קרוסים על הכוונת: דולר ניו זילנדי - דולר קנדי

הצד הפונדמנטאלי מבחינה פונדמנטאלית שתי המדינות נמצאות בסוג של משבר. כלכלת ניו זילנד מתמודדת עם הנזקים הכבדים שנגרמו כתוצאה משתי רעידות האדמה שפקדו אותה בחצי שנה האחרונה, וכלכלת קנדה מתמודדת עם משבר פוליטי אשר הוביל לנפילת הממשל וככל הנראה בחודש מאי הקרוב צפויות להתקיים במדינה בחירות.

ניו זילנד ניו זילנד הצליחה לחמוק ברגע האחרון מגלישה למיתון נוסף. הכלכלה צמחה בקצב של 0.2% ברבעון האחרון של 2010, זאת לאחר שברבעון הקודם הכלכלה צמחה בקצב שלילי של 0.2%. אנליסטים ציפו לצמיחה חיובית של 0.1%. הנתון הפתיע רבים אשר ציפו לרבעון שלילי עקב רעידת האדמה שפקדה את ניו זילנד בחודש ספטמבר. למרות הנתונים המפתיעים של הרבעון האחרון של 2010, ברבעון ה-1 של השנה הנוכחית, הסיכויים לצמיחה שלילית גבוהים יותר עקב רעידת האדמה החזקה שפקדה את המדינה בתחילת השנה. הבנק המרכזי של ניו זילנד הוריד במפתיע את שיעור הריבית ב-0.5% לרמה של 2.5%, כאשר הצפי הראה על ירידה ברבע אחוז בלבד, הורדת הריבית באה על מנת לעודד את הצמיחה במשק אחרי האסון הכבד שנפל עליה. הבנק המרכזי עשוי לשמור על רמת הריבית הנוכחית, זאת בהתאם לקצב ההתאוששות של הכלכלה המקומית, במידה והנתון יאכזב הבנק המרכזי ככל הנראה יוריד שוב את רמת הריבית. הציפיות הללו מחלישות את הדולר הניו זילנדי והוא נחשב למטבע הכי פחות אטרקטיבי מבין מטבעות הסחורות.

קנדה בקנדה מתמודדים כעת עם משבר פוליטי. מפלגות האופוזיציה התאחדו כדי להפיל את ממשלתו השמרנית של הרפר לאחר דחיית התקציב ב-22 למרץ. הבחירות מתוכננות לתחילת חודש מאי. חוסר הוודאות הפוליטית העיבה מעט על הדולר הקנדי, שביצועיו היו חלשים ביותר ביחס למטבעות הסחורות האחרים כגון הדולר האוסטרלי והניו זילנדי. יחד עם זאת, הכלכלה הקנדית נמצאת במצב הרבה יותר טוב מכלכלת ניו זילנד שוק התעסוקה מאוד יציב, סקטור היצור במצב מצוין והצמיחה במשק הקנדי בהחלט מרשימה ביחס לכלכלות אחרות. בנוסף לכך, הדולר הקנדי מקבל רוח גבית מהעלייה במחירי הנפט איות וקנדה הינה אחת היצואנית הגדולות ביותר בעולם של הנפט.

לסיכום הדולר הקנדי עשוי בסופו של דבר להיות הדומיננטי מבין השניים. כאשר הערפל סביב מצבה הפוליטי של קנדה יתפזר, הדולר הקנדי עשוי לצבור תאוצה כנגד מרבית המטבעות. עד אז נוכל לראות האם כלכלת ניו זינלנד תצליח לחמוק מרבעון שלילי נוסף, בלא הורדות ריביות נוספות. במידה והורדות נוספות יילקחו בחשבון הדבר יוביל לגל החלשות נוסף של הדולר הניו זילנדי . מבחינה טכנית, הצמד נמצא במגמת ירידה, דבר אשר תומך בתרחיש הדובי שלנו.

הצד הטכני רמות משמעותיות התנגדות 2: 0.7487 התנגדות 1: 0.7415 ספוט : 0.7365 תמיכה 1: 0.7255 תמיכה 2: 0.71

אסטרטגיית מסחר: סיכוי לחידוש מהלך הירידות. מכירה - כל עוד הצמד מתחת לממוצע 50, ניתן לחפש הזדמנות להצטרפות לכיוון המגמה. יעדים: 0.7260 , 0.71 , יעד נוסף פתוח.

*ניתוחים ועסקאות כלולות בדוח זה הינם למטרת אינפורמציה בלבד, ובשום אופן אין לראות בו הצעה או ייעוץ לרכישה ו/או מכירה של מטבע, מדד, מנייה סחורה ו/או כל נכס אחר מהמתוארים בדוח. הניתוח מתפרסם על מידע אשר פורסם לכלל הציבור ומידע אחר, לרבות מידע שפורסם על ידי החברה נשואת דוח זה, ואשר כלל פורקס מניחה שהינו מהימן, וזאת, מבלי שביצעה בדיקות עצמאיות לשם בירור מהימנות המידע. המסחר במטבע חוץ, סחורות, מדדים ומתכות כרוך בסיכון רב ואינו מתאים לכל אדם. הכותבים יכולים להיות בעל עניין אישי בנכסים הפיננסים המוזכרים בסקירה זו. אין לראות בנכתב בה הצעה או ייעוץ לרכישה ו/או מכירה ו/או החזקה של ניירות ערך. הכותבים אינם בעלי רשיון ייעוץ או ניהול תיקים.

הגב לכתבה

השדות המסומנים ב-* הם שדות חובה