קמהדע בכנס משקיעים: "תרופת ה-AAT באינהלציה תסייע גם לחולי סיסטיק פיברוזיס"

חברת קמהדע, אשר קיבלה בתחילת החודש אישור לשיווק תרופת ה-AAT בעירוי מעריכה כי תרופת ההמשך תיכנס לשוק בין 2013-2014
סתיו שירייב |

לאחר שקיבלה בתחילת החודש את אישור ממנהל המזון והתרופות האמריקני (FDA) לשיווק תרופת הגלאסיה לטיפול במחלת החסר הגנטי בחלבון האלפא 1 אנטיטריפסין בעירוי, ערכה היום חברת קמהדע כנס למשקיעים בבורסה במטרה להציג בפניהן את אבני הדרך העיקריות בעתיד הקרוב.

גולת הכותרת של הכנס מבחינתה של קמהדע טמון דווקא בדור הבא של התרופה, אשר נמצא בשלבי פיתוח והוא מתן התרופה באמצעות אינהלציה. קמהדע ציינה כי התרופה צפויה לעזור גם בטיפול הניתן לחולי סיסטיק פיברוזיס (CF) וברונכיאקטזיס, עובדה אשר עשויה להגדיל את נתח שוק של החברה בעוד כ-200 אלף מטופלים פוטנציאליים.

אם הפיתוח של התרופה באינהלציה יושלם ויקבל אישור FDA יגדלו רווחי החברה, בגלל השימוש המועט במנת החלבון הדרושה, כ-25% מכמות הניתנת בעירוי. לבסוף, מעריכים בחברה כי כ-600 אלף בני אדם ברחבי העולם בעלי חוסר בחלבון AAT.

מוקדם יותר, בפתיחת הכנס חזרה קמהדע על הערכותיה על פיהן מכירות ראשונות של תרופת הגלאסייה יבוצעו החל מהרבעון השלישי של שנת 2010. לחברת קמהדע יש הסכם הפצה עם חברת אמריסורס ברגן האמריקנית (סימול: ABC) אשר מחויב למכירות בהיקף של 15 מיליון דולר ב-12 חודשים.

החברה העריכה כי אחד מתוך 2500 אנשים בעולם צפוי להיות בעל פוטנציאל לחוסר בחלבון בו אמור לטפל תכשיר החברה וכי עלות הטיפול לחולה בארה"ב נעה סביב 90 אלף דולר לשנה, הממומנת על ידי חברות ביטוח רבות.

העתיד של קמהדע: תרופה לאינהלציה

קמהדע עדכנה בכנס כי תרופת ההמשך המיועדת לטיפול בחולי אלפא 1 באמצעות מתן אינהלציה נמצא כעת בניסוי קליני מתקדם באירופה מאז ינואר 2010. לדבריה, עד כה הושלמה בהצלחה חמישה ניסוים קליניים מוקדמים (שלב 1 ו-2) והוכיחו רמת בטיחות מצוינת.

בחברה צופים השלמת הניסויים הקליניים בתרופת ה-AAT באינהלציה בין השנים 2011-2012, עם תחילת מכירות צפויה בין 2013 ל-2014.

בתוך כך, קמהדע ציינה כי השוק אליו היא לוטשת עיניים אינו רווי בתחרות גבוהה. הסיבה לכך קשורה בכך שחברת טלקריס (Talecris), מתחרה העיקרית של קמהדע, הודיעה לפני מספר חודשים על החלטה שלא להמשיך עם תוכניותיה לניסויים קליניים במוצר האינהלציה שלה. לפיכך נשארת קמהדע כשחקנית היחידה המבקשת לפתח תרופת לטיפול בחולי אלפא 1 באמצעות אינהלציה בעולם.

הגב לכתבה

השדות המסומנים ב-* הם שדות חובה