השוורים עשויים לקחת פסק זמן עד לפרסום נתוני התעסוקה בארה"ב
השבוע שחלף - סיכום קצר
חודש ספטמבר השלים מהלך ראלי החזק ביותר שידע וול סטריט מזה יותר מ-70 שנה. בסיכום החודש שהיה אמור להיות ה"שחור" ביותר, זינק הדאו ג'ונס ב-7.8%, ה-S& P 500 ב-9.% והנאסד"ק רשם זינוק מרשים של לא פחות מ-12%.
נתוני התעסוקה של חודש אוגוסט אשר הפתיעו לטובה, הצליחו להצית את גל העליות בתחילת חודש ספטמבר. המשק האמריקני איבד 54 אלף משרות בלבד בחודש אוגוסט, בניגוד לתחזיות האנליסטים, אשר ציפו למספר גבוה הרבה יותר (מעל 100 אלף משרות).
הסנטימנט החיובי המשיך לצבור תאוצה בהמשך החודש על רקע נתוני מאקרו חיוביים נוספים שהמשיכו לזרום מידי יום. הנתונים הבולטים שתרמו את חלקם לעליות הנאות היו - מכירות הקמעונאיות אשר עלו ב-0.6%, שוק הנדל"ן אשר רשם שיפור מסוים ביחס לחודשים קודמים ועדכון התמ"ג הסופי של הרבעון ה-2 אשר הצביע על כך שהמשק האמריקני הצליח לצמוח בקצב של 1.7%, לעומת נתון הביניים שעמד על 1.6%.
השווקים הפיננסים ממשיכים לעלות גם ביומו הראשון של חודש אוקטובר על רקע הערכות, כי הפד ריזרב ימשיך לתמוך בשווקים עד שהמשק האמריקני ישוב למסלול הצמיחה המהירה והיציבה. בכירי הפד - ויליאם דאלי (נשיא הבנק הפדראלי של ניו יורק) וצ'ארלס אוונס (נשיא השלוחה בשיקגו) קוראים להרחיב את המדיניות המוניטארית ברקע לאבטלה הגבוהה והאינפלציה הנמוכה.
חלק מחברי הפד מעריכים כי המשך התמיכה בשווקים כבר לא מספיק אפקטיבית וצריך להתחיל לחשוב על תוכנית יציאה ממדיניות התמריצים. למרות חילוקי הדעות בין חברי הפד, קיים סיכוי גבוה לכך שברננקי ירחיב את הצעדים הכמותיים, וכבר בפגישה הקרובה ב-2 לנובמבר, יודיע על המשך רכישת אג"ח ממשלתיות במטרה להאיץ את ההתאוששות הכלכלית .
משבר החוב באירופה
קיצוצים, הורדות דירוג אשראי ושביתות במדיניות גדולות באירופה עדיין מעיבים על השווקים הפיננסים. משבר החוב ביבשת האירופאית רחוק מלהסתיים, חברות דירוג האשראי מבינות זאת היטב ולא מחכות "עד יעבור זעם".
בשבוע שעבר חברת הדירוג "מודיס" מצטרפת לחברת סטנדרד אנד פורס ופיץ', ומחליטה להוריד את דירוג האשראי של ספרד בדרגה אחת לרמה של Aa1, על רקע תחזית לצמיחה איטית של ספרד ברקע לקיצוצים מרחיקי לכת שביצע הממשל הספרדי על מנת לצמצם את הגרעון אצלה.
באירלנד, הממשל נערך להלאמת הבנק - "אלייד אייריש בנק" ולהזרמת סיוע ל"אנגלו אייריש בנק". הסיוע לשתי הבנקים מסתכם בכ-50 מיליארד אירו. הגרעון העצום של אירלנד ממשיך לתפוח על רקע תוכנית ה"רה ארגון" של הכלכלה, גרעון המגיע ל-14% מהתוצר המקומי ובזאת הופך את אירלנד למדינה בעלת הגרעון הגדול ביותר מבין 16 מדינות החברות בגוש.
*** ניתוחים ועסקאות כלולות בדוח זה הינם למטרת אינפורמציה בלבד, ובשום אופן אין לראות בו הצעה או ייעוץ לרכישה ו/או מכירה של מטבע, מדד, מנייה סחורה ו/או כל נכס אחר מהמתוארים בדוח. הניתוח מתפרסם על מידע אשר פורסם לכלל הציבור ומידע אחר, לרבות מידע שפורסם על ידי החברה נשואת דוח זה, ואשר כלל פורקס מניחה שהינו מהימן, וזאת, מבלי שביצעה בדיקות עצמאיות לשם בירור מהימנות המידע. המסחר במטבע חוץ, סחורות, מדדים ומתכות כרוך בסיכון רב ואינו מתאים לכל אדם. הכותבים יכולים להיות בעל עניין אישי בנכסים הפיננסים המוזכרים בסקירה זו. אין לראות בנכתב בה הצעה או ייעוץ לרכישה ו/או מכירה ו/או החזקה של ניירות ערך. הכותבים אינם בעלי רשיון ייעוץ או ניהול תיקים.