"המשקיעים הזרים אוהבים את דיסקונט, כיל ומכתשים"

בענקית ההשקעות,להמן ברדרס, עשו סבב שיחות עם המשקיעים הזרים בישראל וחזרו עם רשמים. חוץ מהמניות האהובות על הזרים בלהמן מציינים גם את לאומי. בנק ישראל: הזרים הזרימו כ-300 מיליון דולר בחודש ספטמבר
אריאל אטיאס |

בנק ההשקעות להמן ברודרס משחרר היום המלצות על מספר מניות ישראליות. הסקירה של להמן, באה בהמשך לפגישתם בשבוע שעבר עם מספר משקיעים בינלאומיים המשקיעים בישראל. מהנתונים שאספו, עולה כי התעניינות המשקיעים בישראל כיום גבוה יותר מאשר היו מאז אביב 2007. הנתונים שנאספו באו בהתאם לנתוני בנק ישראל לחודש ספטמבר אשר הצביעו על כך שהזרים רכשו בת"א, ניירות ערך, בסך 300 מיליון דולר.

בלהמן אומרים, שלמרות שמדד המעוף נמצא בשיא כל הזמנים, כמו במקרה בו נמצאים רוב השווקים המתפתחים, הם מאמינים שהמגמות המאקרו כלכליות מצביעות על המשך מגמה חיובית ולכן תומכות בהמשך השקעה והערכה של שוק ההון המקומי מצד הזרים.

בבנק ההשקעות, מציינים 3 מניות עיקריות שנמצאות בראש מעניינם של הזרים: בנק דיסקונט, מכתשים אגן וכימיקלים לישראל (כיל), ומוסיפים, כי הם מסכימים עם המשקיעים בנוגע להחלטת ההשקעה ומציינים בנוסף את מניית בנק לאומי שנשארה אהובה על ידם, למרות שהיא מחזיקה רק בנתח קטן יותר בתיק הזרים.

"יש 4 גורמים מרכזיים שהמשקיעים בבנק דיסקונט צריכים לקחת בחשבון"

1.מאמצי יחסי הציבור של הבנק נגעו בתחתית בסוף חודש מארס, כאשר בבנק הציגו את התוצאות השנתיות של 2006. באותה ההודעה, ההנהלה שמה לה יעד צמיחה של 13% לשנת 2010, יעד שאכזב את המשקיעים, כיוון שהיה נמוך בהרבה מציפיותם. אך מאז, החליפו בבנק את סמנכ"ל השיווק וכמו כן ערכו מספר נסיעות לחו"ל כדי להיפגש עם משקיעים. היום, אומרים בלהמן, ניתן לומר כי הבנק מסונכרן עם דרישות וציפיות המשקיעים.

2.המשקיעים מתחילים לשים לב לסימנים, שכל הבעיות ששררו בזרוע הבנק בניו יורק דסיפק כ-50% מהרווחים בשנת 2005, הסתיימו. "אנחנו צופים ששנת 2008 תהיה שנת שיפור נוספת בסניף", אומרים בלהמן ומציינים לטובה שבבנק דיסקונט מתרכזים כרגע יותר בצמיחה בישראל, בזמן שהבנקים הגדולים מתרכזים בהתרחבות בחו"ל.

3. שורת ההוצאות. "יחס ההכנסות הוצאות של הבנק הינו גבוה מידי - עומד על 70%, והמשקיעים צריכים להסתכל בהמשך מקרוב על השורה הזאת, שלדעתנו הבנק עושה מאמצים לשנות אותה, דבר שלדעתנו צפוי לקחת הרבה זמן", אמרו בלהמן.

4. אסטרטגיית הבנק. "התרכזות דיסקונט בהעלאת שביעות הרצון של הלקוחות, הינה יחודית כרגע בישראל", אומרים בלהמן ומציינים, כי סניפי דיסקונט עובדים שעות נוספות בעוד אחרים מצמצמים שעות. כמו כן, הבנק פונה כיום יותר ללקוחות בעלי פוטנצייאל ייצור הכנסה גבוה, כמו מהגרים מצפון אמריקה וזוגות צעירים.

לסיכום אומרים בבנק ההשקעות, "שלוקחים בחשבון, את כל הגורמים הללו יחד, אנחנו רואים משוואה משכנעת, וזה למרות שהמנייה הצליחה כבר לרשום עלייה דו-ספרתית מאז תחילת ספטמבר".

בנוגע לבנקים נוספים, הם חוזרים על המלצתם לבנק לאומי ומציינים שהפידבק שהם קיבלו הוא בהתאם לסקירה האחרונה שלהם. ומציינים באיחוד את הדאגה שהבנקים הישראלים מהווים פעמים רבות "מלכודת ערך", למרות שהם "נראים זולים יחסית".

2 הבדלים עיקריים בין מכתשים לכיל

בנוגע למכתשים אגן וכימיקלים לישראל, אומרים בלהמן, שסקטור האגרו-כימיקלים שומר על חזות אוניברסאלית. "הביקוש לאוכל ממשיך לגדול בהמשך לצמיחת כלכלות השווקים המתפתחים ובאותו הזמן, ששטחים הראויים לעיבוד ממשיכים להצטמצם". בנוסף, תורם כם הצורך בהקצאת שטחים לפיתוחי ביו-דיזל / אתנול אשר עברו מפוטנציאלים לממשיים בשנת 2007.

בכללית, אומרים בלהמן שהעקרונות המנחים לסקטור, משפיעים על מכתשים ועל כיל באותו האופן, אך המניות הם שונות. הם מאמינים שישנם 2 הבדלים עיקריים בין המניות:

1. סקטור ההגנה על יבולים בו קיימת רגולציה גבוהה ומוצרים אשר מתאימים לאזור גיאוגרפי מסוים ולא בהכרח מתאימים לאזור אחר, משפיעים על מכתשים. בדשנים (כיל) המוצר הינו תחליפי ולכן שינויים בביקושים יכולים להעשות די במהירות.

2. עלויות ההובלה נמצאות ברמה גבוהה ובמגמת עלייה. עבור כיל, הוצאות ההובלה מהוות 70% מעלויות המכירה לחברה. בעוד שלמכתשים, הדבר מהווה פחות דאגה.

לסיכום בבנק אומרים שמכתשים אגן, לא רק חזקה בסקטור שלה, אלא גם כן מרוויחה מתוכנית הארגון מחדש, שלדעתם אמורה להניב פירות בשנת 2008. בנוגע לכיל, הם מציינים שהמנייה עלתה בהרבה לאחרונה, כאשר היא ניהנת מהמומנטום בסקטור שנבע באיחוד מהנפקת Uralkali בלונדון. אך בלהמן מוסיפים, כי יש לזכור שמניית כיל לא עלתה כמו שעלו פוטש ו- Uralkali.

הגב לכתבה

השדות המסומנים ב-* הם שדות חובה