מנכ"ל כיל: "בסין אני מקים מפעל בשנה, בארץ זה שנתיים לקבל ניירת"

ראיון מצולם מכנס דן אנד ברדסטריט. עקיבא מוזס: "בסין אתה מקים מפעל תוך שנה, בארץ אתה מקבל ניירת אחרי שנה-שנתיים". אורי שני: "כסף לא זורם לארץ בגלל הבירוקרטיה"
יוסי פינק |

אמש נערך במשרדי חברת דן אנד ברדסטריט בגבעתיים, כנס מדד העוצמה - דרוג החברות הגדולות בארץ. בכנס השתתפו מנכ"לים מהשורה הראשונה של החברות הציבוריות בארץ והוא נערך בצורה של פאנל.

ראובן קובנט, מנכ"ל דן אנד ברדסטריט, פתח את הכנס - "13.5% מהמפעלים בארץ, אשר מעסיקים 150 אלף עובדים, הם מפעלים שמוגדרים בסיכון והם יהיו הראשונים להיסגר במקרה של מיתון". מתוך כך, נשאל הפאנל לגביי הרגולציה והבירוקרטיה בארץ, זאת מתוך הנחה כי חברות גדולות וחזקות לא ממהרות להקים מפעלים בישראל.

עקיבא מוזס, מנכ"ל כי"ל: "אכן בארץ קיימת בעיה של בירוקרטיה, לוקח המון זמן להקים מפעל. בעולם הגלובלי של היום, קיימות אלטרנטיבות. גם אם קיבלת רישיון עסק, אין ודאות שלא ישנו את הכללים אחרי תקופה מסוימת".

אורי שני, המנכ"ל הפורש של שיכון ובינוי: "הכסף נוסע באוטוסטראדה, אם הכניסה לכאן לא תהיה נוחה, הוא לא יגיע".

אסי ברטפלד, מנכ"ל קבוצת דלק: "בארץ בשביל כל דבר צריך לעלות לירושלים, בארה"ב אנחנו רוכשים חברת ביטוח ומשיגים רישיונות לסטייטים תוך זמן קצר. הרבה יותר קל לעבוד בחו"ל, רק תסתכלו על עובי התשקיף בארץ מול זה בארה"ב, שלא לדבר על תקיף בלונדון. בארץ, לוקח בערך 7 שנים להקים תחנת דלק, זה לחלוטין מוגזם ועדיין אין תחנת דלק בין ת"א לירושלים".

הגב לכתבה

השדות המסומנים ב-* הם שדות חובה