הוצאות שהייה למומחה חוץ

ביום 28.2.2005 פורסמו ברשומות תקנות מס הכנסה (ניכוי הוצאות שהייה לתושבי חוץ) (תיקון), התשס"ה-2005 (להלן – התיקון), המתקנות את תקנות מס הכנסה (ניכוי הוצאות שהייה לתושבי חוץ), התשל"ט-1979 (להלן – התקנות). על פי התקנות מותרות בניכוי הוצאות שהייה למומחה חוץ, כהגדרתו בתקנות. בתיקון הוחלפה הגדרת "מומחה חוץ".
עו"ד לילך דניאל |

להלן ההגדרה החדשה.

"מומחה חוץ" - תושב חוץ שנתקיימו לגביו כל אלה: 1. הוא שוהה בישראל או באזור כדין. 2. הוא הוזמן מחוץ לישראל בידי תושב ישראל שאינו קבלן כוח אדם או מתווך כוח אדם, כדי לתת שירות לאותו תושב ישראל בתחום שבו יש לתושב החוץ מומחיות ייחודית. 3. בכל תקופת שהותו בישראל או באזור הוא הועסק או נתן שירות בתחום מומחיותו הייחודית. 4. בעד שירותו כאמור שולמה לו תמורה בסכום העולה על 10,800 ₪, כשהוא מוכפל במספר חודשי שהייתו בישראל, שנוכה ממנה במקור מס כדין. שהה בישראל פחות מחודש, יחושב הסכום האמור כשהוא מחולק ב-30 ומוכפל במספר ימי שהייתו בישראל.

תחילת התיקון ביום 1.3.2005.

לפני התיקון, קבעה נציבות מס הכנסה, כי החל בשנת המס 2003, יותרו בניכוי הוצאות שהייה, על פי התקנות, למומחים כהגדרתם בתקנות, בתנאים הבאים:

1. שהייתם והעסקתם בישראל מותרות על פי דין. 2. לא חלפו 12 חודשים מיום כניסתם לראשונה לישראל. 3. הוצאות השהייה לא עלו על מחצית שכרם ו/או על התקרה הנקובה בתקנות (270 ₪ ליממה). 4. הוצאות השהייה לא הועברו לזכותם או מי מטעמם לחו"ל בפטור ממס. 5. המעביד לא נתן לכלל עובדיו תושבי החוץ שתיים ורבע נקודות זיכוי. 6. הוגשה לפקיד השומה בו מתנהל תיק המעביד, רשימת עובדים תושבי חוץ להם הותרו הוצאות השהייה הכוללת את שמם, פרטי דרכונם, ארץ מוצאם, תאריך כניסתם הראשונה לישראל, תאריך תחילת העסקתם, העתקי האישורים של שר העבודה והרווחה ואשרות משרד הפנים אשר הוטבעו בדרכונם. 7. העובד תושב החוץ עדיין שוהה בישראל. 8. הוצאות השהייה הותרו לעובד ולא נשארו בידי המעביד ובאותם מקרים בהם היה קיים הסכם בדבר תשלום שכר נטו לעובד נמסרה הודעה על כך על פי סעיף 141 לפקודה.

הגב לכתבה

השדות המסומנים ב-* הם שדות חובה