בעיריית תל-אביב לא חושבים שרואים את שלט החוצות הזה מאיילון - תחליטו אתם
הפרשנות לחוק במדינת ישראל היא עניין גמיש מאוד, כך מסתבר. ברגע שזה נוגע לשילוט חוצות בערים הגדולות העניין הופך לאלסטי אפילו יותר. שלטי החוצות שחזרו לנתיבי איילון עלו עם תיקונים מפורטים וחקיקה נלווית תודות לדיונים סוערים ויסודיים בוועדת הכלכלה, בראשותו של יו"ר הוועדה אופיר אקוניס.
הסעיף שעוסק בשילוט חוצות על גג בניין מתיר שלט כזה רק אם התקיימו בו כל התנאים הבאים: (1) השלט מורה על מציאותו של מפעל, בית מלאכה או כל בית עסק אחר בבניין זה; (2) השלט הוא מסוג אותיות בודדות אשר גובהן אינו עולה על 2.5 מטרים. הבעיה מתחילה כאשר הצדדים המעורבים נותנים פרשנות משלהם להגדרה של 'איילון' ומחליטים על דעת עצמם מה הנהג יכול או לא יכול לראות.
חברת שילוט החוצות 'ברעם', בבעלות גיא בר-עם וחברת אמגון מקבוצת אמנת (הנסחרת בבורסה בתל-אביב) מחזיקה על גג מכרז הירידים שלט חוצות (התמונה המצורפת). עיריית ת"א לא מצאה שום פסול בשלט על גג מרכז הירידים. תגובת העיריית לפניית אייס הייתה: "השלט אושר במתכונתו הנוכחית, מהטעם שהוא אינו נשקף כולו לנתיבי איילון, ומשכך אין חלות עליו התקנות בנושא זה".
בענף שילוט החוצות לא מוכנים לדבר לייחוס, מהעובדה הפשוטה שלכל חברה יש לפחות שלט אחד שנמצא על המוקד בעיריית ת"א בשלב כזה או אחר של דיון - לפני הורדת שלט או אחרי. עם זאת לאייס הם אומרים כי "השלט של ברעם במרכז הירידים חורג באופן קיצוני ותמוה מאוד שהוא אושר בכל זאת". לטענתם השלט "עובר באופן בוטה על התיקונים בחוק איילון שנוגעים לשלט גג". התשובה של עיריית ת"א לאייס לפיה השלט לא פונה במלואו לנתיבי איילון מעלה חיוך מריר על פניהם. "התירוץ של עיריית ת"א מגוחך, הם הורידו לחברות אחרות שלטים על דברים הרבה יותר שוליים מהשלט במרכז הירידים".
עוד מוסיפים בענף החוצות: "עיריית ת"א טוענת שהשלט לא עובר על חוקי השילוט באיילון, גם אם זה נכון השלט עדיין עובר על חוקי השילוט של עיריית ת"א". לפי חוקים אלו, המופיעים באתר של עיריית ת"א. "שילוט על גג יותקן כך שמידותיו, טיבו וסוגו משתלבים במבנה עליו הוא ממוקם. גובה השלט המירבי, יהיה כדלהלן: במבנה עד 2 קומות - לא יותר שילוט גג. במבנה בן 3 קומות - עד 3 מטרים".
צילום מהצד בו רואים כיצד השלט נתמך על-ידי גג המבנה
תגובת רן רהב, דוברו של גיא בר-עם: "מדובר במכרז פומבי שפורסם ע"י חברת מרכז הירידים שבבעלות עיריית ת"א. למכרז נגשו מס' חברות שילוט חוצות וחברת ברעם זכתה במרכז וקיבלה היתר שילוט כדין. דובר החברה ביקש להדגיש כי לא מדובר על שלט גג! וכי החברה פועלת לפי החוק וכי כל פעילויותיה הן במסגרת החוק".
חברת חוצות אחרת אומרת שלא לייחוס: "ההחלטה לאשר את השלט תמוהה משום שהוא נצפה מאיילון. כל טענה שמדובר בכביש פנימי היא מוטעית. בנוגע למכרז - הוא נערך לפני שהשילוט בנתיבי איילון הוסר ונקבעו לגביו כללים חדשים. אנחנו בענף החוצות דוחים את טענות העירייה בכל תוקף ומצפים ממנה שתצא לשטח ותבדוק את עצמה. גם אם מדובר בשלט שצריך לעמוד בחוקי עיריית ת"א ולא איילון אזי שמדובר במבנה בן קומה אחת ולכן אי אפשר לשלט אותו בכל מקרה".
לגבי הטענה שלא מדובר בשלט גג אומרים בענף החוצות: "אם זה נכון וזו הטענה שלהם אז שיאשרו לכל חברת חוצות להעמיד שלט על כל גג ובכל מבנה. זה שהשלט נתמך בעמודים בקרקע לא שולל את העובדה שמדובר בשלט גג. הרי מעתה והלאה כל חברה יכולה לבקש שיתירו גם לה להוסיף עמודים תומכים ובכך לעקוף את הרשום בחוק".