סיגריות הברחה אום
צילום: עובדי מכס קוניטרה

הברחת סחורות לעזה עולה ביוקר, כך פסק בית המשפט המחוזי

בעל משאית שנתפסה במעבר ארז בפברואר כשהובילה סיוע הומינטרי, אלא שבמסווה של ביסקוויטים הוסלקו מוצרים אסורים ובהם סיגריות, טלפונים סלולריים ומוצרי אלקטרוניקה. למרות שהדבר עלול לפגוע בפרנסתו, בעל המשאית ייאלץ לשחרר בערבות בסכום השווי המלא של המשאית, 400 אלף שקל

רן קידר | (1)
נושאים בכתבה הברחה

בעל משאית שבה הוסלקו סחורות מוברחות ישלם 400 אלף שקל ערבות לשחרור המשאית,  בהתאם לשוויה המלא. לאחר שנתפסה המשאית בפברואר במעבר ארז, עם מוצרים אסורים, כגון סיגריות, טלפונים סלולריים ומוצרי אלקטרוניקה שהוסתרו במסווה של ביסקוויטים. בעקבות התפיסה התבקש נהג המשאית להגיע למעבר כרם שלום.

בעל המשאית הכחיש כל קשר לסחורה, טען שלא ידע אודות המוצרים האסורים ועל ניסיון ההברחה והגיש בקשה לסעד זמני לשחרור המשאית ולהפקיד ערובה של עשרות אלפי שקלים לשחרור המשאית. הוא טען כי כל זמן שהמשאית מוחרמת, פרנסתו נפגעת. מנגד, בית המכס סירב לשחרר את המשאית וטען כי ככל שבית המשפט יורה על שיחרורה הרי כי יש לשחררה בערובה בהתאם לשוויה של המשאית.

בסיום הדיון, קבע בית משפט השלום כי הערובה שתופקד עבור שחרור המשאית תעמוד על סך של 400,000 שקל, בהתאם להצגת מחירון "לוי יצחק". נהג המשאית הגיש בקשת רשות ערעור על ההחלטה בטענה כי סכום ההפקדה אינו פרופורציונאלי וההחלטה מהווה פגיעה חמורה בו ובמשפחתו.

לאחר הגשת ערעור מצד התובע לבית המשפט המחוזי, אימץ בית המשפט את עמדת המדינה בפסק דין שניתן ביום 04.05.25 והותיר את השווי הנטען של המשאית בסך של 400,000 שקל. עוד נפסק כי על אף שקיים סיכוי של פגיעה כלכלית כתוצאה מהתפיסה, פקודת המכס מאפשרת זאת.


ניתן אף לטעון שהנהג יצא בזול, לאור השינוי במדיניות הממשלה בהקשרי הברחות. בפברואר הודיע שר הבטחון ישראל כ"ץ לכל הגורמים שעוסקים במישרין או בעקיפין בהכנסת סיוע הומינטרי לרצועת עזה שנסיון להברחת טובין מהווה עילה לתפיסה ולחילוט הרכוש ששימש לנסיון ההברחה. כ"ץ התייחס גם במפורש למשאיות שיחולטו ועל

הפעולה של כ"ץ הגיעה בעקבות דיווים על עליה משמעותית היקף ההברחות אל תוך עזה של הסחורות האסורות להכנסה לרצועה. ע"פ משרד הביטחון, אם בהתחלה ההברחות היו בעיקר של סיגריות וטבק, בזמן האחרון הרשימה של סחורות אסורות התרחבה באופן משמעותי. בכל יום ישראל מזהה ניסיונות להבריח לעזה סחורות אסורות, דוגמת ציוד דו-שימושי (ציוד תקשורת, כמו טלפונים חכמים, טאבלטים וכו' - שמגיעים לידי חמאס).

תגובות לכתבה(1):

הגב לכתבה

השדות המסומנים ב-* הם שדות חובה
  • 1.
    אנונימי 12/05/2025 05:19
    הגב לתגובה זו
    אם הוא לא ידע על המטען האסור אז שיחפש עבודה אחרת הוא לא אחראי וגם למה לא בדקו אותו במכנת אמת מטעם רשות המסים.הצהרת הון שלחתם לו דוות מס שנתיים הוא מגיש