U בנק: המדדים הגדולים בעולם ימשיכו לדשדש השבוע

זאת מלבד מדד הדאו-ג'ונס אירופה, שעשוי להמשיך ולעלות. כך מעריך מנהל קרנות הנאמנות ב-U בנק, אורי פישמן, שציין כי המדדים לא פרצו השבוע לגבולות חדשים
אורי פישמן |

שוקי המניות נסחרו השבוע בתוך תחומי המסחר אותן ציינו ולא פרצו את גבולות תחומי הדשדוש. יוצא מהכלל מדד דאו ג'ונס אירופה אשר הצליח להבקיע את הגבול העליון של תחום הדשדוש וקבעה שיא חדש של 3 שנים. במידה והמדד לא ירד מתחת ל-2,950 נקודות הוא יוגדר כחיובי לטווח הבינוני וימשיך לעלות. שאר המדדים עדיין "תקועים" בתחומי הדשדוש ואנו מעריכים שגם השבוע הם ימשיכו להיסחר באותו תחום.

שווקי העולם הושפעו השבוע מהמשך העליות במחירי הנפט אשר המשיך לעלות ביותר מ-6% אחרי עליה של יותר מ-10% בשבוע שלפני. מחירי הנפט הגבוהים שוב מאיימים על המשך הצמיחה העולמית. שוק המטבעות המשיך להיות סוער והיורו המשיך להיחלש ב-2.92% והשלים ירידה של יותר מ-10% מהשיא.

יפן המגמה החיובית במדד הניקיי נמשכה גם השבוע כשמדד הניקיי רושם עלייה של 0.96% לרמה של 11,300 נק'. נתוני מאקרו חיוביים המשיכו לצאת כשהשבוע דווח כי שיעור האבטלה ירד לרמה של 4.4% בחודש אפריל לעומת צפי לרמה של 4.5% ואילו הוצאות משקי הבית רשמו עלייה של 3.6% לעומת צפי לעלייה של 3.9% בחודש אפריל. האבטלה נמצאת ברמה הנמוכה ביותר מזה 7 שנים.

התשואות באג"ח ל-10 שנים ביפן ממשיכות לרדת לרמה של 1.24% לעומת 1.44% בתחילת השנה. מגזר הבנקים בלט בעליות שערים בהובלת מיזוהו וקבוצת מיצובישי, הבנקים היפנים מרחיבים את עסקיהם מחוץ ליפן על מנת לתת מענה לעובדה כי מתן האשראי ביפן נותר ללא שינוי מזה 9 שנים. ענקית הפיננסים- קבוצת מיצובישי מתכננת להכפיל את רווחיה בסין ובמזרח אסיה בתוך ארבע שנים ע"י מתן הלוואות לחברות יפנית כדוגמת יצרניות הרכב שמעונינות להעביר את הייצור למדינות בהם עלות הייצור נמוכה. בנק סומיטומו הגדיל את מתן האשראי בסין ב-71% בשנה החולפת.

יצרניות הרכב היפניות ממשיכות להגדיל את נתח השוק שלהן בארה"ב כשהשבוע דווח כי נתח השוק שלהן גדל ל-36.3% בחודש מאי לעומת 34.8% בשנה הקודמת. טויוטה וניסן הובילו את יצרניות הרכב היפניות כשהשיקו דגמים חדשים.

ראש ממשלת יפן מתכנן להגיש לפרלמנט את הצעתו להפרטת רשות הדואר היפנית בשווי של 3.2 מיליארד דולר, במידה ותוכניתו לא תעבור קיים חשש כי הוא יפזר את הפרלמנט ויודיע על בחירות.

אירופה שוקי המניות באירופה המשיכו להפגין עוצמה כשהם מסיימים שבוע שלישי ברציפות של עליות שערים. הסיפור הגדול של השבוע היה הנפילה הגדולה של האירו כנגד הדולר על רקע הצבעת האי –אמון של אזרחי צרפת והולנד בחוקת האיחוד האירופי, האירו רשם ירידה של 2.92% לרמה של 1.221 דולר לאירו. הצבעת האי אמון בחוקת האיחוד מצביעה על הבעיות הכלכליות והחברתיות בתוך גוש היורו כשהאבטלה בצרפת ממשיכה נמצאת ברמה הגבוהה מזה שנים וכך גם בגרמניה.

תשואות האג"ח המשיכו לרדת לאור נתוני המאקרו החלשים באירופה כשהתשואה על אג"ח ל-10 שנים יורדת ל-3.23% לעומת 3.68% בתחילת השנה. האיחוד האירופי הנמיך השבוע את תחזית הצמיחה לאזור היורו בפעם השנייה ברציפות כשהוא צופה צמיחה של 1.4% בשנת 2005. ברבעון הראשון של שנת 2005 צמחה כלכלת אירופה ב-0.5% לעומת רבעון קודם ובקצב שנתי של 1.3%.

מדד מנהלי הרכש היצרני באירופה עלה אמנם באפריל לרמה של 49.2 מרמה של 48.7 אולם הוא עדיין ניצב מתחת לרמה של 50 נקודות דבר המצביע על האטה כלכלית. חולשה בצריכה הפרטית במקביל למחירי הנפט הגבוהים פוגעים בצמיחת גוש האירו. בצד המיקרו בלטו היצואניות הגדולות בעליות השערים על רקע חולשת היורו כנגד הדולר, סימנס ונוקיה בלטו בעליות שערים של 2.75% ושל 2.48% בהתאמה.

מניית וודאפון, חברת הסלולר הגדולה בעולם, המשיכה את המגמה השלילית מהשבוע שעבר כשהיא רושמת ירידה של 1.6% על רקע גידול בתחרותיות בשווקים המרכזים שלה יפן ובריטניה. מדד הדאו ג'ונס סטקוס 50 עלה ב-1.51%, מדד הפוטסי הבריטי עלה ב-0.26%, הקאק הצרפתי עלה ב-0.74% והדקס הגרמני התחזק ב-1.48%.

הגב לכתבה

השדות המסומנים ב-* הם שדות חובה