מנוחתו של השטר הירוק: איבד כ-2.7% בחודש יולי, נתון התמ"ג עשוי להשפיע
השבוע נחלש הדולר בחדות אל מול השקל על רקע העלאת שיעור הריבית המקומית, כמו גם על רקע היחלשותו של המטבע האמריקני בעולם. במהלך המסחר השבועי ירד שער הדולר היציג מתחת לרמה של 3.8 ₪, שפל של למעלה מחודשיים.
היום צפוי השטר הירוק לעקוב אחר נתון התמ"ג בארה"ב. המשקיעים ברחבי העולם ממתינים להערכה הרבעונית הראשונית של התוצר המקומי הגולמי (GDP) בארה"ב. לאחר התיקון המאכזב בקריאה הקודמת, היום צופים הכלכלנים כי הנתון יציג קריאה המצביעה על צמיחה שנתית בשיעור של 2.5%.
נזכיר כי בחודש שעבר נסוג הנתון מרמה של 3% לרמה של 2.7%, וזאת כאשר הקונצנזוס בשוק עמד דווקא על עלייה לרמה של 3.2%. נתון התמ"ג הינו נתון ליבה בכלכלה האמריקנית והוא עשוי להשפיע על המסחר באופן חד.
עם קביעת השערים, השקל התחזק אל מול הדולר בשיעור של 0.25% לרמה של 3.779 שקלים לדולר. האירו נחלש אל מול השקל בשיעור של 0.67% לרמה של 4.923 אירו לשקל. אל מול הדולר, האירו נחלש ב-0.45% לרמה של 1.301אירו לדולר.
לאחר 4 חודשים רצופים בהם נותרה הריבית על כנה, העלה השבוע בנק ישראל את הריבית המוניטארית לאוגוסט ב-0.25% לרמה של 1.75%. המהלך הביא כצפוי להתחזקות המטבע המקומי אל מול הדולר.
כלכלני הבנקים הגדולים מציינים כי העובדה ששיעור ההחלשות אל מול השקל דומה לשיעורי ההחלשות אל מול מטבעות אחרים בעולם, מצביעה על חולשתו היחסית של המטבע הישראלי.
בלאומי מעריכים כי "השקל ימשיך בתקופה הקרובה להפגין חולשה יחסית מול הדולר". עוד הם מציינים כי "במידה ואכן תמשך חולשתו היחסית של המטבע המקומי, יאפשר הדבר לבנק המרכזי להמשיך במדיניות מוניטארית מרסנת."
בגזרה הגלובלית, מבחני הלחץ שנערכו בקרב הבנקים באירופה תמכו בהיחלשותו של הדולר. תוצאות המבחנים חשפו כי רק כ-7 בנקים כשלו מתוך 91 שהשתתפו, מה גם ש-6 מהבנקים ממוקמים ביוון ובנק נוסף בספרד. בדרך כלל הדולר מתנהג בניגוד למפלס החששות של המשקיעים, משמע התמתנות החששות פוגעת בעוצמת המטבע האמריקאי. מנגד, ולהיפך.
מי שהכביד על המטבע לאורך השבוע הינם נתוני המאקרו החלשים בגזרה האמריקנית. השבוע התפרסם כי חלה ירידה חדה מהצפוי במדד אמון הצרכנים לחודש יולי לרמה של 50.4 נקודות, מרמה של 54.3 נקודות ביוני. הירידה החדה לרמה הנמוכה ביותר מזה 5 חודשים, נבעה בעיקר מהחששות לגבי שוק העבודה בארה"ב.