לאחר מאבק של שנתיים: רפורמת הבריאות של אובמה עברה בחודו של קול, מניות בתי החולים מזנקות
בימה"ש העליון בארה"ב קיבל היום (ה') את הרפורמה של נשיא ארה"ב, ברק אובמה, ואישר את רובם של 2,700 העמודים המרכיבים את התוכנית להקמת מערך ביטוח רפואי מורחב עבור כלל אוכלוסיית המדינה. מי שלא יחזיק ביטוח חיים בתוקף ייאלץ לשלם קנס ועל חברות הביטוח ישנה חובה לבטח אנשים בעלי מחלות או בעיות רפואיות לפני היותם בעלי ביטוח.
מדובר האחת ההחלטות החשובות ומהותיות ביותר שעברו במהלך כהונתו של אובמה, אשר תרחיב את כיסוי הביטוח הרפואי למיליוני אנשים נוספים בארה"ב ותשנה לגמרי את התעשייה שמרכיבה כ-18% מהתל"ג במדינה.
שופט בבית המשפט העליון, ג'ון רוברטס, כתב את רוב הדעה שהתקבלה לבסוף כפיסקתו של ביהמ"ש על חודו של קול אחד בלבד - בתוצאה 4 נגד מול 5 בעד. כמה שהתקבל כהפתעה, רוברטס הפך להיות הגורם המכריע במקרה זה ולא השפוט אנתוני קנדי אשר צידד עם המתנגדים.
בית המשפט פסק כי הדרישה להכריח אנשים פרטיים לרכוש ביטוח או לשלם קנס, ומה שמשמש כחוט השני של הרפורמה, הפר את אחד הסעיפים החוקתיים הנוגעים אבל הוא חוקתי תחת כוח המיסוי של הקונגרס. הפסיקה הוסיפה שהדרישה ממדינות להרחיב את ביטוחי החיים היא חוקתית גם כן, אבל ציין שהממשל הפדראלי לא יכול למנוע העברת מימון למדינות שלא יקיימו את הדרישה הזו.
מי שכנראה ירוויחו מהמהלך הן החברות המפעילות את בתי החולים בארה"ב כמו קומיוניטי הלת' סיסטמס (סימול: CYH), אייץ'.סי.איי. הולדינגס (סימול: HCA), טנט הלת'קאר (סימול: THC) והלת' מנג'מנט אסוסיאטס (סימול: HMA). מנגד חברות הביטוח המסחריות הגדולת כמו אטנה (סימול: AET), וולפוינט (סימול: WLP) וסיגנה (סימול: CI) צפויות כעת לחוות הוצאות גבוהות יותר ושולי רווחים נמוכים מהרגיל.
לאחר שנחתם על ידי אובמה במרץ 2010, החוק החדש אותגר מיידית על ידי בית המשפט. 13 מדינות, בהובלת פלורידה, תבעו להפרה תחת סעיפים שונים של החוקה האמריקנית ו-13 מדינות נוספות הצטרפו אליהן. מדינת וורג'יניה הגישה תביעה משלה.
אישור תוכנית ביטוח החובה מגיע רק 4 חודשים לפני הבחירות לנשיאות ארה"ב ומסמלת ניצחון חשוב ביותר לנשיא המכהן.
- 1.ומה עם חברות התרופות???!!! (ל"ת)בדרך הטבע 29/06/2012 08:27הגב לתגובה זו