נזקי התוכנות הפירטיות בישראל אשתקד - 66 מיליון ש'
היקף השימוש בתוכנות פיראטיות והנזק ליצרניות התוכנה הפועלות בישראל כמעט ולא השתנה, וירד בשנה החולפת בשיעור קטן בלבד, כך עולה מתוצאות מחקר בינלאומי שמפרסם היום BSA, הארגון הבינלאומי נגד העתקות ומסחר בתוכנות לא חוקיות של יצרניות תוכנה - בו חברות יצרניות התוכנה המובילות בעולם.
שיעור הפיראטיות בישראל עמד בשנת 2004 על 33 אחוז, והיקף הנזק ליצרניות התוכנה הסתכם ב-66 מיליון דולר, ירידה קטנה בשני הפרמטרים לעומת היקף פיראטיות של 35 אחוז, והיקף נזק בשיעור של 69 מיליון דולר, שנמדדו בשנת 2003. המחקר שפורסם היום בוצע בידי חברת המחקר הבינלאומית IDC.
במונחים בינלאומיים, מדווח ה-BSA, כי שיעור הפיראטיות ברחבי העולם נשאר ברמה כמעט זהה השנה ? 35 אחוזי פיראטיות בממוצע עולמי, לעומת 36 אחוזי פיראטיות בשנת 2003. לעומת זאת, היקף הנזק הכולל לתעשיית התוכנה צמח בצורה משמעותית, והסתכם בשנת 2004 בהיקף של כ- 32.7 מיליארד דולר, עלייה של למעלה מ- 13 אחוז לעומת נזק של כ- 28.8 מיליארד דולר בשנת 2003.
"ארגון ה-BSA מעריך את המאמצים הנעשים בשנים האחרונות בישראל בתחומי החקיקה והאכיפה, ובכלל זה את פעילותה של היחידה לקניין רוחני במשטרת ישראל. עם זאת, המצב בישראל ? בו שליש מהתוכנות הן תוכנות פיראטיות ? הוא עדיין רחוק מלהיות משביע רצון, וה-BSA מצפה להגברת האכיפה מצד רשויות החוק", נמסר מארגון ה-BSA בישראל.
"הדו"ח של ה-BSA המתפרסם היום מלמד אמנם על ירידה מתונה ברמת הפיראטיות לאורך השנים, אולם חשוב לציין, כי שיעור הפיראטיות בישראל עדיין גבוה לעומת זה הנמדד במדינות מתקדמות מבחינה טכנולוגית, כגון ארה"ב, אנגליה, יפן ומדינות סקנדינביה. לפי הנתונים שלנו, המצב בישראל חמור במיוחד בקרב חברות וארגונים קטנים, וכן בקרב עסקים הפועלים מבתים פרטיים, בהם רמת השימוש הפיראטי היא גבוהה ביותר", הוסיף דובר הארגון בישראל.
"פיראטיות התוכנה צריכה להדאיג את הרשויות המקומיות בכל מדינה ומדינה, משום הנזק שהיא גורמת לכלכלה המקומית, מאחר ועבור כל דולר בודד של תוכנה אשר נמכר, מיוצרים 1-2 דולרים נוספים על-ידי חברות מקומיות העוסקות במתן שירותים, הפצה, תמיכה וכדומה", אומר היום סטיבן פרנטזן, מנהל בכיר בחברת המחקר IDC.