מחשב העל בכף ידכם: IBM תשלב את המחשב החכם בעולם בתוך מכשיר נייד; "שווה ל-6,000 מחשבים"

"יום אחד, תהיה לך את היכולת לגשת למנוע עצום ביכולתו עם עולם שלם של ידע בבסיסו"; המניה הוסיפה 6.3% מתחילת השנה
דניאל פליישר |

במשך 4 שנים עמלו מיטב המוחות של ענקית הטכנולוגיה IBM (סימול: IBM) על יצירת מחשב העל החכם ביותר שנבנה אי פעם - ה"ווטסון", אשר ביכולתו להביס כל בן אנוש בתחרות טרוויה. כעת, בחברה עובדים על שילוב היכולות הללו לתוך מכשיר סלולרי חדש.

סגן נשיא למו"פ של IBM, ברני מיירסון, מתאר את ה'ווטסון' הסלולרי כשירות קולי העונה על שאלות המשתמש כמו גירסה משופרת ומתקדמת של הסירי של אפל (סימול: AAPL). כך לדוגמא חוואי יוכל לשאול את ווטסון בעודו עומד בשדה "מתי כדאי לזרוע את התירס שלי?" ולקבל תשובה בתוך שניות בהתבסס על נתוני מיקום, נתונים היסטוריים ומחקרים מדעיים.

מציאת משתמשים נוספים עבור הווטסון היא חלק מתוכניתה של IBM להיכנס לשווקים חדשים ולהגדיל את ההכנסות ממחלקת האנליזות העיסקיות עד ליעד של 16 מיליארד דולר עד שנת 2015. כרגע, המערכת החדשנית הזו מבצעת אנליזות פיננסיות עבור סיטיגרופ (סימול: C) ואנליזות רפואיות הקשורות עם מחלת הסרטן עבור וולפוינט (סימול: WLP).

בקרוב החברה צפויה לסיים את פיתוחה של גרסאת ה-2.0 למערכת הווטסון, אשר תדרוש פחות אנרגיה להפעלתה בצורה כזו שתאפשר את שימושה במכשירי כף יד, לרבות סמארטפונים וטאבלטים. "יום אחד, תהיה לך את היכולת לגשת למנוע עצום ביכולתו עם עולם שלם של ידע בבסיסו", אמר ברני.

הקושי שעומד כיום בפני החברה הוא התגברות על המכשולים הטכניים בשילובו של הווטסון במכשיר נישא ומציאת הדרך הנכונה לתמחר ולשווק אותו לקהל הרחב. מערכת העצבים של הווטסון בנויה מחוות שרתים מתוצרת IBM אשר כוח העיבוד שלהם שווה לכ-6,000 מחשבים נייחים. למרות שרוב החישובים מתרחשים בחוות השרתים, אפליקציית הווטסון עדיין שואבת אנרגיה רבה שמכשירי סלולר והטאבלט של היום עדיין לא מסוגלים לספק.

בעיה נוספת שעומדת בפני המערכת היא משך הזמן שלוקח עד שהווטסון לומד את התחום בו הוא נשאל. כך, וולפוינט חתמה על הסכם השימוש מול IBM עוד בספטמבר 2011 והמערכת לא תספיק לשלוט בכל תחום האונקולוגיה עד סוף 2013. נציין כי המערכת הזו מסוגלת לבצע אנליזות על 66 מיליון דפי אינטרנט, ספרים ומסמכים בשנייה.

הגב לכתבה

השדות המסומנים ב-* הם שדות חובה