
תעשיית הקרנות באפריל - גיוסים של 6 מיליארד שקל
הקרנות הכספיות ממשיכות להוות את עיקר הגיוסים כשמשכו אליהן 5.2 מיליארד שקל בחודש אפריל, כששווי הנכסים המנוהלים הסתכם ב-626.5 מיליארד שקל; למרות הטלטלה בשווקי ארה"ב, מבין קרנות הסל הקטגוריה המובילה הייתה מניות חו"ל שגייסה כ-1.17 מיליארד שקל
הטלטלה בשווקים בחודש אפריל לא הרתיעה את המשקיעים שהמשיכו להזרים כספים לקרנות, כשהגיוסים בחודש אפריל הסתכמו ב-6 מיליארד שקל. הקרנות הכספיות המשיכו להוביל עם גיוסים של 5.2 מיליארד שקל, להרחבה על הקרנות הכספיות: דירוג הקרנות הכספיות - מי המצטיינות ומי המאכזבות מתחילת השנה?
נאור כהן, מנהל קשרי יועצים במיטב בית השקעות, מסכם את חודש אפריל בתעשיית הקרנות, ומציין כי בחודש אפריל חלה עלייה קלה בהיקף הנכסים המנוהל, מ-617.14 מיליארד שקל ל-626.55 מיליארד שקל, הנובעת מגיוס בתעשייה של כ-6 מיליארד שקל ומעליית ערך של כ-3.41 מיליארד שקל, כשברבעון הראשון התעשייה גייסה כ-23.4 מיליארד שקל.
התעשייה האקטיבית המסורתית חוזרת לראשונה השנה לפדיונות ומסכמת את חודש אפריל עם פדיון של כ-165 מיליון שקל. רוב הפדיון בקרנות האקטיביות המסורתיות הגיע מקטגוריית אג''ח כללי שפדתה כ-200 מיליון שקל לאחר שבחודש מרץ היא הייתה המגייסת הגדולה ביותר. התעשייה הפסיבית גייסה בחודש אפריל סכום של כ-940 מיליון שקל כאשר קרנות הסל גייסו כ-750 מיליון שקל והקרנות המחקות הוסיפו לגיוס סכום של כ-190 מיליון שקל.
הפדיונות באפריל
התעשייה האקטיבית המסורתית פדתה בחודש אפריל סכום של כ-165 מיליון שקל. הקטגוריה המגייסת ביותר היא קטגוריית אג''ח מדינה שמסכמת את חודש אפריל עם גיוס של כ-95 מיליון שקל, קטגוריות ממונפות ואסטרטגיות וחברות והמרה סיימו את החודש עם גיוס של כ-45 מיליון שקל כל אחת, קטגוריית מניות בחו''ל הוסיפה לגיוס סכום של כ-20 מיליון שקל, וקטגוריית אגד קרנות סיימה בגיוס של כ-15 מיליון שקל.
שאר הקטגוריות פודות,
כאשר הפודה ביותר היא גם הקטגוריה הגדולה ביותר מבחינת נכסיה - קטגוריית אג''ח כללי עם פדיון של כ-200 מיליון שקל, קטגוריית אג''ח בחו''ל פדתה סכום של כ- 125 מיליון שקל, קטגוריית מניות בישראל סיימה עם פדיון של כ-35 מיליון שקל, והקרנות הגמישות פדו סכום של כ-25 מיליון
שקל.
הגיוסים באפריל - הקרנות הכספיות ממשיכות להוביל
הקרנות הכספיות ממשיכות לרכז את עיקר הגיוסים בתעשיית הקרנות, והן מסיימות את חודש אפריל בגיוס גדול של כ-5.2 מיליארד שקל. כאשר הקרנות הכספיות השקליות גייסו כ-5.45 מיליארד שקל ולעומתן הקרנות הכספיות הדולריות פדו סכום של כ-0.25 מיליארד שקל. התעשייה הפסיבית מסיימת את חודש אפריל עם גיוס של כ-940 מיליון שקל כאשר קרנות הסל גייסו כ-750 מיליון שקל והקרנות המחקות הוסיפו לגיוס סכום של כ-190 מיליון שקל.
בקרנות המחקות הקטגוריה המגייסת ביותר היא קטגוריית מניות בחו''ל שגייסה סכום של כ-155 מיליון שקל, אחריה קטגוריות אג''ח מדינה עם גיוס של כ-80 מיליון שקל קטגוריות מניות בארץ וחברות והמרה הוסיפו לגיוס סכום של כ-25 מיליון שקל כל אחת, וקטגוריית נכסים דיגיטליים, קטגוריה חדשה שנפתחה השנה, אשר הקרנות שבה עוקבות אחר מחיר הביטקוין, ומהחודש האחרון גם אחר מטבע ה-Ethereum גייסה באפריל כ-15 מיליון שקל. קטגוריית אג''ח בחו''ל סיימה עם פדיון של כ-100 מיליון שקל וקטגוריית אג''ח כללי סיימה את החודש עם פדיון של כ-10 מיליון שקל.
- האג"ח הקונצרני עם תשואות טובות יותר מהכללי
- דירוג הקרנות הכספיות - מי המצטיינות ומי המאכזבות מתחילת השנה?
- תוכן שיווקי "הקרנות הפאסיביות מהוות 60% מהענף"
בקרנות
הסל הקטגוריה המגייסת ביותר הייתה כמו בקרנות המחקות - קטגוריית מניות בחו''ל, שגייסה סכום של כ-1.17 מיליארד שקל, אחריה בפער משמעותי קטגוריית מניות בארץ עם גיוס של כ-135 מיליון שקל, קטגוריית ממונפות ואסטרטגיות גייסה סכום של כ-40 מיליון שקל וקטגוריית סחורות הוסיפה
לגיוס סכום של כ-25 מיליון שקל. שאר הקטגוריות מסיימות את חודש אפריל בפדיון. קטגוריית חברות והמרה מסיימת כפודה ביותר כשפדתה סכום של כ-565 מיליון שקל, קטגוריית אג''ח מדינה פדתה סכום של כ-45 מיליון שקל קטגוריית אג''ח בחו''ל סיימה עם פדיון של כ-10 מיליון שקל וקטגוריית
אג''ח כללי מסיימת עם פדיון זעיר של כ-2 מיליון שקל.
נכון ליום 29.04.25, היקף נכסי תעשיית הקרנות עומד על כ-626.5 מיליארד שקל. נתון זה מתפלג באופן הבא: תעשייה אקטיבית: כ-350.9 מיליארד שקל, מהם כ-188.1 מיליארד שקל בקרנות מסורתיות, וכ-162.8 מיליארד שקל בקרנות כספיות. תעשייה פסיבית: כ-275.6 מיליארד שקל, מהם כ-171.2 מיליארד שקל בקרנות סל, וכ-104.4 מיליארד שקל בקרנות מחקות.