טבלה

הרווח של הבנקים הגדולים צנח בכ-20% ל-1.5 מיליארד שקל - צפו בכל המספרים

ההפתעה: בנק מזרחי טפחות הציג רווח גבוה יותר מאשר בנק לאומי והשאיר אבק ליתר הבנקים. הדאגה: המשך עלייה בהפרשה לחומ"ס. עדי סקופ: "השקעה בפועלים עדיפה על פני לאומי"
תומר קורנפלד | (2)

מרוויחים, אבל פחות. חמשת הבנקים הגדולים בישראל הרוויחו 1.49 מיליארד שקל ברבעון השני, ירידה מ-1.73 מיליארד שקל ברבעון הראשון ומ-1.86 מיליארד שקל ברבעון השני אשתקד, כך עולה מניתוח שערך Bizportal לדוחות הבנקים.

את התוצאות הכספיות המשיך להוביל בנק הפועלים אשר נחשב כיום לבנק הגדול ביותר במערכת הבנקאית, הן מבחינת השורה התחתונה והן מבחינת שווי השוק שבו נסחרות מניותיו. הבנק הציג רווח של 607 מיליון שקל ברבעון השני והגדיל את הפער מול המתחרה בנק לאומי שרווחיו נחתכו ב-50% ל-280 מיליון שקל בלבד, שנבעו בעיקר מירידת ערך ההשקעה בפרטנר.

הפתעה מסוימת נרשמה ברבעון השני של השנה גם מצד בנק מזרחי טפחות שממשיך להיות הבנק היעיל והאיכותי במערכת הבנקאית. מזרחי טפחות הציג רווח של 295 מיליון שקל, יותר מאשר זה שרשם בנק לאומי. עם זאת, הנתון החשוב של בנק מזרחי טפחות הוא התשואה להון המרשימה במיוחד ועומדת על 15.4%, תשואה אשר מותירה אבק ליתר המתחרים.

לשם השוואה בנק הפועלים שנמצא במקום השני במונחי תשואה להון הציג תשואה להון של 10.2%, הבינלאומי עם 9.8%, דיסקונט עם 6.1% ולאומי רשם תשואה להון של 4.7% בלבד. נראה שלמנכ"לית הבנק החדשה רקפת רוסק-עמינח יש עבודה קשה בניסיון לשפר את מצבו של הבנק.

בנק דיסקונט סגר את הרבעון השני של השנה עם רווח של 165 מיליון שקל, אך נאלץ לבצע הפרשה לירידת ערך השקעתו בבנק הבינלאומי בהיקף של 73 מיליון שקל. נזכיר כי דיסקונט מחזיק ב-26.5% ממניות הבינלאומי. בתוך כך, הבינלאומי הציג שיפור ברווח הנקי ברבעון שחלף וזה הסתכם ב-143 מיליון שקל.

המשך הגידול בהפרשה לחומ"ס

הרבעון השני של השנה התאפיין בהמשך הגידול בהפרשות לחובות מסופקים בקרב שני הבנקים הגדולים. בלאומי ההפרשה לחומ"ס זינקה ב-350% ל-333 מיליון שקל, ככל הנראה בשל חשיפת הבנק לקבוצת IDB של נוחי דנקנר. בבנק הפועלים רשמו עלייה מתונה יותר של 5% בלבד לרמה של 344 מיליון שקל. שלושת הבנקים הקטנים, מזרחי טפחות, דיסקונט והבינלאומי הציגו ירידה בהפרשה לחומ"ס ביחס לרבעון המקביל והן ביחס לרבעון הראשון של השנה.

בסוף יוני ההון העצמי המצרפי של חמשת הבנקים הגדולים עמד על 74.85 מיליארד שקל. ההון העצמי של הפועלים הסתכם ב-24.9 מיליארד שקל ושל לאומי ב-24.3 מיליארד שקל. כל חמשת הבנקים הגדילו את הונם העצמי ביחס לרבעון הראשון של השנה, לאור הרווחיות שלהם.

בכל הקשור לעמידה בתקנות באזל לעניין יחס הון הליבה - כל הבנקים שיפרו את יחס הון הליבה שלהם ברבעון השני של השנה. האיתנות הפיננסית הגבוהה ביותר הינה בבנק הבינלאומי (9.0%). לאחר מכן ניצב בנק לאומי עם יחס של 8.38%. הפועלים ודיסקונט ניצבים עם יחס הון ליבה של 8.3% ובבנק מזרחי טפחות יחס זה עומד על 8.03%.

בשוק עדיין חוששים

כאשר מסתכלים על מניות הבנקים, נראה שהחולשה בשוק ההון והדאגה מהפרשה עתידית לחובות מסופקים ממשיכה להדאיג את המשקיעים. בנק מזרחי טפחות נסחר במכפיל ההון הגבוה במערכת הבנקאית - 0.87. במלים אחרות, שווי השוק של הבנק עומד על 87% מההון העצמי.

לאחר מכן בסדר יורד ניצבים הבנק הבינלאומי ובנק הפועלים שנסחרים בתשואה להון של 0.67, בנק לאומי שהפגין תוצאות חלשות נסחר ביחס של 0.57 ובנק דיסקונט ממשיך להיות הרעוע במערכת הבנקאים ומקבל מהמשקיעים תמחור של 0.39 למכפיל ההון.

"למרות הפער במכפיל ההון בין הפועלים לבין בנק לאומי, אנחנו מעדיפים כעת השקעה בבנק הפועלים על פני בנק לאומי", כך אמר אנליסט הבנקים של IBI עדי סקופ בשיחה עם Bizportal. " הכנסות המימון הן של לאומי ופועלים גדלו בצורה יפה ורואים שהשפעת מרווחי האשראי בהלוואות החדשות מתחילה לתת אותותיה. לפועלים יש בסיס קמעונאי רחב יותר מה שמאפשר לו להוציא מרווחי אשראי טובים ביחס לבנק לאומי".

תגובות לכתבה(2):

הגב לכתבה

השדות המסומנים ב-* הם שדות חובה
  • 2.
    dzki 30/08/2012 15:07
    הגב לתגובה זו
    נים ואת משכורות העתק של המנהלים. די לשוד הלקוחות הפרטיים, עמלות ,עמלות ,עמלות.
  • 1.
    הבנקים מורחים את הזמן לפני הקריסה (ל"ת)
    המחשב 30/08/2012 12:19
    הגב לתגובה זו