נגידת בנק ישראל קרנית פלוג
צילום: בני גם זו לטובה

לראשונה: שני חברי הוועדה המוניטרית תמכו בהעלאת הריבית

האם אנו נמצאים לקראת שינוי הלך הרוח בוועדה המוניטרית שדנה בהעלאת הריבית? עד כה רק חבר אחד בוועדה מוניטרית תמך בהעלאה
גיא עיני | (3)

שני חברי הוועדה המוניטרית בבנק ישראל, שקובעת את שיעור הריבית במשק, תמכו בהעלאת הריבית ל-0.25%. כך עולה מהפרוטוקולים על הדיונים המוניטריים שנערכו בבנק ישראל לקראת החלטת הריבית. מדובר על חידוש, שכן עד כה רק חבר אחד תמך בהעלאת הריבית.

ההחלטה להותרת הריבית ללא שינוי בחודש אוקטובר, ברמה של 0.1%, התקבלה ברוב של ארבעה מתוך שישה חברים. ההחלטה התקבלה על ידי הפורום המצומצם של הוועדה המוניטרית שבו משתתפים חברי הוועדה המוניטרית ומנהל חטיבת המחקר ובמסגרתו מציגות חטיבות המחקר והשווקים את השיקולים העיקריים שצריכים להנחות את קביעת המדיניות ואת האופן שבו הן רואות אותם.

חברי הוועדה המוניטרית הם: ד"ר קרנית פלוג – נגידת הבנק, יו"ר הוועדה המוניטרית; ד"ר נדין בודו-טרכטנברג – המשנה לנגידת הבנק; אנדרו אביר – מנהל חטיבת השווקים; פרופ' ראובן גרונאו; פרופ' צבי הרקוביץ; ופרופ' משה חזן.

בדיון על הפעילות הכלכלית אמרה הוועדה כי האינדיקטורים הראשונים לפעילות ברבעון השלישי מצביעים על המשך ההתרחבות, וחבריה העריכו כי ההאטה ברבעון השני נבעה מגורמים זמניים, ובפרט התנודות ביבוא כלי הרכב.

חברי הועדה אומרים כי לכשיתחיל תהליך העלאת הריבית הוא יהיה זהיר והדרגתי. הערכות הוועדה הן כי בכל אחת מההחלטות הקרובות ניתן יהיה להעלות את הריבית בהתאם לנתונים.

חברי הוועדה הסכימו שהסיכון העיקרי להעלאת ריבית ממשיך להיות שער החליפין שלמרות ששומר על יציבות מדובר ברמה מיוספת בנקודת מבט היסטורית. הוועדה הדגישה כי תחילת ההעלאה מותנית באינדיקטורים הכלכליים שיתווספו ובמידה בה הם יתמכו בהערכה שסביבת האינפלציה התבססה בתחום היעד. 

תגובות לכתבה(3):

הגב לכתבה

השדות המסומנים ב-* הם שדות חובה
  • 2.
    צפי ל 22/10/2018 21:15
    הגב לתגובה זו
    צפי ל 15 מיליון אזרחים בעתיד במדינתנו .... נשמע המון אזרחים , במדינה קטנה כמו שלנו.
  • 1.
    אין בסיס להעלאה 22/10/2018 20:39
    הגב לתגובה זו
    אין בסיס להעלאה כרגע , לא הגיוני לחזק יותר את השקל.
  • דעה 23/10/2018 03:47
    הגב לתגובה זו
    עד הרבעון הראשון של 2019 לא תגיע עליה. וממש לא בטוח שריבית משחקת תפקיד לטווח ארוך זה נבלע בפנים (בשבוע של ההחלטה יש שינוי, ואחריו חוזר שוב לנק' המוצא). מי שיפגע הכי חמור מעליות הריבית זה גוש האירו כולל המדינות החזקות הם גם ככה בנסיגה ענקית ואינפלציה שדומה לארה'ב.