחסית לשאר העולם.


שני גורמים מרכזיים עומדים מאחורי המגמה הנוכחית של המניות האמריקאיות:

  1. אי הוודאות הפוליטית - מדיניותו של הנשיא דונלד טראמפ, לרבות מכסים חדשים והגבלות על הגירה, יוצרת חשש בשוק.
  2. הערכת שווי גבוהה - לאחר שנים של עליות, חלק מהמניות – בעיקר של חברות הטכנולוגיה הגדולות – נתפשות כיקרות מדי, והמשקיעים מחפשים אלטרנטיבות במדינות אחרות.


החלטותיו האחרונות של טראמפ, בייחוד בתחום הסחר וההגירה, יוצרות אי-ודאות משמעותית בשוק המניות האמריקאי. מדיניות המכסים החדשה וההגבלות על הגירה מעוררות חששות בקרב משקיעים, שכן הן עשויות להביא לעלייה באינפלציה ולהשפיע על שרשראות האספקה הגלובליות. לדברי ג'ים צ'אנוס, מנהל קרן גידור, "חזרנו לנשיאות הכאוטית", מה שמגביר את התנודתיות בשווקים.


בנוסף, תוכניותיו של טראמפ להטלת מכסים והגבלות נוספות מגבירות את החשש בקרב כלכלנים ומשקיעים מפני האטה כלכלית אפשרית. הדינמיות והקצב המהיר של השינויים במדיניות הממשל הנוכחי מוסיפים לאי-הוודאות, מה שעלול להרתיע השקעות ולהשפיע על ביצועי השוק. כפי שצוין באתר פוליטיקו, "אוסף הולך וגדל של מנהלי קרנות גידור, פיננסיירים ואנליסטים אומרים שהשווקים כעת חמים מדי ונמצאים בסיכון לירידה פתאומית".


מייקל וילסון, אסטרטג במורגן סטנלי, טוען כי מדד S&P 500 הוא "האינדקס האיכותי ביותר עם פוטנציאל הצמיחה הגבוה ביותר ברווחים". לדבריו, מגמת ההשקעה מחוץ לארה"ב אינה בהכרח קבועה, והמשקיעים יחזרו לשוק האמריקאי בזכות ביצועים חזקים של החברות.


איך הביצועים של השווקים האחרים בהשוואה לארה"ב?

  • מדד Stoxx Europe 600 קפץ ב-9% מתחילת השנה.
  • מדד Nasdaq Golden Dragon China, שמייצג חברות סיניות, זינק ב-18%.
  • לעומת זאת, מדד S&P 500 עלה בתקופה הזו רק ב-2%, ומדד ה-Magnificent Seven של ענקיות הטכנולוגיה ירד ב-1.9%.


האם חברות הטכנולוגיה הן אלה שמובילות את הירידות?


כן, המניות של חברות הטכנולוגיה הגדולות, כמו אפל, אנבידיה, גוגל ומטא, שהובילו את הראלי מאז סוף 2022, סובלות כעת מסנטימנט שלילי. נאסד"ק 100, מדד הטכנולוגיה המרכזי, ירד ביום שישי האחרון ב-2.1%. כמו כן, הציפיות לצמיחה מהירה ברווחי חברות הטכנולוגיה פחתו לאחר שהגיעו לשיא ב-2023.


קיראו עוד ב"גלובל"

מיסלב מטייקה, אסטרטג בג'יי.פי. מורגן, סבור כי ההאטה במניות הטכנולוגיה אכן מהווה "מכשול משמעותי" להמשך עליות בשוק האמריקאי. עם זאת, הוא מציין שהכלכלה האמריקאית עדיין צומחת בקצב מהיר יותר משאר העולם, ולכן לא ממליץ על הקטנת החשיפה לארה"ב.


שני גורמים עיקריים יכולים לגרום להיפוך במגמה:

תגובות לכתבה(2):

הגב לכתבה

השדות המסומנים ב-* הם שדות חובה
  • 2.
    עושה חשבון 25/02/2025 05:46
    הגב לתגובה זו
    המחירים בארהב מושפעים מעט מהיבוא .עד עתה אין שינוי מהותי בכלכלה של ארהב. יש הרבה דיבורים מעט מעשים.
  • 1.
    דר דום 24/02/2025 14:57
    הגב לתגובה זו
    הקריסה לא תהיה מקרה ברבור שחור כיוון שכל בועה מתפוצצת בסוף וזה עניין ודאי רק העיתוי לא ידוע. נכנסנו לגל השני של האינפלציה והוא מביא איתו מיתון סטגפלציה בדיוק כפי כמו הגל השני של סוף שנות ה70. הכל התחיל כשהפד הדפיס כסף מ900 מיליארד ל9 טריליון בעשור