הדולר תפס גל חיובי: התחזק ב-0.15% אל מול השקל, הותיר את האירו מאחור

המשך משבר החוב באירופה עשוי להוריד את הביקושים שרואה ישראל מצד מדינות האיחוד האירופי. המשקיעים בארה"ב ברחו לדולר כחוף מבטחים. נתוני מאקרו חלשים מאיימים על כוחו של השטר הירוק
לירוי פרי |

לאורך השבוע נחלש המטבע הישראלי אל מול שני המטבעות המרכזיים בעולם. הדולר מחק חלק מן העליות לאחר החלטת הפדרל רזרב בגין הותרת שיעור הריבית במשק ברמתו הנוכחית ל"תקופת זמן ממושכת". באירופה שוב עולים חששות באשר ליציבותו של המטבע.

עם קביעת השערים, הדולר התחזק אל מול השקל בשיעור של 0.13% ושערו היציג נקבע על 3.864 שקלים לדולר. האירו מתחזק בשיעור של 0.15% לרמה של 4.7533 שקלים לאירו. בצמד אירו-דולר מוביל השטר הירוק עם התחזקות של 0.45% לרמה של 1.2279 דולר לאירו.

מנתונים שפרסמה הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה השבוע, עולה כי בחמשת החודשים הראשוניםשל השנה יבוא הסחורות מהאיחוד האירופי היווה כ-35% מסך יבוא הסחורות ויצוא הסחורות לאיחוד היווה כ-31% מסך יצוא הסחורות.

כמו כן, חלה האטה בקצב הגידול של היצוא לארצות האיחוד האירופי. משבר החובות באירופה עלול להביא לירידת הביקושים שם וכך לפגוע בהיקף היצוא לאירופה. תרחיש שכזה עלול להגדיל את הגירעון המסחרי ולפגוע בעוצמת המטבע המקומי.

הדולר התאפיין השבוע במגמת עלייה אל מול השקל. את כוחו שאב השטר הירוק בעיקר מהחששות העולים ממשבר החוב באירופה, אשר מפחיתים את התיאבון לסיכון ודוחפים את המשקיעים לעבר הדולר כחוף מבטחים. גם נתונים כלכליים חיוביים שסיפקה גרמניה לא הצליחו להפוך את המגמה.

מגמת ההתחזקות התמתנה לאחר פרסום נתוני מאקרו חלשים בארה"ב, בדמות שוק הנדל"ן שאותת על נסיגה משמעותית. גם החלטת הבנק המרכזי להותיר את שיעור הריבית ברמתו הנמוכה לא הטיבה עם הדולר.

בשבוע הבא צפויים להתפרסם נתוני התעסוקה לחודש יוני בארה"ב. תחזיות הכלכלים עומדות על קיצוץ של כ-70 אלף משרות, בהשוואה לתוספת של של כ-430 משרות במאי. אם אכן תתגשמנה תחזיות הכלכלנים, הרי שהדבר יפעיל לחץ שלילי על הדולר.

הגב לכתבה

השדות המסומנים ב-* הם שדות חובה