ניתוח מעמיק: פאונד - דולר אוסטרלי
הצד הפונדמנטאלי
כלכלת בריטניה - הכלכלה הבריטית ניצבת בדילמה מעט שונה משאר המדינות, אשר בהן האינפלציה חורגת. ברבעון האחרון של 2010 הכלכלה צמחה בקצב שלילי של 0.6% ובמקביל האינפלציה חרגה בהרבה מטווח היעד השנתי של ה-BOE. על אף הלחץ הגדול המופעל על הנגיד הבריטי לעלות את שיעור הריבית במטרה לבלום את האינפלציה, הנגיד מאמין כי האינפלציה תתמתן לאורך השנה וכי אין לבצע שינויים מוניטאריים רק על סמך עלייה באינפלציה. בישיבת פרוטוקולי הריבית האחרונה, 3 מתוך 9 חברי הועדה הצביעו בעד העלאת שיעור הריבית.
יחד עם זאת, בבריטניה ניתן לראות כי מתחילת השנה הכלכלה נמצאת בדרך הנכונה. מקבלי ההחלטות בבריטניה מחכים בכיליון עיניים לראות האם הכלכלה המקומית תצליח להראות נתוני צמחיה חיוביים ברבעון ה-1 של השנה הנוכחית ובכך להימנע ממיתון נוסף. אחד מנתוני הצמיחה הוא התמ"ג, אשר יפורסם בתחילת החודש הבא (אפריל). ייתכן והנגיד הבריטי ממתין לפרסום נתון זה של הרבעון ה-1, על מנת לקבל החלטה סופית בנוגע למדיניותו המוניטארית העתידית. במידה והכלכלה הבריטית תצליח לחמוק ממיתון נוסף, העלאת הריבית תהיה בלתי נמנעת.
בשבוע שלפנינו מצפה לפאונד שני אירועים מרכזיים אשר עשויים להשפיע משמעותית על עתידו. הנתון הראשון שיפורסם מחר הינו מדד המחירים לצרכן. על פי התחזיות, האינפלציה עלתה בחודש פברואר ב-4.2%, כל נתון מעל הצפי עשוי להזניק את המטבע המלכותי, אך מצד שני במידה והאינפלציה תתמתן, הפאונד עשוי להיחלש משמעותית מול מרבית המטבעות בעולם.
האירוע השני פרסום הפרוטוקולים של ישיבת הריבית האחרונה שיפורסמו ביום רביעי האחרון. התפלגות הקולות צפוי להיות 3 בעד להעלאת שיעור הריבית ו-6 בעד להותיר את שיעור הריבית על כנה. במידה ועוד אחד מבין התשעה יחליטו לעבור לצד הניצי, העלאת
הריבית תהיה קרובה מתמיד. דבר נוסף שחשוב לשים לב אליו זהו תוכן הנאום של נגיד הבנק המרכזי מרווין קונג, אשר בד"כ לא מפזר רמזים ניציים.
אוסטרליה - הכלכלה האוסטרלית מתמודדת עם הנזקים אשר נגרמו כתוצאה מהשיטפונות העזים שפקדו את המדינה בתחילת השנה. שוק התעסוקה נחלש מעט והצמיחה ברבעון ה-1 של השנה צפויה להיות איטית ואולי אפילו שלילית. יחד עם זאת, בטווח הבינוני עד הארוך, מקבלי ההחלטות באוסטרליה מעריכים כי הכלכלה המקומית תמשיג לשגשג לאור הביקושים החדים לסחורות וחומרי גלם המיוצרים באוסטרליה, בעיקר מכיוונה של יפן, שתתחיל לעבוד במרץ על מנת לשקם את עצמה מהאסון הגדול שפקד אותה. אוסטרליה הינה אחת השותפות העסקיות הגדולות ביותר של יפן. למעשה כ-20% מהיצוא האוסטרלי מנותב ליפן, כאשר 60% מהיצוא מבוסס על חומרי גלם המיוצר באוסטרליה.
לסיכום
עתידו של הדולר האוסטרלי תלוי בימים אלו בעיקר במגמת הסיכון בשווקים הפיננסים. נראה כי היפנים מתחילים להשתלט על העניינים אצלם והמערכה בלוב עשויה להסתיים בקרוב. במידה והעליות יתחדשו ויצברו תאוצה, סוחרי ה-CARRY עשויים לחזור אל הדולר האוסטרלי. מצד שני, במידה והאינפלציה בבריטניה תמשיך להרים ראש והסנטימנט השלילי ימשך, ידו של הפאונד תהייה על העליונה.
הצד הטכני
גרף שבועי