סימן מדאיג לבועה הסינית: קרנות גידור בעלות מוניטין של זיהוי משברים בשווקים משיקות קרנות שורט חדשות

יותר ויותר כלכלנים ואנשי אקדמיה מזהירים מפני התחממות יתר של הכלכלה המתודלקת. מדד שנחאי צלל היום 3%
אריאל אטיאס | (4)

חלק מהעולם מצפה מהכלכלה המשמעותית הצומחת ביותר בעולם שתהווה קרש המקפצה החוצה מהמיתון - אך מספר קרנות גידור גדולות מהמרות דווקא שהמשבר הגדול הבא יהיה ברפובליקה העממית של סין.

הכלכלה הסינית צפויה לצמוח בקצב של 10.5% בשנת 2011, על-פי תחזיות קרן המטבע הבינלאומית, ובכך להמשיך את מגמת הצמיחה החזקה שרשמה בחמש השנים האחרונות. אך מה עומד מאחורי נתוני הצמיחה המרשימים? יותר ויותר כלכלנים ואנשי אקדמיה מזהירים מפני התחממות יתר של הכלכלה המתודלקת, לדעתם, בלקיחה מוגזמת של הלוואות, זרימת הון ספקולטיבי לנכסי נדל"ן ועליית מחירי הסחורות.

אחד הדברים עליו רבים מעידים כסימן לכך שהבועה הסינית קרובה להתפוצץ הוא העובדה שקרנות גידור, בייחוד אלו עם היסטוריה מוכחת של הצלחות בכל הקשור לזיהוי משברים, משיקות קרנות מיוחדות על המדינה שירוויחו במקרה של ירידות מחירים במעצמה.

מנהל גידור מוביל, ששופך לאחרונה כסף רב לתוך שוק עסקאות החלף לשמיטת חובות (CDS) על סין ומכשירים נוספים שיניבו תשואות נאות כאשר הבועה תתפוצץ אמר ל'טלגרף' הבריטי: "הנתונים לא מסתדרים. אנחנו חושבים שחווינו בועות אשראי בשנים האחרונות, אך סין היא הגדולה ביותר. אך עדיין הכלכלה הגלובלית לא רק שרואה בסין כמשענת אלא כמקפצה החוצה מהמיתון. זה מטורף".

הוא לא לבד. יוג' הנדריי, השיק לאחרונה קרן שורט על סין ב'אסלקטיקה ניהול נכסים'. גם מרק הארט מ'קוריינט יועצים', מנהל קרן הגידור האמריקנית שעשה מיליוני דולרים כשהימר על התפוצצות משבר הסאב-פריים בארה"ב ומשבר החובות הריבוניים באירופה, השיק קרן גידור חדשה המבוססת על ההנחה שבמקום "מנוע מרכזי לצמיחה העולמית" סין מהווה "סיכון עצום" לכלכלה הגלובלית.

אחת הבעיות המרכזיות שסין מתמודדת איתן היום היא עליית מחירי הנדל"ן. סין התחייבה להאיץ את ניסויי המסים שלה על תחום הנדל"ן על מנת לנסות להגביל את הגאות במחירים, שהפכה את הדיור ליקר מדי עבור חלק הולך וגדל באוכלוסיה. היום איבד מדד שנחאי 3% מערכו וסחב את רוב המדדים ביבשת לירידות שערים, זאת בעקבות צעדים שנקטה המעצמה בסוף השבוע לצינון מתן ההלוואות - הבנק המרכזי של סין הודיע על הגדלה נוספת ביחס הרזרבה, שהיא ההפרשה שהבנקים נאלצים לשמור כעתודות כיחס מהפיקדונות.

תגובות לכתבה(4):

הגב לכתבה

השדות המסומנים ב-* הם שדות חובה
  • 4.
    דורון 17/01/2011 12:26
    הגב לתגובה זו
    כל פעם הם מהמרים על נפילה ,לרוב צמיחה מהירה לא תביא נפילה מיד לאחר מכן תחכו למשהו מפחיד שיקרה ותמכרו מניות עד אז לרכוב על הגל....
  • 3.
    במקום לאוג שיהיה קשר בין המשכורות למחירי נדלן (ל"ת)
    הנגיד מדושן ממספרים 17/01/2011 12:17
    הגב לתגובה זו
  • 2.
    והנגיד כאן יחד עם שר האוצר רפה השכל רוצים גם (ל"ת)
    להעלות משכורות 17/01/2011 12:15
    הגב לתגובה זו
  • 1.
    כמו בישראל מחירי בדירות מאבדים קשר למשכורות (ל"ת)
    שטייניץ לא מעלה שכר 17/01/2011 12:01
    הגב לתגובה זו