וול סטריט
צילום: רוי שיינמן
סקירה

ה-S&P סיים בשיא חדש, הנאסד״ק מעל 21 אלף נקודות

צוות גלובל | (5)

האיחוד האירופי וארצות הברית מתקדמים לקראת הסכם סחר חדש שיקבע מכס בשיעור של 15% על רוב המוצרים – כך לפי דברי דיפלומטים המעורבים במשא ומתן. מדינות האיחוד מוכנות לאמץ את שיעור המכס הזה, כאשר גורמים באיחוד דוחפים להחילו גם על תחומים רחבים נוספים, לרבות תעשיית הרכב. המדדים סיימו בעליות שערים, כאשר  הנאסד״ק עלה ב-0.5%, ה-S&P עם 0.7% והדאו ב-1%.

לפי טיוטת ההסכם, מוצרי פלדה ואלומיניום שייובאו מעבר למכסה מסוימת יהיו כפופים למכס גבוה במיוחד של 50%.

הדיפלומטים מדגישים כי אף שהאיחוד האירופי אופטימי באשר להשגת הסכם, קיימת זהירות רבה בשל העובדה שכל הסכם סופי יידרש לאישורו של נשיא ארה"ב, דונלד טראמפ. לדבריהם, קשה לחזות כיצד טראמפ יגיב להצעה – מה שמכניס מימד של חוסר ודאות למשא ומתן המתמשך.

ההסכם הפוטנציאלי נרקם על רקע מתיחות סחר ממושכת בין הצדדים, כאשר האיחוד האירופי שואף להבטיח יציבות ביחסי הסחר עם השותפה הכלכלית המרכזית שלו. שני הצדדים פועלים בלוחות זמנים צפופים, בניסיון לגבש הסכם שישקף איזון בין אינטרסים כלכליים לבין לחצים פוליטיים פנימיים.


אנחנו מתקרבים לדדליין של ה-1 באוגוסט ייתכן שנראה עוד הסכמים, אפילו סיכוי טוב שזה יקרה, אבל קשה להאמין שיהיו הסכמים עם כולם. זה אומר שהמכסים יעלו או שארה"ב תיתן דחייה נוספת. אבל זה יכול להתלקח למלחמת מכסים כואבת. האיחוד האירופי מתכנן מכסים בשיעור גבוה על סחורות של 100 מיליארד דולר. הוא לא ייתן לטראמפ להעלות את המכס ל-30% בלי תגובה. אז צפוי שבוע קריטי ובמקביל עונת הדוחות עולה מדרגה.  


להרוויח מאות אחוזים או להפסיד הכל - אסטרטגיה לקראת דוחות טסלה - "מחיר האיזון" הוא המחיר בו קונה האופציה מתחיל להרוויח ומוכר האופציה מתחיל להפסיד - איך מחשבים את מחיר האיזון - דוגמאות מעשיות על רקע דוחות טסלה היום שממחישות את עוצמת המסחר באופציות, או איך להרוויח מאות אחוזים או להפסיד הכל, בתוך שלושה ימים.


הטורקים הפילו אמש את לוקהיד מרטין והיום היא עולה עד 3% - פרויקט המסוקים הגדול בטורקיה הסתבך, המניה צנחה  - שורה של תקלות היו ללוקהיד מרטין ברבעון השני, אחת הגדולות היא פרויקט ענק בטורקיה; הממשל האמריקאי הטיל סנקציות על גורמים בטורקיה שמעורבים בפרויקט ולוקהיד נאלצה לעשות שינויים ולרשום הפסדי ענק; וגם - על ההצטיידות של טורקיה במערכות הגנה ועל המשחק הכפול שלה במלחמה בין רוסיה לאוקראינה.


שובן של מניות המם: קריספי ורוקט מזנקות האחת מוכרת סופגניות והשניה משכנתאות - הצד השווה: רבעון אחר רבעון של הפסדיים תפעוליים - אז איך מסבירים את הזינוק הדו-ספרתי של אופנדור,קריספי ורוקט וגם גו-פרו - האם אנחנו עדים לגל נוסף של מניות מם שזכור לנו מהקורונה אז זינקו AMC, גיימסטופ ואחרות במאות אחוזים? וגם "מניית המם" אופנדור מאתמול - המניה שזינקה יותר מ-400% בשבוע

קיראו עוד ב"גלובל"

מאקרו

יקר יותר לצרכן, אטרקטיבי יותר ליצרן: על מכרז החשמל הגדול בארה"ב ביקושי AI מטיסים את מחירי החשמל בארה"ב ומשקפים ביקוש קיצוני של מרכזי הדאטה, עיכוב בהקמת תחנות חדשות ותחילת עידן שבו חשמל הופך לנדל"ן השקעות

האם הדיפ-פייק הוא הנשק החדש? בעולם שבו חצי מהדימוים ברשת הם דיפ-פייק, לא מפתיע שטראמפ פירסם לפני כמה ימים וידאו מזויף שבו אובמה נעצר בחדר הסגלגל - איזה טכנולוגיות חדשות מנסות לשים סוף לעידן ה"זה לא אני"?

הנפקת הענק הבאה של הקריפטו? חברת אוצר איתריום בדרך לנאסד"ק - החברה תחזיק באוצר של מעל 400 אלף מטבעות איתריום בשווי של למעלה מ-1.5 מיליארד דולר, תוך מיקוד במודל עסקי של "תשואה פסיבית" באמצעות staking ואסטרטגיות DeFi.

שגרירי האיחוד האירופי צפויים להתכנס כבר השבוע כדי לגבש תכנית תגובה לתרחיש של "אין הסכם" מול ממשל טראמפ. לפי גורמים מדיניים באירופה, ארה"ב מתעקשת להטיל מכס כמעט אוניברסלי בגובה של יותר מ-10% על מוצרי ייבוא מהאיחוד האירופי, עם חריגים מעטים בלבד. טווח הפטורים יכלול כנראה ציוד תעופה, תרופות גנריות, חלק ממכשור רפואי ומשקאות חריפים נבחרים. בתגובה, האיחוד מתחיל להכין תכנית תגובה מהירה, למקרה שהמו"מ לא יבשיל להסכם עד ה-1 באוגוסט, הדדליין שנקבע. לפי גורמים באיחוד, בשיחות שנערכו עד כה הנציגים האמריקנים סיפקו פתרונות סותרים, ואיש מהם לא הצליח להבהיר מה עשוי להיות מקובל על טראמפ.

מארק צוקרברג ניצל מעדות מביכה: הסכם פשרה ברגע האחרון סגר תביעה על מיליארדים - ברגע האחרון ממש, הסתיימה אחת מהתביעות המשמעותיות ביותר נגד הנהלת מטא בפשרה מחוץ לכותלי בית המשפט. יום חמישי שעבר היה אמור להיות יומה השני של תביעה ייצוגית במסגרתה נדרשו בכירי החברה, בהם מארק צוקרברג, שריל סנדברג ופיטר תיל, לשאת באחריות אישית לפרשת הפרת פרטיות המשתמשים - בעלות כוללת של 8 מיליארד דולר

מסימני הפשרה בין ארה"ב לסין: ייבוא המתכות הנדירות מזנק ב-660%בעקבות הקלות רגולטוריות בין וושינגטון לבייג’ין, החברות האמריקניות מזנקות על מגנטים נדירים שהיו במחסור חמור; ברקע: עימותים על שליטה בשרשראות אספקה קריטיות


מניות במרכז

אמזון Amazon.com Inc. 0.36%  רוכשת את Bee: הקרב על מכשירי ה-AI הלבישים מתחמם - החברה מצטרפת למירוץ מול OpenAI, מטא ואפל על פיתוח מכשירים אישיים שיחליפו חלקית את הסמארטפון, תוך התמודדות עם אתגרי פרטיות ומחיר בשוק פוטנציאלי של מאות מיליארדי דולרים.

טסלה TSLA  עולה ב-0.5%.יצרנית הרכב החשמלי תפרסם דוח רבעוני. הרווח התפעולי הצפוי עומד על 1.1 מיליארד דולר והרווח למניה צפוי להיות 39 סנט על הכנסות של 22.1 מיליארד דולר, ירידה לעומת 1.6 מיליארד דולר ו-52 סנט לפני שנה. המשקיעים ממתינים לעדכונים על פרויקט הרובוטקסי, שילוב טכנולוגיות xAI, וסיכוני שרשרת האספקה, במיוחד לאור תעריפי סחר שהשפיעו עליה השנה (מניה ירדה כ-18% מתחילת 2025). למרות התחרות הגוברת מיצרניות כמו BYD הסינית והסנטימנט השלילי סביב מעורבותו של אלון מאסק בממשל טראמפ, וכעת סביב העימות התקשורתי בין השניים, טסלה היא גורם מאוד דומיננטי בשוק הרכב ובשוק ה-AI, לרבות התחום הרובוטים. מאסק מדלג מפרויקט לפרויקט ונראה שגם אם התוצאות יהיו כצפוי פושרות ואפילו מאכזבות, השאלה איך הוא יציג את החזון הבא - הרובוטקסי, הרובוטים. אם השוק ישתכנע שההצלחה בדרך הוא כנראה יסלח על תוצאות פושרות. חוץ מזה, אי אפשר לדעת - אולי הציפיות כל כך נמוכות שדווקא תהיה הפתעה. לקראת הדוחות של טסלה - המניה עולה, המתח גובר; למה מצפה השוק?


גם אלפבית GOOG  תפרסם דוחות כספיים. המניה עולה בכ-0.3%. אלפבית, חברת האם של גוגל, מתכוננת לדוחות רבעוניים כשהזרקור יהיה בהשקעות מסיביות בתשתיות AI (צפויות להגיע ל-75 מיליארד דולר ב-2025) וביצועי מנוע החיפוש, שמתמודד עם תחרות גוברת. המניה דווקא עלתה ב-10% ב-10 ימי מסחר רצופים, מה שמעיד על אופטימיות.המשקיעים מחפשים סימנים לכך שההשקעות ב-AI (כמו Gemini) וינסו לקבל מידע על היכולות שלו לעצור את הירידה במנועי החיפוש של גוגל. גוגל מכניסה את Gemini בתוצאות החיפוש כדי להתחרות בצ'אטים האחרים. התחזית של האנליסטים - רווח למניה של 2.16 דולר על הכנסות של 87.9 מיליארד דולר.


טקסס אינסטרומנטס TXN  צונחת 11% בגלל תחזיות מאכזבות. יצרנית השבבים אומנם דיווחה על רווחים והכנסות ברבעון השני שעלו על ציפיות האנליסטים, אך תחזית מאכזבת לרבעון השלישי (רווח של 1.36-1.60 דולר למניה, לעומת ציפיות של 1.5 דולר) גרמה למכירות בנייר. החברה ציינה כי שוק הרכב עדיין לא התאושש, והמכסים מהווים סיכון משמעותי.


AT&T T  יורדת ב-0.5%. החברה דיווחה על רווח מתואם של 54 סנט למניה והכנסות של 30.8 מיליארד דולר ברבעון השני, מעל ציפיות האנליסטים. עם זאת, המשקיעים מגיבים בשלילה, כנראה בשל חששות מהשפעות המכסים על עלויות תשתית וציוד.AT&T ממשיכה להשקיע ברשתות 5G וסיבים אופטיים, אך מכסים על ציוד מיובא עלולים להגדיל עלויות. התחרות בשוק התקשורת נותרת עזה, עם לחץ מצד T-Mobile ו-Verizon.

SAP SAP -5.11%  צונחת 4% בשל חולשה בתחום הענן. חברת התוכנה גרמנית דיווחה על עלייה ברווח התפעולי ובהכנסות ברבעון השני, תוך אישור תחזית שנתית קודמת. עם זאת, הכנסות הענן (5.13 מיליארד אירו) החמיצו מעט את ציפיות האנליסטים (5.18 מיליארד אירו), מה שגרם למכירה.

אנפייז ENPH נופלת 7%. יצרנית ממירי האנרגיה הסולארית דיווחה על רווחים והכנסות ברבעון השני שעלו על הצפיות, אך תחזית הכנסות חלשה לרבעון השלישי (330-370 מיליון דולר לעומת ציפיות של 368.5 מיליון דולר) הכבידה על המניה. סולאראדג' זינקה 120% בחודש; אנפייז צונחת לאחר תחזית חלשה לרבעון הקרוב

קוהל’ס KSS  רשת הקמעונאות זינקה אתמול ב-38%, העלייה היומית הגדולה בהיסטוריה שלה,– לאחר שרמת השורט הגבוהה (כ-50% מהמניות) משכה סוחרים פרטיים והפכה אותה למניית "מם" חדשה. קוהל’ס מתמודדת עם תחרות עזה מענקיות כמו אמזון ו-וולמארט.


יוסאנה הלת’ USNA מזנקת ב-18%. יצרנית מוצרי התזונה וניהול המשקל דיווחה על רווח מתואם של 74 סנט למניה ברבעון השני, עלייה מ-54 סנט לפני שנה, עם הכנסות שצמחו ב-11% ל-236 מיליון דולר. הצמיחה נובעת מביקוש גבוה למוצרי בריאות ותזונה. יוסאנה נהנית ממגמת הבריאות העולמית, אך תלויה מאוד בשווקים באסיה, שבהם תעריפי סחר עלולים להשפיע על עלויות היבוא. התחרות בשוק התוספים התזונתיים ממשיכה לגדול, אך המודל השיווקי הרב-שכבתי של החברה תומך בצמיחה.



ישראליות בוול סטריט


סולאראדג' זינקה 120% בחודש; אנפייז צונחת לאחר תחזית חלשה לרבעון הקרוב עם תחזית חלשה לרבעון הקרוב, ירידה ברווחיות וצל כבד על התמיכות הממשלתיות, אנפייז לקראת האטה; סולאראדג' יורדת ב-8%

Cognyte Cognyte software 2.48%   הישראלית מודיעה על חוזה חדש בהיקף של כ-10 מיליון דולר עם גוף צבאי מרכזי באזור EMEA (אירופה, המזרח התיכון ואפריקה), אחרי שזכתה במכרז מול הספק הקיים. החוזה מהווה חדירה אסטרטגית לשוק עם פוטנציאל צמיחה גבוה, ומבוסס על טכנולוגיית SIGINT (מודיעין אותות) טקטית של החברה. הבחירה בקוגנייט נעשתה בעקבות המלצה חיובית מלקוח דומה אחר, וציינה את היכולות המתקדמות של החברה לפרוס פתרונות במהירות ולהעניק תובנות מודיעיניות תפעוליות בזמן אמת.

תגובות לכתבה(5):

הגב לכתבה

השדות המסומנים ב-* הם שדות חובה
  • 3.
    אנונימי 23/07/2025 18:56
    הגב לתגובה זו
    אני חווה שירות מאוד גרוע מסולאר אדג מאוד לא ממליץ !
  • 2.
    לא מפולת רק קריסה.. (ל"ת)
    אנונימי מימימי 23/07/2025 16:28
    הגב לתגובה זו
  • 1.
    נייס.. עולה יפה בינתיים (ל"ת)
    אנונימי 23/07/2025 15:28
    הגב לתגובה זו
  • הדולר יורד יותר... (ל"ת)
    אנונימי 23/07/2025 20:32
    הגב לתגובה זו
  • עולה מאד מכוער.. (ל"ת)
    קור 23/07/2025 17:21
    הגב לתגובה זו