בחירות ארה"ב: למי יש יותר חברים בפייסבוק - להילארי או לאובמה?

ההימור של המתמודדים לנשיאות ארה"ב להשתמש ברשת החברתית הלוהטת להשגת יעדיהם הפוליטיים מתגלה כמשתלמת. האם זה אומר שנראה כרטיס בפייסבוק לברק ה"מקומי" לקראת הבחירות הבאות בישראל?
משה בנימין |

כאשר ברק אובמה והילארי קלינטון פתחו כרטיס בפייסבוק, לא היה ברור האם הדבר יתרום לקמפיין שלהם. כעת, בעקבות תוצאות סקר מכון PEW החוקר התנהגות החברה האמריקאית ברשת, מתברר כי הדרך לקהל הצעיר עובר בדיוק באפיקים אלה.

8% מהנשאלים מתחת ל-30 חברים בפייסבוק של אובאמה והילארי

בסקר שביצע מכון PEW האמריקאי עולה כי כמעט 24% מהאמריקאים צורכים מידע אודות הקמפיינים לנשיאות ארה"ב באינטרנט, כמעט פי שניים מהאחוז שנמצא בסקר שנערך בקמפיין של 2004 (13%). האינטרנט הופך כמקור הראשי לחדשות עבור 15% מהנשאלים, לעומת 6% בלבד ב- 2004.

עבור הקהל הצעיר האינטרנט הפך למקור מידע מוביל אודות חדשות הקמפיינים הנשיאותיים, והרשתות החברתיות כגון MySpace ו- Facebook תופסות חלק נכבד מהסיפור.

יותר מ- 42% מהאמריקאיים בגילאי 18 עד 29 אמרו כי הם מקבלים מידע אודות הקמפיינים מהאינטרנט, יותר מכל מקורות החדשות האחרים. למעלה משני שליש מהאמריקאים בגילאי 18 עד 29 אמרו כי הם משתמשים ברשתות חברתיות, ו- 27% אמרו כי הם נעזרו בהן כדי להשיג מידע אודות מועמדים. כ- 8 אחוז מהנשאלים מתחת לגיל 30, אמרו כי נרשמו כ"חבר" של אחד המתמודדים ברשת חברתית, והאחוז גובר ככל חתך הגילאים יורד.

בישראל? אנחנו מפגרים מאחור והפוליטיקאים חוששים מהרשת

"בישראל יש לנו עוד פער גדול להדביק בכל הנוגע לתרבות פוליטית באינטרנט", אמר מנחם יעקובוביץ', מנכ"ל NetProtek, המפתחת פתרונות שיווק באינטרנט.

יעקובוביץ' מוסיף: "הפוליטיקאים עצמם עוד לא גילו את העוצמה הטמונה באפיקי התקשורת הישירה שהאינטרנט מאפשרת. ייתכן מאוד כי קיים פחד מהתקשורת הדו כיוונית בה לציבור יש יכולת להגיב ולהשמיע את קולו באופן ישיר. ראינו לאחרונה אפילו נסיונות של חברי כנסת להגביל את הפעילות של הציבור. אני מאמין כי הפריחה בפעילות הבלוגרים ובפעילות ברשתות החברתיות שנמצאים צעד אחרי ארה"ב יכריחו את הפוליטיקאים להפשיל שרוולים ולהיכנס לפעילות משמעותית ברשת לקראת הבחירות הבאות או הסערה הפוליטית הבאה".

הגב לכתבה

השדות המסומנים ב-* הם שדות חובה