ללא תג מחיר: לבייב מוכר את מתחם "פארק פיפת'" בלוס אנג'לס אחרי 3 שנים

בניית הקומפלקס טרם החלה. מדובר בפרויקט בהיקף 1.3 מיליארד דולרים, שהיה אמור לכלול את מגדל המגורים הגבוה ביותר מערבית לשיקאגו בארה"ב. האנליסט יובל בן זאב מכלל פיננסים: "מדובר בנכס זניח"
עינת פז-פרנקל |

פרויקט "פארק פיפת'" בלוס אנג'לס אינו ממריא ואפריקה ישראל, שבשליטת לב לבייב, מעמידה אותו למכירה, כך מדווח היום (יום א') ה-Los Angeles Business Journal.

בעלי הקרקע, Park Fifth LLC, היא קבוצה שמובילה אפריקה ישראל (81%), יחד עם בעלים נוספים: Namco Capital Group, שפשטה רגל, והיזם האמריקאי Houk Development.

אפריקה רכשה את הקרקע בשנת 2006, אך הבנייה במקום, שהיתה אמורה להתחיל באוקטובר 2007, טרם החלה. המתחם היה אמור לכלול את מגדל המגורים הגבוה ביותר מערבית לשיקאגו בארה"ב, שטחי מסחר, מגורים ומלון.

מיזם המגורים, המלונאות והמסחר צפוי היה לקום ברחובות אוליב ופיפט צמוד לכיכר פרשינג (pershing square), ולכלול שני גורדי שחקים: הראשון בן 76 קומות והשני בן 44 קומות. המגדלים היו אמורים לכלול 790 דירות () ומלון בין 212 חדרים. בניין שלישי למגורים בן 15 קומות היה אמור לחבר בין 2 המגדלים. השווי הכולל של הפרויקט הסתכם ב-1.3 מיליארד דולרים ().

בראיון ל-Los Angeles Business Journal, אמר יונה רשניץ מחברת אפריקה, כי המתחם משווק כעת על ידי סוכנות הנדל"ן Cushman & Wakefield "ללא תג מחיר". לדברי רשניץ, "בשל המיתון והקיפאון בשווקים הפיננסיים, עדיין לא ברור כמה נקבל עבור הקרקע". רשניץ אמר כי הקרקע תשווק הן לרוכשים פוטנציאליים מקומיים והן למשקיעים זרים.

דיוויד הוק, בעלי Houk Development, אמר כי "אנחנו נעבוד עם סוכנות התיווך ועם מי שהם יביאו לשולחן, על מנת לבחון האם ניתן למכור לקונה שכן יבנה במקום".

במסמכי פשיטת הרגל של NAMCO, דווח כי המתחם שווה 80 מיליון דולרים. "הקרקע שווה הרבה פחות", אמר המתווך מארק טרזינסקי מלוס אנג'לס. "בסופו של יום, קשה להעריך את שווי הקרקע הזו מפני שאין כעת שוק לפיתוח קרקעות".

נציין כי, בדו"חות אפריקה לשנת 2008, הוערך חלקה של החברה בנכס ב-233.7 מיליון שקלים. בדו"חות הרבעון הראשון של 2009, בוצעה הפחתה בסך 158 מיליון שקלים בערך הנכס.

האנליסט יובל בן זאב, מנהל מחלקת המחקר בבית ההשקעות כלל פיננסים, אומר כי פרויקט "פארק פיפת'" יושב על מגרש יחסית קטן והינו "זניח ביחס לפרויקטים אחרים של החברה". לדברי בן זאב, שלושת הפרויקטים המרכזיים של החברה בניו יורק - בניין הניו יורק טיימס, פרויקט Clock Tower, ובניין מגורי () היוקרה Apthorp - שווים מאות מיליוני דולרים והינם משמעותיים יותר לחברה.

במערכת Bizportal טרם נתקבלה תגובה מחברת אפריקה ישראל.

הגב לכתבה

השדות המסומנים ב-* הם שדות חובה