סקר איגוד המזון: התחזקות בכוחם של הסופר-מרקטים הענקיים והסופרים המקומיים הזולים

במקום השלישי נמצאים המכולות והמינימרקטים – 14% מכח קניית המזון מופנה לשם, זאת בהשוואה ל-17.4% לפני שנה
קובי ישעיהו |

בשנה האחרונה חלה עלייה בכח קניית המזון שמופנה לסופרים הענקיים, מ-28.3% בשנת 2007, ל-29.5% כיום. כך מתברר מסקר שערך לאחרונה איגוד המזון בהתאחדות התעשיינים בנושא ההוצאה על מזון, לפי סוגי נקודות מכירה.

הסקר הקיף כ-600 איש המהווים מדגם ארצי ומייצג של האוכלוסיה הבוגרת בישראל הנוהגת לערוך קניות עבור משק הבית. עוד מתברר מהסקר, כי ממשיכה העליה בכוח קנית מזון המופנה לסופרים מקומיים זולים – 16% כיום, זאת בהשוואה ל-14.2% לפני כשנה.

במקום השלישי נמצאים המכולות והמינימרקטים – 14% מכח קניית המזון מופנה לשם, זאת בהשוואה ל-17.4% לפני שנה.

מהסקר מתברר כי 13.4% מכח קניית המזון מופנה לסופרים השכונתיים של הרשתות, זאת בהשוואה ל-12.1% לפני שנה. השווקים הפתוחים מושכים 8.5% מכח קניית המזון, זאת בהשוואה ל-10.2% לפני שנה.

מהבדיקה מתברר כי ירד כוחם של הסופרים החרדיים של הרשתות מושכים 8.3% מכח קניית המזון, זאת בהשוואה ל-11.1% אשתקד. הצרכניות החרדיות מושכות 2.4% מכח קניית המזון, בדומה לכוחן לפני שנה.

כן מתברר מסקר איגוד המזון בהתאחדות התעשיינים כי הצרכניות הרוסיות הגדילו את כח הקנייה המופנה אליהם, מ-2.9% לפני שנה, ל-3.1% כיום. הקיוסקים והפיצוציות מושכים 1.9% מכח קניית המזון והחנויות בתחנות הדלק מושכות 1.3%.

מקומות קניה אחרים - כולל חנויות מפעל, מושכות 1.5% מכח קניית המזון, זאת בדומה לאשתקד.

עוד מתברר מהסקר שנערך ע"י מכון גאוקרטוגרפיה, עבור איגוד המזון בהתאחדות התעשיינים, כי נמשכת מגמת העלייה במספר סוגי נקודות המכירה בהם מפזרים משקי הבית את קניות המזון – 3.3 סוגים בממוצע, בהשוואה ל-2.9 נקודות מכירה לפני כשנה.

הגב לכתבה

השדות המסומנים ב-* הם שדות חובה