פסגות על מהלכי ה'פד': "הזרמת הנזילות פוגעת בכלכלה הריאלית"
"אנו מעריכים שהזרמת הנזילות למערכת הפיננסית לא תורמת ממש לכלכלה הריאלית ואולי אף פוגעת בה, כיוון שהיא לוחצת את מחירי הסחורות כלפי מעלה" כך כותב אורי גרינפלד, מנהל מחלקת המאקרו בפסגות, בהמשך להודעת הפדרל ריזרב אתמול במסגרתה דווח על תוכנית רכישות חדשה אותה הוא מכנה QE3s בה היקף הרכישות יהיה 45 מיליארד דולר בחודש, בדיוק כמו היקף הרכישות בתוכנית ה-Operation Twist.
בהתייחסותו להשפעת המהלך של ברננקי על הכלכלי אומר גרינפלד, "בניגוד אלינו, הפד מעריך שללא ההרחבות הכמותיות הצמיחה במשק הייתה הרבה פחות מהירה מכפי שהיא נכון להיום. אי אפשר להיות מופתעים מקביעה זו של הפד, כיוון שקובעי המדיניות תמיד יחשבו שמגע הזהב שלהם הוא הסיבה לכל מה שטוב".
"בהסתכלות קדימה ובהנחה שלממשל האמריקני אין ממש יכולת לבצע הרחבות פיסקאליות, הפד ימשיך לתמרץ את השווקים ככל שיהיה צורך בכך. כיוון שהשפעת ההרחבות על השווקים הולכת ומצטמצמת, זמן זה הולך ומתקצר מהחלטה להחלטה. התמכרות השווקים להרחבות המוניטאריות הולכת ומתחזקת, ולכן אנו מעריכים כי ההרחבות ימשיכו גם בשנה הקרובה".
גרינפלד אומר כי את הודעת הפד מאתמול צריך לחלק לשלושה חלקים: "הראשון הוא ההודעה על תוכנית רכישות האג"ח החדשה שלא הפתיעה והתאימה לתחזיות שלנו. החלק השני הוא ההחלטה לשנות את הקריטריונים להמשך מדיניות הריבית הנמוכה מקלנדריים לכלכליים, אותה דווקא חשבנו שהפד ישמור למועד מאוחר יותר. החלק השלישי והפחות מעניין הוא עדכון התחזיות הרבעוני של הפד".
מיד לאחר הודעת הפד היה ניתן להבחין בשווקים בשלושה מהלכים צפויים ובאחד צפוי פחות: הדולר נחלש ב-0.4% (מול סל המטבעות) - הפד עבר למדיניות של הדפסת כסף מה שמחליש את הדולר. ההשפעה החלשה היא תוצאה של העובדה שהשווקים תמחרו את המהלך כבר קודם. הזהב עלה ב-0.8% - תוצאה ישירה של היחלשות הדולר. ה-S&P 500 עלה ב-0.5% - הפד ממשיך במדיניות האולטרה-מרחיבה שתומכת בנכסי הסיכון. תשואות האג"ח ל-10 שנים עלו מ-1.64% ל-1.7%.
לדברי מנהל מחלקת המאקרו של פסגות "הנקודה האחרונה דורשת הסבר, שהרי הפד ממשיך לרכוש אג"ח על מנת ללחוץ את התשואות כלפי מטה. מדוע ההודעה על התוכנית הובילה דווקא לעלייה בתשואות?
להערכתו עלייה זו נבעה משתי סיבות: "הראשונה היא עלייה קלה בציפיות האינפלציוניות בעקבות ההחלטה להדפיס דולרים חדשים. השנייה היא שתחת הקריטריונים החדשים של הפד הריבית עשויה לעלות מוקדם מהצפוי. במידה והמגמה הנוכחית בשוק העבודה (תוספת של כ-150 אלף משרות בחודש וירידה מתמשכת בשיעור ההשתתפות) תמשך, האבטלה עשויה להגיע לרמה של 6.5% כבר בסוף 2014".
- 2.אחד שמבין 13/12/2012 21:59הגב לתגובה זורק עניין של זמן שאנשים בלי כסף יתגלגלו לרחובות והתקוממות ההמון על העשירים תחל
- 1.ממזמן אין כבר כלכלה ריאלית,הכל דימיון. (ל"ת)אורן 13/12/2012 14:16הגב לתגובה זו