מגדל על סקטור האנרגיה: מנתחים את קבוצת דלק ובוחרים 2 מניות; ולאן ילך הגז מהלווייתן?
במגדל שוקי הון התחילו לסקר את סקטור האנרגיה תוך שימת דגש על קבוצת דלק. האנליסטים של בית ההשקעות ממליצים להיחשף לקבוצת דלק דרך חברות בנות וכן מסמנים את אירופה כיעד מועדף ליצוא גז.
שתי החברות הסחירות ביותר של קבוצת דלק, דלק אנרגיה ודלק רכב, סומנו כנקודות האור המרכזיות של הקבוצה, בצל הפרמיה הסחירה הנמוכה של דלק קבוצה (כ-1.7% בלבד). דלק אנרגיה קיבלה מחיר יעד של 1,285 שקלים המשקף אפסייד של 26% ודלק רכב קיבלה מחיר יעד של 57 שקלים - אפסייד של 32% על המחיר הנוכחי.
מניית ישראמקו יהש מקבלת המלצת 'קנייה' במחיר יעד של 67 אגורות ליחידה. להערכת האנליסט ערן יונגר, שוויה של ישראמקו צריך לעמוד על כ-6.9 מיליארד שקל, כך שהיא נסחרת בדיסקאונט של 26%.
בקרב חברות הדלק להערכת האנליסטים של מגדל, פז נפט ודלק ישראל עדיפות על בזן ועל כן מקבלות המלצת 'קנייה'. מחיר היעד לפז עומד על כ-637 שקלים ומשקף דיסקאונט של כ-18% ואילו מחיר היעד לדלק ישראל עומד על 150 שקלים ומהווה דיסקאונט של 23%. במגדל מדגישים את החולשה הזמנית במניית דלק ישראל וממליצים לנצל זאת ולרכוש את המניה.
הצמיחה בתחום האנרגיה וחיפושי הגז צפויה להימשך מעריכים במגדל ורואים את השוק האירופי כשוק היעד המרכזי לייצוא הגז. "מדינות אלו מקבלות היום את מרבית הספקת הגז מרוסיה באמצעות שני צינורות, אך בעיות גיאופוליטיות שיבשו בשנים האחרונות את הספקת הגז לאירופה ועל כן מחפשות מדינות אלו אלטרנטיבה אחרת", כותב ערן יונגר אנליסט האנרגיה של מגדל שוקי הון.
האנליסט מציין פקטור נוסף - הספקת הגז. "עלויות ההובלה וזמינות נמוכה של מיכליות השינוע מביאות אותנו למסקנה כי השוק האירופי, עשוי להוות הלקוח העיקרי של מאגר לוויתן". לדעתו למתקן ההנזלה תיתכן חלופה ע"י צינור גז אל השוק האירופי.
בסקירה של בית ההשקעות נכתב כי כובד המשקל עובר כעת לשוקי הודו וסין, אך זמינות השינוע הנמוכה עשויה להוות הזדמנות לדלק אנרגיה ושותפויות אבנר ודלק קידוחים לחדור לשוק האירופי.
בנוסף, יונגר מניח עלייה בשיעור התמלוגים למדינה מ'לווייתן' וכן על שמירת שיעור המס. יחד עם זאת נבחנה האופציה של הותרת שיעור התמלוגים ועליית שיעור המס. במקרה האחרון צויין כי "תחול ירידה של 4% בשווי דלק אנרגיה ועלייה של 2.5% בשותפויות אבנר ודלק קידוחים".