מה גורם לחברות להתעלם מהירידה בצמיחה העולמית ולהכריז על בוננזה של מיזוגים?
רוב המשקיעים בוול סטריט ומסביב לעולם ממשיכים להתמקד בירידת הצפי לצמיחה הגולבאלית ובחולשה הכלכלית העכשווית שמגלמים השווקים המתעוררים. אם כי המצב הזה אינו פוגע בתור הזהב העכשווי של מיזוגים ורכישות מסביב לעולם. כך טענה פחות או יותר האחראי על מחלקת המיזוגים ורכישות של ג'י פי מורגן הרנן כריסטינה בראיון ל-CNBC.
את הדוגמה האחרונה למיזוגים מעניקה ענקית האכסון Western Digital שרכשה לפני יומיים את חברת סאן דיסק תמורת 19 מיליארד דולר (86.5 דולר למניה). לטענת כריסטינה, בשנה האחרונה המשקיעים בחברות דחפו למיזוגים ורכישות כאשר הם מבינים כי זו אסטרטגיה רצויה להבטחת צמיחה בתחומה של החברה.
בשלושת הרבעונים הראשונים של השנה, שווי המיזוגים והרכישות שהוכרזו מסביב לעולם הגיעו לכדי 3.41 מיליארד דולר. המובילה בתחום היא כמובן ארה"ב, כאשר אחריה נמצאת יפן.
כריסטינה ציין כי ה"בוננזה העולמית בתחום מגיעה גם מכניסתן של חברות סיניות לתחום. אלו מנסות להפוך מתוחכמות יותר ובתוך כך מתמזגות או רוכשות חברות בגודל קטן ובינוני מחוץ לגבולות המדינה.
- ריפל רוכשת חברת ברוקראז' ב-1.25 מיליארד דולר; XRP קופץ ב-8%
- יותר כסף, פחות עסקות - סיכום רבעון בהייטק
הדוגמא האחרונה לכך היא חתימת הסכם על אנרגיה גרעינית בין סין לבריטניה. בטיולו אחרון לבריטניה, הודיע נשיא סין על השקעה גדולה ראשונה בתחום הגרעין מחוץ לסין. התאגיד הלאומי לאנרגיה גרעינית בסין ירכוש שליש מחברת גרעין בריטית Hinkley Point בשווי של 28 מיליארד דולר.