
גוגל בקונפליקט נוסף עם ישראל
עובדי חברת דיפמיינד הבריטית שבבעלות גוגל מתכננים להתאגד ולטרפד עסקה עם חברות בטחוניות עם קשרים למדינת ישראל
בעקבות החלטת גוגל למכור טכנולוגיית בינה מלאכותית לחברות בטחוניות עם קשרים למשרד הבטחון הישראלי, עובדי חברת דיפמיינד בבריטניה מתכננים מהלכים שיכפו את עצירת המהלך. כ-300 עובדים מעוניינים להצטרף לאיגוד עובדי התקשורת הבריטי ונמצאים בקשר עם האיגוד מזה מספר שבועות. את הידיעה פירסם הפייננשל טיימס שעד כה לא קיבל תגובה מדיפמיינד או האיגוד עצמו.
דובר של גוגל מסר לפיננשל טיימס שהחברה מחויבת לשימוש אחראי בבינה מלאכותית ומקדמת שיח פתוח עם העובדים. עם זאת, ההקשר הטכנולוגי והגיאופוליטי השתנה והתפתח מאז שעוצבו עקרונות הבינה המלאכותית של גוגל, לדבריו.
נסיונות התארגנות
ע"פ העובדים, המהלך הגיע לאחר שבפברואר השנה גוגל הסירה את ההתחייבות שהיא לא תמכור טכנולוגיות בינה מלאכותית אשר "עלולות לגרום נזק באופן כללי", כגון נשק או ביון. הטענה היא שצה"ל נעזר בטכנולוגיה במלחמה בעזה ועל פי גורם אנונימי בדיפמיינד "זוהי טכנולוגיה פורצת דורך שאנחנו מספקים לתוך שדה קרב מתמשך. אנשים לא רוצים שישתמשו בעבודה שלהם באופן הזה".
כדי שההתאגדות תתרחש, עליה להיות מוכרת על ידי חברת דיפמיינד וההליך הוא הצבעה בקרב כל עובדיה בבריטניה. ההערכה היא שמדובר על כ-2,000 עובדים. במידה והצעד יצליח, הגורם האנונימי מסר כי הם יבקשו פגישה עם ההנהלה כדי שתבטל את העסקאות ובמידה והדבר לא יצלח, הם ינקטו בשביתה. אותו גורם טוען כי דבר דומה צפוי לקרות גם בארה"ב. "אני מקווה שאנשים יהיו אקטיביים בדעתם להתרחק מחוזים צבאיים".
לאחרונה, הנהלת גוגל לחצה על דיפמיינד למצוא שימושים מסחריים לטכנולוגיית הבינה המלאכותית המתקדמת שלה. מנכ"ל החברה הציע שחברות מסחריות במדינות דמוקרטיות יעבדו יחד כדי לחזק את הבטחון הלאומי.
מי זאת בעצם דיפמיינד?
דיפמיינד היא חברה בריטית לבינה מלאכותית שהוקמה ב-2010 ונרכשה ע"י גוגל ב-2014. דיפמיינד התפרסמה ב-2016 כשהצליחה לייצר מודל שניצח שחקן אנושי מקצועי במשחק GO. בהמשך ייצרה גם את תוכנת AlphaZero שמנצחת כל תוכנה או אדם והחידוש המרכזי שבה שהיא לומדת לא ממשחקי עבר אלא תוך כדי משחקים נגד עצמה. מנכ"ל החברה הוא דמיס הסביס, זוכה פרס נובל לכימיה ב-2024. הסביס גם זכה בפרס דן דוד של אוניברסיטת ת"א ב-2020 בממד העתיד.
בעבר, גוגל נתקלה בבעיות עם עובדים בהקשרי הקשרים עם ישראל, ופיטרה 28 עובדים
בשנה שמחו נגד פרויקט נימבוס, עסקת ענן בת 1.2 מיליארד דולר שכללה את ישראל, גוגל ואמזון. בנוסף, ב-2018 גוגל היתה בעימות נוסף עם העובדים סביב פרויקט מייבן, חוזה עם הפנטגון שכלל שימוש בבינה מלאכותית בתפעול רחפנים. בעקבות מחאות פנימיות, גוגל בחרה שלא לחדש את אותו
החוזה ושמרה על המחויבות שלה להימנע משימוש בבינה מלאכותית בכלי נשק או ביון.
- דיווח: קבוצת אדאני עצרה את הקמת המפעל עם טאואר
- החוזים בירידה; למה אנבידיה יורדת?
- תוכן שיווקי "הקרנות הפאסיביות מהוות 60% מהענף"
נמשיך לעקוב כיצד הסיפור הזה מתגלגל ומה תהיה ההשפעה שלו.
- 2.וכתתו אתיהם לחרבות (ל"ת)אנונימי 27/04/2025 10:06הגב לתגובה זו
- 1.אנונימי 27/04/2025 07:11הגב לתגובה זוכל ההסטוריה מלמדת שעשינו זאת טוב יותר לבד כמובן שאין לזלזל בעזרה ולהעריך אותה אך חשוב לזכור שזה יהיה טוב יותר שהכל יעשה אצלנו. יצור מקומות עבודהלא יהיה תלוי באחרים