ניתוח מעמיק: אירו - פאונד
הצד הפונדמנטאלי
כלכלת גוש האירו - כלכלת אירופה, למי ששכח, עדיין שקועה במשבר חוב עמוק. הסיבה לכך שאנו לא שומעים זאת בכלי התקשורת היא שמתחילת השנה קרו יותר מידי אירועים דרמטיים המפנים את תשומת הלב של התקשורת אליהם. בין אם זה המהומות בעולם המוסלמי, רעידת האדמה בניו זילנד והאסון הגדול בהיסטוריה ביפן, אשר התרחש ביום שישי האחרון.
בשבוע שעבר התפרסמה הידיעה בנוגע להורדת דירוג האשראי של ספרד ע"י חברת מודי'ס ומיד החזירה את הסוחרים אל המציאות הכואבת של אירופה והזכירה לכולם כי משבר החוב עדיין כאן.
טרישה דחף את האירו מעבר לרמה של 1.40 מול השטר הירוק לאחר הצהרתו בפומבי כי הוא אינו פוסל העלאת ריבית כבר בפגישה הקרובה בחודש אפריל, במטרה לרסן את האינפלציה החורגת מטווח היעד השנתי של ה-ECB. בנוסף לאינפלציה הגבוהה ישנם סימני התאוששות של ממש ברחבי אירופה, בעיקר בסקטור היצור. סימנים אלו מאפשרים שינוי מוניטארי וייתכן כי מקבלי ההחלטות באירופה ינצלו זאת ויתחילו להדק את מדיניות המוניטארית בהדרגה.
כלכלת בריטניה - הכלכלה הבריטית ניצבת בדילמה מעט שונה. ברבעון האחרון של 2010 הכלכלה צמחה בקצב שלילי של 0.6% ובמקביל האינפלציה חורגת בהרבה מטווח היעד השנתי של ה-BOE. למרות הלחץ הגדול המופעל על הנגיד הבריטי להעלות את שיעור הריבית במטרה לבלום את האינפלציה, הנגיד מאמין כי האינפלציה תתמתן לאורך השנה וכי אין לבצע שינויים מוניטאריים רק על סמך עלייה באינפלציה. בישיבת פרוטוקולי הריבית האחרונה, 3 מתוך 9 מחברי הועדה הצביעו בעד לעלות את שיעור הריבית.
יחד עם זאת, גם בבריטניה ניתן לראות כי מתחילת השנה הכלכלה בדרך הנכונה. מקבלי ההחלטות בבריטניה מחכים בכיליון עיניים לראות האם הכלכלה המקומית תצליח לצמוח בקצב חיובי ברבעון ה-1 של השנה הנוכחית ובכך להימנע ממיתון נוסף. ייתכן והנגיד הבריטי ממתין לפרסום נתון התמ"ג של הרבעון ה-1 על מנת לקבל החלטה סופית בנוגע למדיניותו המוניטארית העתידית. במידה והכלכלה הבריטית תצליח לחמוק ממיתון נוסף, העלאת הריבית תהיה בלתי נמנעת.
לסיכום
הבנק המרכזי של אירופה נחוש יותר לעלות את שיעור הריבית. טרישה ידוע בתור נגיד "שונא אינפלציה" ולכן בהחלט ייתכן כי הוא זה שיעשה את הצעד הראשון. דבר זה מחזק את הסיכויים לכך שהאירו עשוי להיות המטבע הדומיננטי מבין השניים.
הצד הטכני
גרף שבועי