לידיעת רשות המיסים: 5 מיליארד ש' מהכנסת ענף השיפוצים לא מדווחת

כך עולה מנתוני דן אנד ברדסטריט לגבי ענף השיפוצים. עלות שיפוץ הממוצעת לדירה הינה בין 45-100 אלף שקל
לירן סהר | (5)

חג הפסח מבשר על פתיחתה של עונת השיפוצים - משקי בית משפצים את ביתם פעם בעשר שנים בממוצע . חלק מן השיפוצים מוגדרים כשיפוצים נרחבים, בהיקף של 150 אלף שקל והיתר מוגדרים כמינוריים - ומתרכזים בעיקר בצביעה וסיוד, כך עולה מנתוני התאחדות התעשיינים.

לפי חברת המידע העסקי דן אנד ברדסטריט (D&B), שוק השיפוצים בישראל מוערך בכ-15 מיליארד שקל בשנה, כאשר שליש ממנו אינו מדווח. כ-220 אלף בתי אב עורכים שיפוצים נרחבים מדי שנה וכ-600 אלף נוספים עורכים שיפוצים מינוריים. עלות שיפוץ הממוצעת לדירה הינה בין 45-100 אלף שקל. שיפוצים מינוריים עשויים להסתכם במס' אלפי שקלים ושיפוצים נרחבים הכרוכים בהוספת חדרים עשויים להגיע למעל ל-200 אלף שקל.

להערכת D&B, רמת הסיכון של קבלני השיפוצים גבוהה בכ-15% מהממוצע במשק ורמת הסיכון של חנויות חומרי הבניין הקמעונאיות גבוהה בכ-20% מזו של החנויות הסיטונאיות לחומרי בניין.

לפי הנתונים, היקף השיפוצים בישראל בדירות למגורים בלבד עומד היום על כ-9.5 מיליארד שקל וצפוי לגדול בכ-1.5% כל שנה. יחד עם זאת, המשך הרעה בכלכלה העולמית עשוי לפגוע בצמיחת המשק הישראלי לדחות את הוצאות משקי הבית בישראל, ביניהם הוצאות בגין שיפוצים.

ניתן למצוא קשר הופכי בין השינויים בריבית במשק, לבין שיעור ההוצאה על שיפוצים, כחלק מסל ההוצאה של משק בית. מגמת ירידה בריבית במשק מביאה לעלייה בביקוש לדירות חדשות לצרכי מגורים ולצרכי השקעה. עם זאת, שחיקת כושר הקנייה של רוכשי דירות, על רקע ההאטה הכלכלית הביאה להעדפה מצד משקי בית רבים להשקיע בשיפוץ הבית על חשבון רכישת דירות, דבר שהפך את ענף השיפוצים לדומיננטי בישראל בשנים האחרונות.

המשך הצמיחה האורגנית של סך הדירות המאוכלסות בישראל הזקוקות מעת לעת לשיפוץ תקופתי, ימשיך להוות את רצפת הביקוש לשיפוץ דירות. יחד עם זאת, ההאטה העולמית על הכלכלה בישראל, עשויה להאט את מגמת הצמיחה בתוצר לנפש בישראל ובתמורה לגרום למשקי הבית לדחות שיפוצים נרחבים ולהעדיף לבצע במקומם שיפוצים מינוריים, באופן מדורג ועצמאי.

תגובות לכתבה(5):

הגב לכתבה

השדות המסומנים ב-* הם שדות חובה
  • 3.
    משפץ 23/03/2013 23:56
    הגב לתגובה זו
    נשמע מצוץ מהאצבע ולא רציני..בטח תספרו לי שעברו בין קבלני השיפוצים והם בחדווה סיפרו לנציגי ברדסטריט על הכסף השחור ועל היקפו..מאין המידע?הרי ברור לכל בר דעת שהמספר מצוץ מהאצבע ..ואם לא מדוע לא תספרו לקוראים מהיכן המידע המופלא הנ"ל?..........
  • 2.
    talg007 21/03/2013 11:18
    הגב לתגובה זו
    כשהמע"מ כמעט 20%, ברור שאעדיף לחסוך 20% על הוצאה כל כך גדולה. אנחנו השכירים לא יכולים לגלגל את המע"מ הלאה. אז שהמדינה לא תבכה. אם נצטרך לשלם מע"מ על כל שיפוץ דירה, אתם תראו איך כמות הכסף תרד פלאים וכולם יפסידו. יש גבול לכמה חזירה המדינה יכולה להיות
  • 1.
    ענת 21/03/2013 09:50
    הגב לתגובה זו
    שלחו פקחים לסייר - על יד כל מיכל פסולת בניין ימצאו שיפוצניק עבריין מס. אה שכחתי - יותר קל להעלות את המס לאזרחים שומרי חוק...
  • talg007 21/03/2013 11:24
    הגב לתגובה זו
    אנחנו השכירים שמזמינים שיפוץ ואין לנו איך לגלגל את המע"מ הלאה, מעדיפים לעבוד איתם בשחור ולחסוך 20% של מע"מ. מצד שני - נושא השלכת הפסולת שלהם הוא עבריינות באמת. אתמול למשל עבדו בזיפות בבית שבצד השני של הכביש יחסית לדירה שלי. את החבית הם לא לקחו איתם, אלא השאירו, הם אפילו לא השאירו אותה באזור הבית שבו הם עבדו, אלא במקום אחר בצד השני של הכביש. למשל, כשאני (או הגנן) גוזם בגינה ומשאיר את הגזם לא ביום שהעירייה קבעה, אני מקבל קנס. למה העירייה לא עושה את אותו הדבר עם קבלני השיפוץ ?
  • יזם 21/03/2013 10:19
    הגב לתגובה זו
    איזו פקידה אפורה וכושלת במשרד ממשלתי עבש?