המצב הכלכלי בסין ממשיך להסתבך: האינפלציה זינקה ב-8.5% ומעמידה את הממשלה בין הפטיש לסדן
האינפלציה בסין זינקה בקצב שכמעט לא נראה ב-11 השנים האחרונות, ומעצימה את קושיה של הממשלה להצליח לקרר את המחירים מבלי לגרור פגיעה חדה בכלכלה במידה והייצוא יפגע.
מדד המחירים לצרכן זינק ל-8.5% בחודש אפריל, מחודש אפריל שעבר, הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה מסרה היום. בחודש מארס עמדה האינפלציה על 8.3%. קונצנזוס תחזיות 22 כלכלנים עמד על עלייה של 8.2%, ע"פ סקר שנערך ע"י בלומברג.
מחירי המזון זינקו ב-22.1% ועליית מחירי הסחורות, האנרגיה ועלויות העסקת עובדים הוסיפה ללחצי האינפלציה. הייצוא מהמדינה התקרר מעט באפריל, בעוד הכלכלות ברחבי העולם נחלשו, נתונים של משרד המסחר הצביעו בשבוע שעבר.
"לחצי המחירים עדיין מאוד גדולים", אמר אייזיק מנג, כלכלן בכיר ב-BNP פאריבאס היושב בבייג'ין. "אינפלציה גבוהה יותר הופכת את חיי היום יום של האנשים לקשים יותר וצמיחה חלשה יותר מאיימת על עבודתם - שני מרכיבים סוציאליים חשובים והממשלה לא יכולה להתעלם משניהם".
בחודש פברואר האחרון קפצה האינפלציה ב-8.7%, העלייה החדה ביותר מאז 1996. נגיד הבנק המרכזי ז'או שיאוצ'ואן אמר ב-5 למאי שיכול להיות ששיעורי הריבית יעלו. הריבית במדינה נמצאת ברמת שיא של 9 שנים על 7.47%, בהמשך לשש העלאות בשנה שעברה.
מחירה של חבית נפט הוכפל בשנה שעברה ומחיר הנחושת טיפס ב-24% מאז תחילת השנה, והכביד על חשבון הייבוא של סין. עלויות העסקת העובדים גם עלו. העלייה במחירי המזון החודש עקפה זינוק של 21% בחודש מארס.
"האינפלציה הינה הדאגה הכלכלית הגדולה ביותר של סין", אמר דונלד סטראסצ'ים, סגן נשיא ב-Roth Capital Partners.