הצהרתו האופטימית של ברננקי מרגיעה את השווקים
אירועים מרכזיים
למרות הנעילה השלילית בארה"ב, הירידות התמתנו משמעותית לאחר פרסום החלטת הריבית בארה"ב והצהרתו של יו"ר הפד ברננקי. הבנק המרכזי הותיר את שיעור הריבית על כנה ברמה שבין 0.25%-0%. ברננקי המשיך להגן על תוכנית רכישות האג"ח וציין כי רכישות האג"ח בהיקף כולל של 600 מיליארד דולר תימשך כמתוכנן עד סוף חודש יוני על מנת לעודד את הצמיחה במשק.
ברננקי נשמע מאוד אופטימי וציין כי "ההתאוששות הכלכלית צוברת תאוצה", וכי "שוק התעסוקה משתפר בהדרגתיות". לגבי הלחצים האינפלציוניים אמר ברננקי כי הם צפויים להיות זמניים בלבד, אך יחד עם זאת, הפד ימשיך לעקוב מקרוב אחרי ההתפתחויות ויפעל במידת הצורך על מנת לשמור על יציבות המחירים.
במישור המאקרו מדד הייצור של ניו יורק רשם שיפור משמעותי ביחס לחודש קודם - הנתון הציג קריאה של 17.5 נקודות לעומת 15.4 בחודש קודם. מחירי הייבוא זינקו בחודש פברואר ב-1.4% בעקבות העלייה החדה במחיר הנפט. הזינוק החד במחירים אינו סימן מעודד עבור הכלכלה האמריקנית, דבר שבעצם מעיד על כך כי האינפלציה ממשיכה להרים ראש בארה"ב.
באירופה סקר האקלים העסקי של מכון ZEW איכזב. הנתון רשם קריאה של 14.1 נקודות לעומת 15.7 בחודש קודם בגרמניה. הנתון המשוקלל של גוש האירו כולו רשם קריאה של 31 נקודות לעומת 29.5 בחודש קודם. זו הפעם הראשונה מזה חמישה חודשים שנרשמת ירידה באמון המשקיעים באירופה. הירידה נובעת מההערכות כי הבנק המרכזי של אירופה יעלה את שיעור הריבית במהלך החודשים הקרובים, דבר העשוי לפגוע במידה מסוימת בצמיחה. ייתכן כי הנתון איכזב עקב הירידות החדות שנרשמו בשווקים אחרי רעידת האדמה ביפן.
באסיה נרגעות הרוחות - עליות שערים נרשמות במרבית המדדים המובילים, הניקיי מטפס ביותר מ-5%.
בשוק המט"ח, הדולר מחק את מרבית הרווחים שצבר במהלך היום לאחר הצהרתו של ברננקי. האירו נסחר באזור 1.40 דולר לאירו, הפאונד שומר על רמות מחיר מעל 1.60 דולר לפאונד. הדולר האוסטרלי ממשיך לאבד גובה על רקע הסנטימנט השלילי ונסחר מתחת לרמת השקילות. הפרנק השוויצרי נהנה מהסנטימנט השלילי ומצליח לקבוע שיא חדש מול השטר הירוק ברמה של 0.9139. הין היפני קרוב לרמת השיא שלו מול השטר הירוק באזור ה-80 ין לדולר.
הנפט ממשיך לאבד גובה על רקע החששות כי המשבר ביפן יגרום לירידה דרסטית בביקוש לנפט מצידה. ייקח זמן רב עד שהתעשייה היפנית תצליח לחזור לפעילות מלאה, עד אז מחירי הנפט צפויים להמשיך לרדת. הזהב גם יורד ונסחר מתחת ל-1400 דולר לאונקיה.
מה מצפה לנו היום ?
שיעור האבטלה (בריטניה) - קודם: 7.9%, צפי: 7.9%
נאום נגיד הבנק המרכזי של בריטניה
מדד המחירים לצרכן (גוש האירו ) - קודם: 2.4% צפי: 2.4%
אישורי בניה (ארה"ב) - קודם: 560 אלף, צפי: 580 אלף
התחלות בניה (ארה"ב) - קודם: 600 אלף, צפי: 580 אלף
מדד המחירים ליצרן (ארה"ב) - קודם: 0.8% צפי: 0.7%.
האינפלציה באירופה ובארה"ב צפויה לעלות עקב העלייה במחיר הנפט והמזון. במידה ומדד המחירים לצרכן באירופה יעלה מעל הצפי, האירו עשוי להגיב בהתחזקות משמעותית על רקע הערכות כי טרישה לא יהסס לעלות את שיעור הריבית כבר בחודש הבא על מנת לרסן את האינפלציה.
ניתוח טכני
דולר שקל
האינפלציה לא מתמתנת - מדד המחירים לצרכן עלה מעל התחזיות ב-0.3% בחודש פברואר לעומת הצפי שעמד על עליה של 0.1% בלבד. סעיף הדיור עלה ב-0.4%. האינפלציה עומדת כעת מעל 4% בקצב שנתי - הרבה מעל היעד השנתי של בנק ישראל. בסוף חודש פישר יפרסם את החלטת הריבית. הערכות כי בנק ישראל יותיר את שיעור הריבית על כנה על רקע התחזקותו של השקל והאירועים ביפן, אשר עשויים להשפיע על הכלכלה המקומית. במידה והדולר יצליח להתאושש בשבועיים הקרובים, יתכן כי בנק ישראל יעלה את שיעור הריבית זו הפעם השלישית ברציפות.
גרף שבועי