מגמה מעורבת נושבת מהמזרח: האינפלציה בסין זינקה ומכבידה על הבורסה המקומית
רוב המניות האסיאתיות נסחרות זה יום רביעי בירידות שערים ובדרך לרשום את רצף הירידות הארוך ביותר בחודשים האחרונים, בצל הדאגה שעלויות גבוהות יותר והאטה בביקוש יפגעו ברווחי החברות.
מניות Toray Industries, היצרן הגדול ביותר ביפן לבדים סינטטיים, צונחות לאחר שהחברה הודיעה שהרווח צפוי לרדת השנה. מניות China Vanke , חברת הפיתוח הגדולה ביותר בבורסה, יורדת ברקע להתחזקות החששות שהממשלה תעלה את שיעורי הריבית בעקבות התחזקות האינפלציה. באוסטרליה, מניות הבנקים עולות, לאחר ש-Westpac Banking הגיש הצעת רכש מלאה ל-George Bank.
"המשקיעים צריכים להתכונן לעוד תוצאות חלשות", אמר מייקל פו', ראש מחלקת ההשקעות אסיה ב-Clariden Leu AG המנהלים 123 מיליארד דולר.
ביפן נרשמת הבוקר מגמה חיובית לקראת סיום, כאשר הניקיי 225 עולה ב-0.42%. מנגד בסין, המדד הראשי של בורסת שנחאי רושם ירידה קלה של 0.55%. בין השווקים הסגורים היום למסחר, נמצאים דרום קוריאה והונג קונג.
האינפלציה בסין זינקה בשיעור של 8.5% בחודש אפריל, כמעט הקצב המהיר ביותר ב-11 השנים האחרונות, בעוד היא עוקפת את קונצנזוס תחזיות הכלכלנים ל-8.2%. מושל הבנק המרכזי, ז'או שיאוצ'ואן אמר ב-5 למאי שקיימת האפשרות ששיעורי הריבית יעלו. הריבית על הלוואות בסין נמצאת בשיא של 9 שנים, עומדת על 7.47%, בהמשך ל-6 העלאות ריבית בשנת 2007.
מניות במרכז
מניות טויוטה מאבדות 1.9% ונייקון מוותרת על 1.8% במסחר בטוקיו.
מניות Toray נופלות 3.1% בהמשך להודעת החברה, כי העלייה במחירי חומרי הגלם והאטה בביקוש תפחית את הרווח הצפוי השנה ב-9%. מניות Mitsubishi Gas, יצרן הכימיקלים החמישי בגודלו ביפן, מאבדות 5.5% ברק להודעת החברה, כי עלויות גבוהות יותר יובילו לצניחה של 13% ברווחיות השנתית.