חולשה בשוק הקמעונות בארה"ב? אלו החברות שמזנקות בסקטור במשבר
מעמד הביניים: הרבעון הראשון היה בסימן של חולשה של רשתות הקמעונות הגדולות בארה"ב. חברות כמו ג'י סי פני ומייסי'ס אשר פונות למעמד הביניים האמריקני הציגו ירידה בהכנסות ורווחים לעומת השנה שעברה. הרשתות אף הורידו את התחזיות שלהן להמשך השנה בכל הנוגע לרווחים והכנסות.
המעמד הנמוך: רשתות הקמעונות האמריקניות שפונות למעמד הנמוך יותר כמו וול מארט וקוסטקו הציגו מכירות טובות יותר שעמדו באופן חלקי בתחזית המשקיעים. אם כי גם רשתות אלו סובלות מומנטום חלש ואולי אף מאיבוד האמון של המשקיעים כאשר הן מציגות תשואה שלילית מתחילת השנה (למרות שביום פרסום הדו"ח מניות שתי הרשתות המוזכרות זינקו באחוזים גבוהים).
מעמד הפועלים: למרבה הפלא, באווירה השלילית הזו ישנן צמד רשתות קמעונות שדווקא משגשגות, אלו הן רשתות ה"הכל בדולר" - דולר טרי (Dollar Tree) ודולר ג'נרל (Dollar General). שתי החברות, שפונות למעמד הנמוך ביותר בארה"ב, פרסמו ביום חמישי האחרון את הדו"ח שלהם לרבעון הראשון של השנה.
הרשתות הציגו עלייה במכירות, לצד עלייה גבוהה מהצפוי בהכנסות וברווחים. תוך שהם מציגים תרחיש אלטרנטיבי בו צרכנים עוברים לרכוש ברשתות "אקסטרא זולות " לנוכח אי הבטחון הצרכני שמאפיין את הכלכלה האמריקני מתחילת השנה.
- "95% מהכסף בקרנות שלי במזומן" - מוביוס מחכה לירידות נוספות
- המדדים החזירו את הירידות; אודיטי זינקה ב-30%, קומפיוג'ן עם 13%
דולר טרי (סימול: DLTR) דיווחה על רווחים בסך של 89 סנט למניה עם הכנסות של כמעט 5.1 מיליארד דולר. הצפי של השוק עמד על רווח של 81 סנט בלבד. אולי חשוב יותר, דולר טרי הציגה עלייה חדה יותר מהצפוי בכמות המכירות בשיעור של 2.3%.
דולר ג'נרל (סימול: DG) דיווחה על רווחים של 1.03 דולר למניה והכנסות של 5.27 מיליארד דולר. צפי השוק עמד על רווחים של 95 סנט. דולר ג'נרל הציגה צמיחה של 2.2% במכירות בחנויות אל מול השנה שעברה.
המניות של אותן רשתות מציגות זינוק משמעותי בשנה האחרונה. מניית דולר טרי עלתה מתחילת השנה בשיעור של מעל ל-17% וב- 20.7% שנה לאחור. מניית דולר ג'נרל טיפסה מתחילת השנה בשיעור של 25% ובשיעור של 23.85% שנה לאחור.