התעשיינים: עסקאות בכ-30 מ' ד' עם יפן בתוך 2-3 שנים

ביקורים של המגזר העסקי ביפן בארץ מצביעים, לדעת מנכ"ל התאחדות התעשיינים, יורם בליזובסקי, על שינוי מגמה ועל כך שהיפנים מחפשים הזדמנויות עסקיות בתעשייה הישראלית
שרון שפורר |

היפנים מחפשים הזדמנויות עסקיות בתעשייה הישראלית - כך אומרים היום בהתאחדות התעשיינים ומספרים, כי לראשונה מזה 5 שנים, ראשי חברות הענק היפניות אן.אי.סי (N.E.C) - העוסקת בתחום טכנולוגית המידע ו-אנ.טי.טי (N.T.T) - העוסקת בתחום שירותי הטלפוניה וכן ראשי פדרציית העסקים היפנית (הניפון - קיידנרן) בראשות המנכ"ל וודא ריאוקו יהיו אורחי התאחדות התעשיינים ב-10 בינואר 2005.

מנכ"ל התאחדות התעשיינים, יורם בליזובסקי ציין, כי חברת הענק היפנית אן.אי.סי, שנציגה, קנגו סאיטו מגיע לישראל, מעסיקה 140 אלף עובדים ועוסקת במתן פתרונות בטכנולוגית המידע ובטכנולוגיה המוליכים למחצה. מחזור המכירות שלה נאמד ב-60 מיליארדי דולרים לשנה.

חברת אן.טי.טי היפנית שנציגיה, ד"ר הירושי מיאבה וקאיצ'ירו טקהרה מגיעים לישראל, הינה בעלת מחזור מכירות של 110 מיליארד דולרים לשנה. החברה עוסקת במתן שירותי טלפוניה ומעסיקה 205,000 עובדים. כן יגיע קזויו קנקו, שהינו נציג התאחדות האלקטרוניקה והמידע של יפן.

בליזובסקי עדכן, כי האורחים מיפן ישתתפו בסמינר עסקי שתערוך התאחדות התעשיינים, בבית התעשייה בתל-אביב בהשתתפות תעשיינים ישראלים, ויבקרו במפעלים בירושלים.

להערכת מנכ"ל התאחדות התעשיינים, צפויות עסקאות בהיקף של כ-30 מליוני דולרים תוך שנתיים-שלוש. הוא ציין, כי ארגון הניפון-קיידנרן היפני הינו הארגון הכלכלי המוביל והמשפיע ביותר ביפן. הארגון כולל 1,700 חברים, 129 איגודי תעשייה ו-47 ארגוני מעסיקים מחוזיים.

בהתאחדות מזכירים, כי ארחו לפני כחודשיים את הממונה על הקשרים הבינלאומיים בארגון זה, הרושי קדוטה, שבא לישראל במטרה להתרשם מהטכנולוגיות של התעשייה הישראלית ולהכין הביקור הנוכחי. במסגרת הביקור ביקר האורח במפעל נטפים, במפעל רד בירושלים, בחממה הטכנולוגית J.V.P, במפעל אופיר אופטרוניק ובתעשייה האווירית - באלתא.

בליזובסקי ציין, כי ביקורים אלו מצביעים על שינוי מגמה של המגזר העסקי היפני המאותת כי כדאי לעשות עסקים עם ישראל. ב-11 החודשים הראשונים של 2004 הסתכם היצוא התעשייתי של ישראל ליפן (ללא יהלומים) ב-495 מליון דולר - גידול של 29% לעומת התקופה המקבילה אשתקד. מדובר בעיקר במכונות, ציוד חשמלי, מכשירים וכלים אופטיים, מוצרי תעשיות כימיות, מזון, משקאות וטבק.

היבוא מיפן הסתכם בחודשים ינואר-נובמבר 2004 ב-1.06 מיליארד דולר - גידול של 42% לעומת התקופה המקבילה בשנת 2003. מדובר בעיקר ביבוא כלי רכב, כלי טייס ושיט, מכונות וציוד חשמל, מוצרי תעשיות כימיות, מכשירים וכלים אופטיים, פלסטיק, גומי ומוצריהם ועוד.

הגב לכתבה

השדות המסומנים ב-* הם שדות חובה