מסך מחשבמסך מחשב

שלפוחית רגיזה - איך להתמודד?

תוכן בחסות |

תסמינים של שלפוחית רגיזה מחייבים התמודדות יום יומית ושינוי באורח החיים. עם זאת, יש דרכים למנוע את עוגמת הנפש ואפשר אפילו לעשות את זה בלי שום סוג של התערבות רפואית. הנה כל הפרטים

תסמונת השלפוחית הרגיזה גורמת להפרעה ניכרת באיכות החיים של מבוגרים וצעירים כאחד. מבחינה ביולוגית, מדובר על תופעה של דחיפות ותכיפות יתר במתן שתן. בין היתר, שלפוחית רגיזה מעלה את הצורך להשתנה לעיתים קרובות ובמקרים מסוימים היא באה לידי ביטוי ביקיצות בלילה, לדליפות שתן בעת לחץ, לבריחת שתן בהתעטשות או צחוק ולבריחת שתן בדרגות חומרה שונות ללא יכולת להגיע בזמן לשירותים.

הדרך הנכונה להתמודד עם שלפוחית רגיזה היא להפחית משקאות משתנים כמו קפאין ואלכוהול ולצמצם גם צריכת מאכלים חריפים. במקביל, כדאי לעבור פיזיותרפיה כדי לעשות תרגילים לחיזוק שרירי רצפת האגן ולשקול טיפול תרופתי שמרפה את שריר השלפוחית ומפחית את ההתכווצויות.

אם מחליטים על טיפול רפואי, צריך להתייעץ עם רופא המשפחה לגבי כל האפשרויות. כך ניתן לשלב בין טיפול קונבנציונאלי וטיפולים משלימים ולקבל המלצות מרופא אורולוג.

כיצד מאפיינים את הבעיה? קודם כל, בשביל להתמודד עם שלפוחית רגיזה בצורה אפקטיבית צריך לזהות לעומק את מאפייני התופעה ואת הסימנים שלה. ההבדל העיקרי הוא בין שלפוחית רגיזה אצל מבוגרים וצעירים ובין תסמינים רגילים של דחיפות ולחץ פתאומי להשתין – לבין השתנה מרובה של 8 פעמים מינימום בכל 24 שעות.

בהמשך, ניתן לנסות לבדוק רקע רפואי של הפרעות נוירולוגיות, ניתוחים אורולוגיים או גניקולוגיים, השמנת יתר וסוכרת כדי להתמודד עם הסיבה לתופעה ולא רק עם הסימפטומים שעל פני השטח. בכל מקרה, הטיפול הכי אפקטיבי הוא זה שמקל על התסמינים ועוזר לשמור על שגרת חיים נורמלית.

התמודדות יום יומית – בלי התערבות רפואית יש גם דרכים להתמודד עם עוגמת הנפש שנלווית לבריחת שתן בלי התערבות רפואית. בראש ובראשונה, קיימים פתרונות יום יומיים מהסוג של מוצרי ספיגה למבוגרים. בקטגוריה הזו ניתן למצוא תחתונים סופגים, תחתונים חד פעמיים ומוצרי ספיגה שמותאמים למבנה הגוף של נשים או גברים בגילאים שונים.

היתרון של מוצרי ספיגה מתקדמים הוא שהם נראים כמו פריטי לבוש אופנתיים לכל דבר ועניין. בגלל שהם מותאמים למבנה הגוף של המשתמש, כמעט בלתי אפשרי לראות אותם מתחת לבגדים והשימוש בהם לא יוצר אסוציאציה של מצב סיעודי ומוגבלות. חוץ מזה, הם יכולים לספוג כמויות גדולות של שתן בלי לגרום אי נוחות או ריחות לא נעימים.

לבסוף, התמודדות לפני או אחרי התערבות רפואית דורשת שמירה על אורח חיים בריא. זהו אורח חיים שמפחית את הסיכוי לשלפוחית רגיזה והוא כולל הקפדה על משקל תקין, פעילות גופנית 2-3 פעמים בשבוע לפחות, הפסקת עישון וטיפול במצבים כרוניים של סוכרת.

הגב לכתבה

השדות המסומנים ב-* הם שדות חובה