בעקבות מחירי האשלג: ב-UBS הורידו את מחיר היעד של כיל ל-55 שקל
נראה ש"המירוץ לתחתית" נותן את אותותיו על שוק האשלג, לאחר שביום שני נחתם הסכם רכישת אשלג במחיר נמוך מציפיות האנליסטים. המגמה הזו הובילה את UBS להוריד את מחיר היעד למניית כיל ל-55 שקל.
"בהנחת מחיר של 420 דולר לטון, אנחנו מאמינים שכי"ל נותרה אטרקטיבית ברמת תשואת הדיבידנד ותזרים המזומנים", כתב בסקירתו רוני בירון, אנליסט בכיר ב-UBS ניירות ערך.
ההנחה הזו הגיעה ברקע לעסקת אספקת האשלג שנחתמה ביום שני בין קנפוטקס וסינופרט במחיר של 400 דולר לטון - ירידה של 70 דולר מהחוזה הקודם בין הצדדים. "אנחנו מצפים שספקים אחרים יבצעו מהלך דומה של הורדת מחירים בקרוב", נכתב בסקירה.
נזכיר כי
לדברי האנליסט יונתן קרייזמן, "אנו מפחיתים תחזיות ל-2013 בעקבות ירידה חדה מהצפוי במחירי אשלג כמו גם סביבה עסקית פושרת יותר ביתר הפעילויות". הוא צופה כי ירידת המחירים של מחצב האשלג צפויה להימשך, ולהערכתו אין כל התפתחויות באופק שיהפכו את המומנטום השלילי לטובת יצרני האשלג.
- 3.אנליסט 02/01/2013 11:21הגב לתגובה זולא יודע עד כמה אתה מבין בגידולים-אבל מה שאמרת לגבי התירס- אם יהיה ביקוש גבוה לתירס זה רק יגדיל את הביקוש לאשל שהוא מרכיב חיוני בדשנים לגידול תירס....זה רק מוסיף על ההערכה שלי שהביקוש לאשלג ר יגדל
- 2.אנליסט 02/01/2013 11:16הגב לתגובה זועם כל הכבוד לקרייזמן הסקירה שלו על המניה לא ממש מעמיקה ולא לוקחת בחשבון מרכיבים נוספים מלבד המחיר......מה עדיף?מחיר גבוה וביקוש נמוך או מחיר קצת יותר נמוך עם הגדלת ביקושים? 2 צרכניות האשלג הענקיות סין והודו חייבות-והן לא עושות טובה-הן חייבות להגדיל את הביקוש לאשלג כי האוכלוסיה הרעבה רק גדלה.....לכיל יש יתרונות לוגיסטיים על פני הקנדים והרוסים במיוחד לאזור המזרח הרחוק...כיל גם מחלקת דיבדנ רבעוני שנותן תשואה שנתית של לפחות 7 אחוזים...ולא לשכוח שפוטאש -היצרנית הגדולה בעולם של האשלג לוטשת עינים להתמזג עם כיל ....כל הדברים האלה לא נלקחו בחשבון והמלומד התמקד רק במחיר שסוכם בין הקנדים לסינים...מה עוד שגם במחיר 420 דולר לטון עדיין הרווח לטון לכיל הוא עצום(מי שזכרונות קצר- המחיר לפני כמה שנים עמד בסביבות ה-200 דולר..)
- 1.טור 02/01/2013 10:35הגב לתגובה זוזה נכון עד שהאמריקאים יגדלו תירס לייצור דלק ירוק (מתנול).