דו"חות כיל: השביתות במפעלי ים המלח פגעו במכירות, הרווח טיפס ל-193 מיליון דולר
חברת כיל פרסמה את הדו"חות הכספיים לרבעון הראשון של 2015. בשורה העליונה החברה רשמה הכנסות של 1.4 מיליארד דולר שזה דומה מאוד להכנסות ברבעון הקודם אבל ירידה של 13% לעומת הרבעון המקביל אשתקד. בשורה התחתונה החברה רשמה רווח של 193 מיליון דולר, גידול קל לעומת רווח של 189 מיליון דולר ברבעון המקביל אשתקד.
בדו"חות נכתב כי הירידה בהכנסות לעומת רבעון מקביל אשתקד נובעת בעיקר כתוצאה מהשביתה בכיל ים המלח ובכיל נאות חובב (מפעל תרכובות הברום) וממימוש חברות שאינן בעסקי הליבה של החברה וכן מהשפעת השינוי בשער החליפין בסך של כ-331 מיליון דולר, בעיקר מפיחות שער האירו לעומת הדולר. עוד נכתב כי הירידה בהכנסות קוזזה בחלקה כתוצאה מאיחוד לראשונה של חברות שנרכשו במהלך שנת 2014 ובתקופת הדיווח אשר הביאה לגידול במכירות בסך של 71 מיליון דולר ומעלייה במחירי המכירה, בעיקר במגזר הדשנים, אשר הביאה לגידול במכירות בסך של כ- 33 מיליון דולר.
החברה מדווחת כי כתוצאה מהשביתה בכיל ים המלח ובכיל נאות חובב אשר באה בתגובה לתוכנית ההתייעלות שמבצעת החברה, נפגעו מכירות החברה בסך של כ-164 מיליון דולר, השפעת השביתה על הרווח התפעולי הינה בסך של כ-99 מיליון דולר.
החלוקה הגיאוגרפית של המכירות
התפלגות המכירות ברבעון מצביעה על קיטון במכירות באירופה שנבע בעיקר מקיטון בכמויות מכירות הדשנים, ירידה בכמויות המכירה של מעכבי בעירה על בסיס זרחן, מהיחלשות שער האירו לעומת הדולר וממימוש חברות שאינן בעסקי הליבה. הירידה במכירות באסיה נבעה בעיקר מירידה בכמויות המכירה של האשלג בסין כתוצאה מהשביתה בכיל ים המלח ומירידה בכמויות המכירה של ברום אלמנטרי ומעכבי בעירה מבוססי ברום, ירידה זו קוזזה בחלקה כתוצאה מעלייה כמותית במכירות האשלג וחומצה ירוקה להודו. הקיטון במכירות בדרום אמריקה נבע בעיקר כתוצאה מירידה בכמויות המכירה של האשלג כתוצאה מהשביתה בכיל ים המלח ומירידה בכמויות הדשנים שנמכרו.
- לקראת זיכיון 2030: חלקה של המדינה ברווח מים המלח יגיע ל-50%
- איי סי אל בתוצאות מעורבות: "ההידרדרות במחירים הייתה מהירה מהצפוי אבל כעת יש התייצבות"
מנכ"ל כיל, סטפן בורגס: "שביתת העובדים במהלך הרבעון הראשון הייתה צפויה והיא מהווה המשך של תהליך מו"מ ארוך, במסגרת יישום תכנית ההתייעלות החיונית. עם זאת, הרווח ממימוש פעילויות שאינן בעסקי הליבה יותר מאשר פיצה על השפעת השביתה על רווחי החברה, ואנו צופים כי בעתיד נוכל לפצות על רוב כמויות המכירה והייצור שנדחו בשל השביתה. על אף שהשביתה ארוכה מהצפוי, אנו מצפים לתרומה נטו משמעותית מצעדי ההתייעלות שייושמו באתרים אלה".
יו"ר כיל, ניר גלעד: "דירקטוריון החברה רואה חשיבות גדולה בתוכנית ההתייעלות והמצוינות התפעולית שמובילה ההנהלה, שכבר הניבה תרומה נכבדה של כ- 100 מיליון דולר ב- 2014 וכ- 30 מיליון דולר נוספים ברבעון הראשון של 2015. הסביבה העסקית בשווקים הגלובליים בהם החברה פעילה, לצד הסביבה העסקית בישראל המוכתבת על ידי ממשלת ישראל, מובילות לצורך חיוני, ובמקרים מסוימים אף לצורך קיומי, ביישום תכנית התייעלות גם במפעלי החברה בישראל. דירקטוריון החברה רואה בחיוב ובסיפוק את נחישות ההנהלה ואת מחויבותה להביא לידי מימוש את תכניות ההתייעלות והמצוינות התפעולית שאושרו בדירקטוריון, למרות הקשיים הרבים הכרוכים בכך. אנו משוכנעים כי תוכניות אלה יהפכו את המפעלים בישראל לתחרותיים יותר ויספקו הצדקה כלכלית להמשך קיומם עוד שנים רבות".
- 4.אנונימי 13/05/2015 23:07הגב לתגובה זואיש אינו מדווח איזו משכורות משכו המפוטרים, ולמה להנהלה אחראית ,אין זכות חוקית ,לפטר עובדים ואולי להכניס עובדים זולים יותר במקומם ,על מנת להתחרות טוב יותר בשווקים העולמיים.
- 3.בזיון של הנהלה (ל"ת)דרומי 13/05/2015 17:00הגב לתגובה זו
- 2.מיחו 13/05/2015 14:39הגב לתגובה זותפטר קודם את העובדים ממפעלי האשלג הכושלים של כיל בספרד ובאנגליה . במפעלים אלו באמת יש על מה להתייעל . אם לא ידוע לך העלות לייצור טון אשלג במפעלי ים המלח הכי נמוכה , לכן קודם שפר במפעלים הכושלים של ספרד ואנגליה.
- בזיון של הנהלה (ל"ת)דרומי 13/05/2015 16:59הגב לתגובה זו
- 1.דיבידנד? (ל"ת)דוד 13/05/2015 13:47הגב לתגובה זו
- שירה 14/05/2015 07:56הגב לתגובה זואם בכלל נקבל דיבידנד