שבוע אדום: ת"א 25 איבד 2.2% ות"א בנקים צנח ב-2.8%
המגמה השלילית באחד העם נמשכה זה היום השלישי ברצף (והשבוע, נזכיר, היה בן 3 ימי מסחר בלבד), לאחר שקיבלה הבוקר חיזוק משחקני המעו"ף שהביאו לפקיעה שלילית של אופציות המעו"ף לחודש אוקטובר. שער הפקיעה נקבע בגובה 753.45 נקודות - ירידה של קרוב ל-0.9% במחזור של 605 מיליון שקל.
בסיום המסחר הסתכם המחזור הכללי ב-1.645 מיליארד שקל - 1.4 מיליארד מתוך סכום זה נזקף למניות מדד המעו"ף.
את הירידות באחד העם הובילו היום המניות הדואליות לאחר שמרביתן פתחו את המסחר הבוקר בפערי ארביטראז' שליליים, בעקבות הירידות בהן חתמה אמש וול סטריט את המסחר וכן מניות חמשת הבנקים הגדולים.
קטליזטור שלילי נוסף הגיע היום מפיגוע הטרור אתמול בחדרה, אשר גבה את חייהם של 5 בני אדם, אם כי אתמול, יש לציין, קיבלה אותו הבורסה בת"א באדישות מה, אולי בשל הפקיעה הקרבה.
מדד המעו"ף חתם בנפילה של 1.09% לרמה של 751.69 נקודות. בסיכום שבועי איבד המדד המוביל של ת"א 2.2%. מדד ת"א 100 ירד ב-0.84% לרמה של 753.86 נקודות, משלים ירידה שבועית של 2%. מדד התל טק 15 הצטרף אל השניים עם ירידה בשיעור מתון מעט יותר של 0.31% לרמה של 369.04 נקודות - ירידה שבועית של 1.35%.
3 מבין 6 הדואליות של המעו"ף חתמו את המסחר בירידות, אשר התמתנו לקראת הנעילה. טבע השילה היום 0.34% במחזור של 131.6 מיליון שקל - הרביעי בהיקפו, אלביט מערכות ירדה בכ-1%, פרטנר צנחה ב-2.95% ומנגד, כור הוסיפה 0.63%, ליפמן טיפסה בשיעור דומה ופריגו-אגיס חצתה את הגבול מיד לאחר פרסום דו"חותיה הכספיים וחתמה בתוספת מתונה של 0.17%, במחזור של 20 מיליון שקל.
פריגו דיווחה על זינוק של 40% במכירות הרבעון הפיסקאלי הראשון ל-320 מיליון דולר. החברה פספסה ב-7.4 מיליון דולר את הקונצנזוס בשוק וכך עשתה גם בשורה התחתונה: הציגה רווח של 14 סנט למניה, אל מול 24 סנט במקביל, אך בנטרול הוצאות חד פעמיות הגיע הרווח דווקא ל-18 סנט למניה. בשווקים חזו לפריגו רווח של 15 סנט. על אף שפספסה תחזיות נראה, כי הבסך הכל המשקיעים היו שבעי רצון מן הדו"חות ופריגו פתחה גם את המסחר בארה"ב בירוק.
ל-3 הדואליות של המעו"ף אשר חתמו בעליות שערים הצטרפו שלוש מניות נוספות במדד הנחשק - ישראליות בכל רמ"ח אבריהן. מכתשים אגן קפצה ב-1.4% במחזור של 75 מיליון שקל - השיש בהיקפו, מגדל ביטוח סיימה בתוספת קלה של 0.08% וכלל תעשיות מקבוצת אי.די.בי, חתמה גם היא בתוספת דומה.
ואם כבר אי.די.בי, נספר כי יתר מניות הקבוצה שבשליטתו של טייקון העסקים נוחי דנקנר, חתמו באדום אי.די.בי אחזקות איבדה 1.2%, פיתוח החליקה ב-1.1% ודיסקונט השקעות צנחה ב-1.3%, במחזור של 81 מיליון שקל - החמישי בהיקפו. השלוש נסחרו גם על רקע אישורה של דסק"ש הבוקר את הפרסומים, לפיהם היא מקיימת מגעים עם מספר גורמים, ישראלים וזרים, בנוגע לאפשרות של מכירת אחזקות מיעוט שהיקפן המדויק טרם נקבע מתוך חלקה בחברת סלקום ישראל.
בדואליות של ת"א 100. חוזה חדש למג'יק בסין בשווי מוערך של 3 מיליון דולר שלח היום את המניה לקפיצה של 2.8%, במחזור נמוך למדי, במיוחד ביחס ליום פקיעה של כ-700 אלף שקל. חברת אינטגרציה סינית מובילה בחרה בפלטפורמת iBOLT של מג'יק כפתרון אינטגרציה אסטרטגי וחתמה עימה על חוזה באורך של 5 שנים, עם פוטנציאל להגדלת היקף העסקה.
במסגרת עונת הדיווחים הנפתחת בקרב הדואליות. אלדין טיפסה היום ב-1.6%, לאחר שדיווחה על גידול של 16.1% בהכנסות הרבעון החולף ל-19.6 מיליון דולר ועל רווח נקי של 3.7 מיליון דולר, או 24 סנט למניה מדוללת, לעומת רווח של 2.3 מיליון דולר, או 18 סנט למניה מדוללת ברבעון המקביל, אשתקד.
גם סרגון דיווחה על תוצאותיה היום והמניה הגיבה בעליה של 0.63%. החברה הציגה גידול של 30% בהכנסות הרבעון אל מול המקביל לו ל-18.88 מיליון דולר, כשבשוק ציפו ל-18.38 מיליון בלבד. אך בשורה התחתונה צמח הרווח ל-769אלף דולר או 3 סנט למניה - נמוך ב-2 סנט מהתחזיות.
בעלי המניות של אלביט הדמיה ואלסינט אישרו היום את המיזוג ועכשיו נותרו שלבים מספר: אישור בימ"ש מחוזי בת"א, אישור ה-SEC וקבלת הסכמת צדדים שלישיים. יו"ר דירקטוריון החברה, מוטי זיסר מסר היום, כי "המיזוג יאפשר לאלביט הדמיה להתמודד ולבצע פרוייקטים בהיקף של למעלה ממיליארד דולר". אלביט הדמיה חתמה את המסחר היום בת"א בירידה של 1.63% במחזור של 1.5 מיליון שקל.
ואחרונה לפרק הדואליות. נשיא ומנכ"ל חדש לסאפיינס לא הרשים את המשקיעים וזו נותרה ללא שינוי. רוני על-דור ייכנס לתפקיד ב-10 בנובמבר, לאחר פרסום דו"חות הרבעון ה-3 במקומו של שריר אשר פורש לאחר 5 שנים. על דור שימש בעבר במשך 12 שנים כמנכ"ל TTI.
ובבנקים - ירידות חדות. מדד ת"א בנקים צנח ב-1.64% לרמה של 1,025.32 נקודות. במהלך השבוע החולף, שכלל, נזכיר, שלושה ימי מסחר בלבד, איבד המדד 2.8%.
מניות בנק לאומי המשיכו לרכז עניין, לקראת מכירת גרעין השליטה בבנק השני בגודלו במדינה ואיבדו היום 2.08% - החדה מבין מניות הבנקים - במחזור של 145.8 מיליון שקל - השלישי בהיקפו באחד העם. ברקע, משרד האוצר החליט להתגמש בעניין תהליך ההפרטה והעניק הקלות שונות למתמודדים ובהן הארכת המועד האחרון להגשת הצעות במכרז בשבוע ל-14 בנובמבר.
עוד נציין, כי ב"ידיעות אחרונות" פורסם הבוקר, כי 3 המתמודדים על רכישת הבנק, הם: 1. קבוצת פרנק לואי, משפחת ספרא ומשפחת צוקרמן 2. שלמה אליהו 3. קרן ההשקעות - סרברוס.
מניות בנק מזרחי השילו מעליהן 0.13%. הנהלת הבנק הודיעה היום על הארכת ההסכם הקיבוצי עם העובדים לשנתיים נוספות. ארגון העובדים הפעיל כח וקיבל את מבוקשו, אך גם זה כנראה לא מספיק. יו"ר הארגון, שרה לזרוביץ': "כולנו תקווה שכעת נוכל להגיע להסכמות גם על יתר הנושאים השנויים במחלוקת ונוכל לסיים את סכסוך העבודה בבנק".
מניות הבנק הגדול במדינה - בנק הפועלים חתמו בנפילה של 1.78% במחזור של 162 מיליון שקל - השני בהיקפו. דיסקונט איבדה 1.4% והבינ"ל סיימה בירידה מתונה של 0.34%.
עוד במרכז המסחר היום באחד העם - מניות אל על עלו ב-0.8%, במחזור של 4.3 מיליון שקל. במעריב פורסם הבוקר, כי הנהלת החברה בראשות המנכ"ל חיים רומנו, החלה במגעים עם הבנקים לבחינת אפשרות לביצוע גיוס הון בבורסה. מהעיתון נמסר, כי מדובר בגיוס של כחצי מיליארד שקל, באמצעות איגרות חוב ארוכות טווח. מאוחר יותר התפרסמה הכחשה לא רשמית של החברה בכלי התקשורת.
כך או כך, באיי.בי.איי העלו היום את ההמלצה למנית אל על ל"קניה" והעלו גם את מחיר היעד ל-4.5 שקל. בבית ההשקעות סבורים, כי למרות העליה החדה במחירי הדלק, החברה מנצלת היטב את העליה החדה בתנועת הנוסעים והביקוש החזק מסבירים את העלאת ההמלצה בצפי להמשך שיפור בתוצאות החברה ברבעונים הבאים ובתרחיש המרכזי הצפוי לדעתם, במסגרתו ממשיכה אל על לייצר מזומנים בקצב מהיר.
מניות כי"ל ריכזו את המחזור הגבוה ביותר של 213.5 מיליון שקל וירדו ב-0.86%, בזק איבדה 2.1%, במחזור של 73 מיליון שקל, החברה לישראל נפלה ב-1.2% במחזור של 53 מיליון והראל השקעות צנחה ב-2.1% במחזור של כ-22 מיליון שקל. מניות אורכית צללו ב-9.3% במחזור של כ-5.6 מיליון שקל. החברה עתידה לדווח על תוצאות הרבעון שלה מחר טרם פתיחת המסחר בוול סטריט ובשוק חוששים מאכזבה.