ג'ים רוג'רס: "כלכלת ארה"ב טרם עברה את נקודת השפל"

המגזין הפיננסי פורבס: השווקים באסיה צפויים להמשיך בירידות בשבוע הבא בשל החששות מפני האינפלציה שתפגע בצמיחת רווחי החברות
עדי בן ישראל |

הבורסות באסיה, , צפויות להמשיך במגמת הירידות גם בשבוע הבא בשל החששות מפני האינפלציה שתפגע ברווחי החברות ובצמיחה הכלכלית באזור. גם ההאטה הכלכלית בארה"ב, יעד הייצוא העיקרי של מדינות אסיה, צפויה להמשיך להעיב על שוקי המזרח, בעוד הנפט שוהה ברמות שיא של יותר מ-130 דולר לחבית. כך טוען היום המגזין הפיננסי פורבס, בהביאו שורה של התייחסויות מצד אנליסטים ומשקיעים בולטים.

הזינוק במחירי הדלקים והמזון הביא את האינפלציה ברחבי אסיה לשיא שלא נראה מזה שנים. כעת, ההערכות הן כי האינפלציה תמשיך לעלות, מה שצפוי לפגוע בצמיחה הכלכלית באזור.

ג'ים רוג'רס, המשקיע האגדי שהקים בשנות ה-70 את קרן קוואנטום והשיג תשואה של יותר מ-4,000% בעשור, אמר היום לפורבס כי מחירי הנפט הגבוהים אינם מפתיעים אותו, שכן מדינות העולם לא השקיעו לאורך השנים האחרונות בהגדלת תפוקת הנפט ומוצרי החקלאות. כעת, משהביקושים גדלו בצורה ניכרת, ההיצע ההדוק לא מסוגל לתת מענה.

רוג'רס סבור כי מחירי הסחורות ימשיכו לעלות כיוון שהמחסור בסחורות יהיה חמור יותר והביקושים רק יגדלו. רוג'רס התייחס בקצרה למצב הכלכלה האמריקנית, ואמר כי "כלכלת ארה"ב טרם עברה את נקודת השפל".

גם אנליסטים אחרים מסכימים עם רוג'רס. לדברי פונג טנג, ראש מחלקת מחקר ב-MIMB שבמלזיה, "כלכלת ארה"ב לא נראית טוב ותיתכנה עוד הפתעות שליליות בדרך".

בשבוע הבא יפורסמו נתוני מאקרו חשובים בארה"ב, והמשקיעים יתמקדו בהם ביתר שאת. בין היתר, יפורסמו נתוני צמיחת התמ"ג הסופיים לרבעון הראשון של השנה, נתונים משוק הדיור החבוט ונתוני הצריכה הפרטית לחודש אפריל. נתונים רבים יזרמו גם מאסיה, כאשר טייוואן, תאילנד והפיליפינים יפרסמו את נתוני הצמיחה לרבעון הראשון. הנתונים צפויים אמנם להצביע על צמיחה איתנה במדינות אסיה, אך האנליסטים חוששים מהעתיד לבוא.

"אינפלציה גבוהה היא דבר רע לרווחי החברות, ויש לה השפעות נרחבות על ההוצאה העסקית, התנאים בשוק העבודה וזרימת ההון לאזור", אמר סיילש ג'ה, כלכלן בבנק ברקליס, למגזין פורבס. "אנו עלולים לחזות בהידרדרות בשוק העבודה ובצמיחה הכלכלית".

הבנקים המרכזיים בהודו, אינדונזיה והפיליפינים צפויים להעלות את הריבית על מנת למתן את הלחצים האינפלציוניים, אולם מלזיה, סינגפור, טייוואן, תאילנד וסין צפויות לא להעלות את הריבית אלא לייסף את המטבע הלאומי שלהן. בכל מקרה, המשמעות היא פגיעה בצמיחה הכלכלית במדינות אלו.

הגב לכתבה

השדות המסומנים ב-* הם שדות חובה