העולם נירתם למען יפן - המדינות המתועשות בעולם מתערבות בשוק המט"ח לראשונה מזה שנים

הטראומה באסיה גררה אחריה את כל העולם והביאה לאחד השבועות האדומים מזה חודשים. התחזקות הין הביאה את מדינות ה-G7 להתערב בשוק המט"ח - פעולה שלא נראתה מזה עשור, ובאה למנוע מכה אנושה לכלכלה השלישית בעולם

השבוע שחלף - סיכום קצר

המשבר ביפן ליווה אותנו לאורך השבוע. המדדים המובילים בעולם רשמו את אחד השבועות הגרועים ביותר מזה חודשים, על רקע ההתפתחויות הדרמטיות ביפן. רעידת האדמה, גלי הצונאמי והמשבר הגרעיני הובילו לגל שנאת סיכון חסר תקדים, אשר הבריח את הסוחרים אל מטבעות חוף מבטחים כגון הין והפרנק השוויצרי. ההתחזקות המשמעותית של הין הובילה אותו אל שיאים חדשים מול השטר הירוק. מדינות ה-G7 נחלצו לעזרת יפן ונאלצו להתערב בשוק המט"ח לראשונה מזה יותר מעשור, על מנת לעצור את התחזקותו של המטבע המקומי. המשך התחזקות הין עלול להנחית מכה אנושה לכלכלה השלישית בגודלה בעולם. המדדים המובילים בעולם סוגרים את השבוע בעליות שערים, אך עם זאת מדובר באחד השבועות הגרועים ביותר בחודשים האחרונים.

ארה"ב האירוע המרכזי בארה"ב היה פרסום החלטת הריבית ביום שלישי האחרון. הבנק המרכזי הותיר את שיעור הריבית על כנה ברמה שבין 0%-0.25%. ברננקי המשיך להגן על תוכנית רכישות האג"ח וציין כי רכישות האג"ח בהיקף כולל של 600 מיליארד דולר תימשך כמתוכנן עד סוף חודש יוני על מנת לעודד את הצמיחה במשק. ברננקי נשמע מאוד אופטימי וציין כי ההתאוששות הכלכלית צוברת תאוצה, וכמו כן שוק התעסוקה משתפר בהדרגתיות. לגבי הלחצים האינפלציוניים אמר ברננקי כי הם צפויים להיות זמניים בלבד, אך יחד עם זאת, הפד ימשיך לעקוב מקרוב אחרי ההתפתחויות ויפעל במידת הצורך על מנת לשמור על יציבות המחירים. ביום שישי האחרון יו"ר הפד ברננקי נתן אור ירוק לבנקים אשר עמדו במבחני הלחץ לחזור לחלק דיבידנד, דבר אשר הקפיץ את מניות הבנקים באופן קיצוני.

האינפלציה ממשיכה להרים ראש

מדד המחירים ליצרן זינק ב-1.6% בחודש פברואר (העלייה החדה ביותר שנרשמה בשנתיים האחרונות), על רקע העלייה המתמשכת במוצרי אנרגיה והמזון. הזינוק במדד המחירים ליצרן אמור לחלחל בקרוב גם לצרכן האמריקני, דבר אשר עשוי להגביר את הלחץ על קברניטי הכלכלה הגדולה בעולם, אשר יאלצו להתחיל לחשוב על דרכים יצירתיות למניעת התפרצות אינפלציונית בלתי רצויה. בינתיים מדד המחירים לצרכן עלה בחודש פברואר ב-0.5% ועמד בציפיות האנליסטים.

דולר הדולר נחלש משמעותית מול מרבית המטבעות לקראת סוף השבוע על רקע חזרתו של הסנטימנט החיובי בשווקים הפיננסים.

אירופה סקר האקלים העסקי של מכון ZEW אכזב. הנתון רשם קריאה של 14.1 נקודות לעומת 15.7 בחודש קודם בגרמניה. הנתון המשוקלל של גוש האירו כולו רשם קריאה של 31 נקודות לעומת 29.5 בחודש קודם. זו הפעם הראשונה מזה חמישה חודשים שנרשמת ירידה באמון המשקיעים באירופה. הירידה נובעת מהערכות כי הבנק המרכזי של אירופה יעלה את שיעור הריבית במהלך החודשים הקרובים, דבר העשוי לפגוע במידה מסוימת בצמיחה.

אירו האירו סגר את שבוע המסחר במרחק נגיעה מהשיא האחרון מול השטר הירוק הניצב בנק 1.4260. הציפיות להעלאת הריבית באירופה עד סוף המחצית הראשונה של השנה מגבירות את לחץ הקניות על השטר האירופאי.

השבוע במרכז השבוע הסוחרים עשויים להגיב בעיקר לפעילות הצבאית של כוחות הברית כנגד משטרו של הנשיא קדאפי בלוב. השווקים ינועו בהתאם להשתלשלות העניינים שם. האירועים הללו צפויים להשפיע רבות על מחיר הנפט, היות ולוב הינה אחת המדינות הגדולות ביצוא נפט לעולם. ביפן מתחילים להשתלט על מה שקורה בכורים הגרעיניים לכן ייתכן כי השווקים הפיננסים יגיבו בחיוב ויפתחו את שבוע המסחר בעליות שערים נאות אחרי השבוע הסוער אשר פקד את השוק כולו, שהוגדר כאחד השבועות הגרועים ביותר שעברו על השווקים בעולם.

במישור המאקרו ירכזו עניין מספר אירועים:

ארה"ב סקטור הנדל"ן בפוקוס - מכירות הבתים הקיימים והחדשים ירכזו עניין רב השבוע במיוחד אחרי האכזבה הגדולה שנרשמה בהתחלות הבנייה של חודש פברואר אשר צנחו ביותר מ-20% לקצב שנתי של 479 אלף יחידות (השיעור החד ביותר ב-27 שנים האחרונות). על פי הערכות המוקדמות בחודש פברואר נמכרו כ- 515 אלף בתים יד שנייה וכ-292 אלף בתים חדשים.

תמ"ג רבעון 4 (עדכון סופי) - הנתון צפוי להתעדכן כלפי מעלה מ-2.8% לצמיחה של 3.1%. כל נתון שונה מהצפי עשוי להוביל לתנודתיות בשווקים.

בריטניה האינפלציה שוב במרכז - מדד המחירים לצרכן יפורסם ביום שלישי הקרוב. על פי הצפי, האינפלציה צפויה לזנק ב-4.2% בחודש פברואר, הרבה מעל טווח היעד השנתי של BOE העומד בין 1%-3%. במידה והאינפלציה תעלה מעל הציפיות , הלחץ על הבנק המרכזי יגבר.

פרוטוקולים של ישיבת הריבית האחרונה - האם החבר ה-4 מבין ה-9 המחליטים על גובה הריבית יעבור לצד הניצים? ובכן, את התשובה נקבל ביום רביעי הקרוב. במידה והתרחיש הנ"ל אכן יתממש, המטבע המלכותי צפוי להתחזקות משמעותית.

גוש האירו נאום יו"ר ה-ECB טרישה:

המגזרים השונים באירופה בפוקוס - נתון מדד מנהלי הרכש בסקטור היצור והשירותים צפויים להעיד ביום חמישי הקרוב על כך שהסקטורים המשיכו להתרחב בחודש פברואר.

גרמניה ממשיכה לדהור קדימה - סקר האקלים העסקי בגרמניה - הנתון צפוי לרשום קריאה של 110.6 נקודות, אך הערכה היא שהנתון עשוי להפתיע לטובה למרות האינפלציה העולה המשפיע לרעה על הסנטימנט של הצרכנים והעסקים במדינה.

קנדה שבוע דל נתונים עבור הדולר קנדי יתחיל והסתיים ביום שני הקרוב. מכירות הקמעונאיות לחודש ינואר צפויות לרשום עליה של 1.1% לעומת הירידה של 0.2% שנרשמה בחודש קודם.

ניו זילנד תמ"ג רבעון 4 - האם כלכלת ניו זילנד תיכנס באופן רשמי למיתון? ובכן, אחרי שברבעון השלישי נרשמה צמיחה שלילית של 0.2% ייתכן כי ברבעון האחרון של 2010 הכלכלה נסוגה לאחור בעקבות רעש האדמה הראשון שפקד את המדינה במהלך חודש ספטמבר.

ניתוח טכני

דולר שקל בשבוע שעבר פורסם מדד המחירים לצרכן. על פי הנתון, המדד עלה ב-0.3% בחודש פברואר לעומת הצפי שעמד על עליה של 0.1% בלבד. סעיף הדיור עלה ב-0.4%. האינפלציה עומדת כעת מעל 4% בקצב שנתי - הרבה מעל היעד השנתי של בנק ישראל. בשבוע הבא בנק ישראל צפוי לפרסם את החלטת הריבית. על פי הערכות בנק ישראל יותיר את שיעור הריבית על כנה על רקע התחזקותו של השקל והאירועים ביפן אשר עשויים להשפיע גם על הכלכלה המקומית. במידה והדולר יצליח להתאושש בימים הקרובים, יתכן כי בנק ישראל יעלה את שיעור הריבית בפעם השלישית ברציפות.

גרף שבועי

ניתוח כללי - הצמד סגר את שבוע המסחר מתחת לרמת התמיכה של 3.55 שקל לדולר. התפרקות הדולר בעולם אחרי הנעילה בארץ (שישי בשעה 13:00) עשויה להוביל לפתיחה בפער מחירים רציני בפתיחת המסחר מחר. ייתכן כי השבוע הצמד יגע לראשונה מזה חודשים רבים ברמת התמיכה הפסיכולוגית של 3.50 שקל לדולר. - ה-CCI חצה את אזור ה-100 - דבר המהווה איתות להמשך שורט.

רמות משמעותיות התנגדות 2 : 3.60 התנגדות 1 : 3.56 ספוט : 3.5430 תמיכה 1 :3.50 תמיכה 2 : 3.45

אסטרטגיה לשבוע זה: המשך שורט, יעד אחרון פתוח. עדכון מסקירות קודמות - המשך החזקת פוזיציות שורט. יעדים :3.63+ 3.60 3.57 (יעדים שהושגו בעבר), יעד נוסף פתוח - גבול תחתון של תעלת מסחר.

אירו דולר

גרף יומי

ניתוח כללי - הצמד בדרך לאזור השיא האחרון בנק 1.4260. - פריצה של השיא עשויה להוביל להמשך מהלך עד אזור 1.45. - כישלון פריצה + תבנית דובית עשויה להוביל למהלך ירידות לצורך בחינה של הרמה הפסיכולוגית הניצבת באזור 1.40. - ב-CCI הארוך מתקרב לאזור 200- המהווה אזור קניות יתר קיצוני.

רמות משמעותיות התנגדות 2 : 1.45 התנגדות 1 : 1.4260 ספוט : 1.4181 תמיכה 1 : 1.40 תמיכה 2 : 1.3850

אסטרטגיה לשבוע זה: המשך לונג כל עוד הצמד מעל קו מגמה עולה + ממוצע 34. המשך ליווי מסקירות קודמות: תרחיש שורי - קניה בפריצה של 1.3950. יעדים: 1.4020 + 1.41 (הושגו בשבוע שעבר), 1.4250, יעד נוסף פתוח. סגירת פוזיציות לונג במידה והצמד לא יצליח לפרוץ את השיא בנק 1.4260 ותיווצר תבנית דובית סביב אזור השיא.

דולר אמריקני דולר קנדי

גרף יומי

ניתוח כללי - הצמד בחן פעם נוספת את רמת ההתנגדות הניצבת באזור 0.9970 אך סגר מתחת לרמה זו . - תבנית מסוג " דובי בולע" נוצרה באזור ההתנגדות. יתכן כי המוכרים חזרו לעניינים. - שבירה של התמיכה הניצבת באזור 0.98 עשויה להוביל לחידוש מהלך הירידות עד אזור התחתית האחרונה בנק 0.9660. - ביטול תרחיש דובי במידה והצמד יסגור מחיר מעל 0.9970 בגרף יומי. - ה-CCI תומך בחזרה למהלך ירידות. ה-RSI קרוב לתת איתות דובי.

רמות משמעותיות התנגדות 2 : 1.0060 התנגדות 1 : 0.9970 ספוט : 0.9841 תמיכה 1 : 0.98 תמיכה 2 : 0.9670

אסטרטגיה לשבוע זה: חידוש מהלך ירידות כל עוד הצמד מתחת ל-0.9970. מכירה: בשבירה של 0.98 .יעדים : 0.9670 , 0.95 , יעד נוסף פתוח.

**ניתוחים ועסקאות כלולות בדוח זה הינם למטרת אינפורמציה בלבד, ובשום אופן אין לראות בו הצעה או ייעוץ לרכישה ו/או מכירה של מטבע, מדד, מנייה סחורה ו/או כל נכס אחר מהמתוארים בדוח. הניתוח מתפרסם על מידע אשר פורסם לכלל הציבור ומידע אחר, לרבות מידע שפורסם על ידי החברה נשואת דוח זה, ואשר כלל פורקס מניחה שהינו מהימן, וזאת, מבלי שביצעה בדיקות עצמאיות לשם בירור מהימנות המידע. המסחר במטבע חוץ, סחורות, מדדים ומתכות כרוך בסיכון רב ואינו מתאים לכל אדם. הכותבים יכולים להיות בעל עניין אישי בנכסים הפיננסים המוזכרים בסקירה זו. אין לראות בנכתב בה הצעה או ייעוץ לרכישה ו/או מכירה ו/או החזקה של ניירות ערך. הכותבים אינם בעלי רשיון ייעוץ או ניהול תיקים.

הגב לכתבה

השדות המסומנים ב-* הם שדות חובה