בהתאם למגמתו בעולם - הדולר נחלש ב-0.13% למול השקל

אחר הצהרים נקבע שערו היציג של הדולר על רמת 4.706 שקל. מנגד, האירו התחזק בכ-0.13% ושערו נקבע על 5.591 שקל. בנוסף חיזקה את השקל האווירה החיובית בשוק המניות
דרור איטח |

האווירה החיובית בשוק המניות והיחלשותו של הדולר למול העיקריים בעולם, הביאה להתחזקותו של השקל למול המטבע האמריקני. אחר הצהרים נקבע שערו היציג של הדולר על רמת 4.706 שקל, ירידה של 0.13% לעומת שערו היציג מאתמול. מנגד, האירו התחזק בכ-0.13% ושערו נקבע על 5.591 שקל.

בעולם

מחדר העסקאות של פינוטק נמסר, כי במהלך שעות הבוקר והצהריים נחלש הדולר כנגד העיקריים על רקע ציפיות השווקים לצמצום פערי הריביות בין ארה"ב לאירופה ויפן. כעת נסחר הדולר סביב רמת 1.1880 אל מול האירו, סביב רמת 1.7470 אל מול הסטרלינג וסביב רמת 1.3180 אל מול הפרנק שוויצרי.

אנליסטים מוסרים כי שיעור הריבית בארה"ב צפוי לעלות ל-4.75% בחודש מרץ ואף צפוי להגיע ל-5.0% עד סוף 2006, מהלך שעשוי לחזק את הדולר בטווח הקצר.

היומן הכלכלי של ארה"ב מלא בנתונים כאשר המשקיעים יתמקדו בפרסום נתוני התמ"ג הצפויים לעלות כאשר הערכות השווקים כי נתוני תמ"ג חיובים עשויים להביא לתיקון של הדולר כנגד האירו. בנוסף, צפויים להתפרסם היום בארה"ב סקר הספר האדום מכירות קמעוניות וסקר ביטחון הצרכן כאשר נתונים חיובים עשויים לתת תמיכה בשטר הירוק.

במהלך שעות הבוקר והצהריים התחזק האירו כנגד העיקריים על רקע נתונים כלכליים חיובים מהגוש האירופאי. כעת נסחר האירו סביב רמת 0.6800 כנגד הסטרלינג וסביב רמת 1.5660 כנגד הפרנק שוויצרי.

בצהריים התפרסם באירופה אקלים העסקים אשר הצביע על עלייה ב-0.61 בעוד ציפיות הכלכלנים עמדו על 0.4 גם סנטימנט הכלכלה עלה וחיזק את ציפיות המשקיעים כי הבנק המרכזי האירופאי(ECB) צפוי להעלות את שיעור הריבית באירופה ל-2.5% ביום חמישי."הנתונים החיובים מאירופה הביאו להתחזקות האירו שצפוי להמשיך להתחזק ביום חמישי עם פגישת ה-ECB", מוסר אנליסט בכיר.

במהלך שעות הבוקר והצהריים נחלש היין כנגד העיקריים וכעת נסחר סביב הרמות של 116.30 אל מול הדולר וסביב הרמות של 138.20 אל מול האירו.

למרות היחלשות היין, המטבע היפני נותר יציב וצפוי להמשיך להיסחר ברמות גבוהות, זאת לאחר הערות מצד קובעי המדיניות ביפן לגבי אפשרות להעלאת ריבית ראשונה מזה 5 שנים, "הבנק המרכזי של יפן יכול להרגיש חופשי לעלות את שיעור הריבית ולעבור למדיניות מוניטרית מהודקת שכן התנאיים הכלכליים ביפן מצדיקים מהלך זה", מוסר שר האוצר של יפן. היומן הכלכלי של יפן ריק היום הנתונים.

הגב לכתבה

השדות המסומנים ב-* הם שדות חובה