ניתוח מעמיק - אירו - פרנק שוויצרי
רקע פונדמנטאלי
לאחרונה אנחנו עדים להתחזקות המטבע השוויצרי, אשר משמש זה מספר חודשים כמטבע חוף מבטחים, דבר שלא היה בעבר (עקב חוסר הוודאות בשטר הירוק הסוחרים חיפשו מטבע מבטחים אחר).
כלכלת שווייץ היא אחת הכלכלות היציבות בעולם ונמצאת בין המדינות המשגשגות ביותר בעולם במונחים של הכנסה פרטית, וכן אחת המדינות עם התרומה הגבוהה ביותר של סחר חוץ.
עם זאת, שוויץ מעוניינת כמו יפן במטבע מקומי חלש לעומת שאר המטבעות, במיוחד אל מול האירו, דבר אשר ימנע פגיעה בסחר הייצוא של המדינה. לכן קיים חשש תמידי שהממשלה המקומית תיתן הוראה לבנק המרכזי להתערב בשוק המט"ח על מנת להחליש את הפרנק (וזה קרה מספר פעמים בעבר). לפיכך, הסוחרים בעולם מחכים ב"כיליון עיניים" להתערבות הבנק המרכזי, על מנת שיוכלו לתפוס את העסקאות במחירים טובים. עתידו של האירו תלוי ב-16 מדינות המרכיבות את הגוש. ברוב המדינות קיים גרעון תקציבי עצום שנגרם בין היתר כתוצאה מתוכניות החילוץ לטובת הבנקים במדינות. אירלנד מככבת בראש הרשימה עם הגרעון הגדול ביותר מבין מדינות הגוש.
הגרעון העצום של אירלנד עשוי להסתכם בכ-25% מהתמ"ג עד סוף השנה הנוכחית. ספרד ופורטוגל גם הן לא במצב מעודד. סוכנויות הדירוג הגדולות בעולם חתכו את דירוג האשראי של המדינות בשל הגרעון הכבד. המדינות נדרשו לבצע קיצוצים חסרי תקדים על מנת לצמצם את החוב שלהן. עניין זה פוגע מאוד בצמיחתן.
פרט למדינות אלו, קשה כמובן להתעלם מיוון, ה"כתם השחור" של גוש האירו. כלכלת יוון שקועה במיתון עמוק וברבעון ה-2 של השנה רשמה צמיחה שלילית של 1.5%-. בינתיים שר האוצר היווני ערך סבב ביקורים באירופה במהלך השבוע האחרון, במטרה לנסות ולשכנע שיוון מתאוששת מהמצב אליו היא נקלעה.
בגרמניה הסיפור שונה לחלוטין. הכלכלה הגדולה בגוש הצליחה לצמוח בקצב מרשים של 2.2% ברבעון ה-2 של השנה (המהיר ביותר מאז הקמת גוש האירו). האם הכלכלה הגרמנית תצליח לסחוף אחריה את כל הגוש ותאותת לנו על יציאה מן הגרעון הפוקד את רוב חברות הגוש? כפי שזה נראה כרגע, גרמניה מצליחה לחזק את האירו בעקבות נתוני תמ"ג טובים שיצאו לאחרונה וכמו כן, הציגה נתון מרשים בסקר האקלים האחרון.
לסיכום: לאחרונה בעקבות נתונים מוצלחים שיצאו על האירו (רובם מכיוון כלכלת גרמניה, אשר מחזיקה כולה את גוש האירו), ניכר כי הצליחו לחזק את האירו בצורה משמעותית אל מול שאר המטבעות.
מנגד מסתמן כי בשוויץ הממשלה תתערב בשוק המט"ח, דבר אשר יוביל להחלשות המטבע המקומי, במיוחד אל מול האירו כפי שהוזכר בהתחלה, וזאת בעיקר בשל העובדה שכלכלת שוויץ בנויה ברובה מייצוא למדינות אירופה השונות. לפיכך אני רואה בסופו של דבר כיצד האירו יתחזק אל מול הפרנק השווצרי.
גרף שבועי
גרף יומי
- צמד זה הוא אחד הצמדים המדוברים ביותר בשבוע שעבר. סוחרים בעולם מעריכים כי הבנק המרכזי של שוויץ ילך בעקבות היפנים ויחליטו לשים קץ להתחזקות המטבע המקומי.
- אם נסתכל על הגרף היומי, ניתן לראות כי הצמד בונה לנו שפלים עולים. במקביל, ישנה תמיכה משמעותית באזור 1.3070.
- כמו כן, הצמד נבלם על שתי רמות פיבונאצ'י בגרף יומי 61.8% ו- 50% (השילוב של שני רמות אלו, מראות שרמת המחיר הזו הסוחרים מכבדים אותה מאוד), הבלימה ברמות אלו והשילוב עם קו המגמה, גרמו לסוחרים להיכנס כבר ביום שישי האחרון לעסקאות.
- הצמד החל כבר מהלך עליות מנקודת התמיכה, 1.3070 וביצע עליה של משהו כמו 200 פיפס, במידה והצמד יסגור מחיר מעל נקודת ההתנגדות 1.3390, צמד זה כנראה ימשיך לעלות אל רמת ההתנגדות הבאה.
- האינדיקטורים השבועיים מאותתים לונג (ישנה סטיה בין המחיר לבין הסטוכסטי).
רמות משמעותיות התנגדות 2: 1.3480 התנגדות 1: 1.3390 ספוט: 1.3167 תמיכה 1: 1.3070 תמיכה 2: 1.2765
אסטרטגיה לימים הקרובים: המשך לונג ואפשרות כניסה נוספת. הכניסה המוקדמת לסוחרים האגרסיביים שבינינו הייתה בבלימת מחיר על קו התמיכה המשולב עם שתי רמות פיבונאצ'י.
הכניסה הבאה תתאפשר בסגירת מחיר מעל השיא האחרון בגרף 4 שעתי (רמה של 1.3295), זאת כמובן בהיווצרות אחת התבניות המאשרות ללונג. יעדים: יעד ראשון הושג באזור 1.3160, 1.3380, יעד נוסף פתוח. סטופ: 1.2750.
*** ניתוחים ועסקאות כלולות בדוח זה הינם למטרת אינפורמציה בלבד, ובשום אופן אין לראות בו הצעה או ייעוץ לרכישה ו/או מכירה של מטבע, מדד, מנייה סחורה ו/או כל נכס אחר מהמתוארים בדוח. הניתוח מתפרסם על מידע אשר פורסם לכלל הציבור ומידע אחר, לרבות מידע שפורסם על ידי החברה נשואת דוח זה, ואשר כלל פורקס מניחה שהינו מהימן, וזאת, מבלי שביצעה בדיקות עצמאיות לשם בירור מהימנות המידע. המסחר במטבע חוץ, סחורות, מדדים ומתכות כרוך בסיכון רב ואינו מתאים לכל אדם. הכותבים יכולים להיות בעל עניין אישי בנכסים הפיננסים המוזכרים בסקירה זו. אין לראות בנכתב בה הצעה או ייעוץ לרכישה ו/או מכירה ו/או החזקה של ניירות ערך. הכותבים אינם בעלי רשיון ייעוץ או ניהול תיקים.