ישראל וסרי לנקה: מחזקות את שיתוף הפעולה
שגריר סרי לנקה בישראל הציג לאנשי עסקים את פוטנציאל ההשקעות והסחר של מדינתו, מאבני חן ועד היי-טק. "אנחנו יכולים להיות שער לסחר עם מדינות רבות באזור, כולל כאלה שלישראל אין קשרים דיפלומטיים עימן ובהן פקיסטאן, מלזיה, אינדונזיה ובנגלה-דש", מצהיר השגריר וקובל על התהליך האיטי של הנפקת ויזות לאנשי עסקים מסרי-לנקה והיעדר טיסות ישירות.
לדברי השגריר טיסה וויג'ראנטה, "אנשי עסקים מישראל ומסרי לנקה טרם התוודעו לפוטנציאל ההשקעות והסחר ההדדי בין שתי המדינות". את הדברים אמר במפגש, שהתקיים בביתו של השגריר בהרצליה פיתוח, ונועד לקידום הסחר ההדדי וההשקעות בין שתי המדינות והגברת שיתוף הפעולה העסקי והכלכלי ביניהן.
היקף הסחר ההדדי בין ישראל לסרי לנקה עומד על 85 מיליון דולר בשנה ולדעת השגריר הוא רחוק ממיצוי. במהלך המפגש מנה השגריר הסרילנקי את תחומי שיתוף הפעולה העיקריים בין שתי המדינות.
בן התחומים העיקריים שסומנו כשיתוף פעולה עתידי נמנה תחום החקלאות, סרי לנקה היא עדיין מדינה חקלאית ברובה ומעוניינת מאוד בפיתוח המגזר החקלאי במדינה, תוך דגש על הטמעת מערכות השקיה מתוחכמות, ניהול מערכות מים ופיתוח חקלאות מוטת-ייצוא. סרי-לנקה מעוניינת במיוחד לאמץ טכנולוגיות חקלאיות שישראל מפתחת, כגון חממות, עבור אלפי החוות שבשטחה המנוהלות עדיין בשיטות מסורתיות.
לאחרונה ביקר בישראל שר החקלאות הסרי לנקי, שהוא גם אחיו של הנשיא, וסייר במפעלי ההשקיה של נען-דן ונטפים, ביקר בתהל, והיה אורח בתערוכת אגריטך. לדברי השגריר, השר התרשם מאוד מהיכולות של הישראלים בתחומי החקלאות וההשקיה ונקבעו מספר תחומים לשיתוף פעולה בין שתי המדינות. בין היתר, סוכם כי ישראל תסייע בשדרוגן של 80 חוות חקלאיות ברחבי סרי לנקה ותסייע בהקמת בתי ספר חקלאיים במדינה. המטרה המרכזית של הממשלה בסרי לנקה היא להטמיע טכנולוגיות באזורים הכפריים ולעודד באמצעותן פיתוח עצמי של יזמויות חקלאיות בגודל קטן ובינוני.